Над 70 млн. американци вече са дали гласа си на вота в САЩ

Очаква се много висока избирателна активност – около 65%
28 окт 2020 11:30, Елка Василева
6
Над 70 млн. американци вече са дали гласа си на вота в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Над 70 милиона американски избиратели са подали гласа си за изборите за президент, насрочени за 3 ноември - повече от половината от броя на гласувалите на предишните избори през 2016 г., сочат данни на Проекта "Американски избори", предаде Ройтерс.

Данните показват рекорден темп на гласуване, който може да доведе до най-високата избирателна активност от над един век и свидетелства както за високия интерес към изборите, така и за желанието на избирателите да намалят риска от заразяване с коронавирус при упражняването на правото си на вот.

Още по темата

Според професора в Университета на Флорида Майкъл Макдоналд, който е координатор на Проекта "Американски избори", избирателната активност ще бъде около 65 процента, най-висока от 1908 г. насам.

Според социологическо проучване на Ройтерс и на института Ипсос на национално равнище кандидатът на демократите Джо Байдън води пред настоящия президент Доналд Тръмп с 10 процентни пункта. За Байдън заявяват, че ще гласуват 52 процента от анкетираните, а за Тръмп - 42 процента, предаде БТА.

Преди да отпътува на предизборна обиколка в щатите Мичиган, Уисконсин и Небраска, Тръмп отново изрази резерви към влиянието на масовото гласуване по пощата върху честността на изборите. "Би било много, много уместно и много хубаво, ако победителят бъде обявен на 3 ноември, вместо да се броят бюлетини в продължение на две седмици, което е напълно неуместно и не мисля, че е в съгласие с нашите закони", каза Тръмп пред журналисти в Белия дом.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
13
 
! Отговори
Истината преди 3 години
За България е добре Тръмп да спечели.Иначе ще си припомним тълпите бежанци от времето на Хюсеин-бараковите войни!
5
2
 
7
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Спящият Джо нарече вчера Тръмп-Ейбрахам Линкълн.Днес го нарече Джордж Буш.Утре чакам да го нарече Бойко...
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е демокрация ,а излагация.Оставаше само от тоалетната да пуснат гласа си.
3
8
 
11
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
За радост Тръмп ще ги удари в земята за 2ри път и можете да бъдете сигурни,че нация,която е изградена с конституция базирана върху Библията,няма да допусне да я управляват *** и черни екстремисти!!Това е добре за България,защото ще продължи плодотворното ни сътрудничество с Щатите на тема енергийна,финансова и всякаква независимост от Евразийските бандити!!
2
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БарселонаЗа жалост според Галъп 56% от избирателите в САЩ не искат Тръмп да бъде избран за още 4 години.
1
0
 
8
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
...Галъп какво казва...