Зукърбърг се опасява от размирици в САЩ след изборите

"Може да отнеме седмици за окончателно обявяване на резултатите“
30 окт 2020 08:58, Елка Василева
15
Зукърбърг се опасява от размирици в САЩ след изборите
Снимка: архив, БГНЕС

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг изрази притеснение от евентуални прояви на насилие след изборите в САЩ на 3 ноември, предаде Франс прес.

"Безпокоя се, че има опасност от граждански размирици в цялата страна в момент, когато нацията ни е така разделена и може да отнеме седмици за окончателно обявяване на изборните резултати". Зукърбърг каза това на конференция с анализатори, посветена на обявяването на финансовите резултати на компанията за тримесечието.

Още по темата

Той добави, че компании като неговата ще имат важната роля да опазят доверието в изборния процес и да не позволят платформите им да послужат за призиви към улично насилие.

Сред предвидените от Facebook мерки в тази насока е забраната за реклами на съдържание с политическа тематика в САЩ след края на изборния ден, предаде БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
До 10 , преди 3 години
"Окаяно същество Дорси".....хахаха пич, много точно казано браво, разсмя ме!!!!!!:)KAG2024
12
0
 
0
 
! Отговори
KAG2020 преди 3 години
Facecrook и Twatter със сигурност ще спомогнат за разгаряне на бунтове и размирици, както направиха последния път. Няма да изневерят на традицията си да разпространяват фалшиви новини и да блокират истинските, точно както последните с лаптопа на баъдЪната. Корупцията се прикрива, стига да пред името на корумпирания да стои (D), тогава всичко е позволено, дори педолфилия. Поведението им не е само гнусно, но и незаконно. Жалко че републиканската партия е много слаба за да се заеме с тях.
11
1
 
1
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
И дано след размириците ти закрият проклетия Фейс!
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къф е тоа бе? Кой го пита? Да не не некъв експерт или заклинател?
9
0
 
2
 
! Отговори
, преди 3 години
Лелее как заекваше и се оправдаваше Зукито пред сенатската комисия оняден, че се меша в изборите в полза на комунизма и деменцията. Ама все пак бе цвете пред онова окаяно същество от Туитър, - Дорси
8
0
 
4
 
! Отговори
SS преди 3 години
Продажбите на оръжие от населението са скочили в пъти така че всичко е възможно.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американският народ ще се вдигне на въоръжено въстание, Бърни Сандърс ще вземе властта, ще направи Велика американска социалистическа революция - ВАСР.Робовладелската конституция ще се реформира, ще се даде право на пряк избор на президент, на избор на народно събрание.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марк джедая се загрижил за " разделението " в Щатите и затова мизерния му фацебук бавна де що има подръжници на Тръмп, а тачи мнението на сините комунисти и техните хомо слуги, *** и ислямисти! Егати демагогията
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодарение на фактическото военно превъзходство Москва съвършено не я засяга невижданата по мащабите си кампания на истерия, разгърната от НАТО, а що се отнася до вашингтонските и брюкселските герои, то тяхното мнение и какво се случва при тях отдавна е безразлично за Кремъл.
4
1
 
25
 
! Отговори
Argen преди 3 години
Клюноносото еврейско куче само насъскеа гетото срещу белия човек. Евреина праеи това, което прави най-добре, да насъсква групи хора, често пъти близки по кръв едни срещу други, с цел той да печели сребърници от тази работа. А щом някой тръгне да го изобличи - веднага вади жокера Холокост! Бууухуууу! 6 милиона, гоим!
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те ония против расизма само това чакат. Вече са си набелязали кои магазини ще разграбват.
2
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опасявал се пик льо то-марионетка. То е планирано да стане.
1
3
 
38
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Той да не се меси там, където не разбира, ами да спре пумията от фалшиви новини, които вървят в неговата платформа.