Тръмп помилва бившия си съветник Майкъл Флин

Той беше излъгал при разследване на ФБР
26 ное 2020 07:56, Елка Василева
8
Тръмп помилва бившия си съветник Майкъл Флин
Майкъл Флин. Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп помилва бившия си съветник по националната сигурност Майкъл Флин, който се призна за виновен, че е излъгал ФБР по време на разследването дали е имало руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г.

"За мен е Голяма Чест да обявя, че генерал Флин получи пълно помилване. Честито на генерал Флин и на прекрасното му семейство. Знам, че сега ще прекарате фантастичен Ден на благодарността", написа Доналд Тръмп в Twitter.

Флин, пенсиониран генерал от армията, се призна за виновен през 2017 г., че е излъгал ФБР за контактите, които е имал с посланика на Русия в САЩ в трите седмици преди встъпването в длъжност на Тръмп през януари 2017 г.

Оттогава той се опитва да оттегли показанията си с мотива, че прокурорите са нарушили правата му и са го подмамили да направи самопризнания. Обявяването на присъда срещу Флин беше отложено неколкократно, припомня БНР.

Русия отрича да се е намесвала в изборния процес в САЩ през 2016 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3Тръмп спечели изборите 2016 след като Доналд Жуниър и Генерал Флин получиха информация от руснаците за Хилъри, Стив Банон развъртя социалните медии и Роджър Стоун съветваше Тръмп за всяка стъпка. Доналд Жуниър си призна и не беше осъден. Всеки един от другите трима излъга за това как са постигнали изборната победа с измама и беше осъден по един или друг начин. Главният герой във филма обаче стоя 4 години на гребена на вълната и си помисли че с лъжи може да стои там вечно - но уви няма.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде го помилва?В смисъл по какво го помилва?
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мафия!
4
6
 
4
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Това ОК, ама кой ще помилва него и семката му? Ще лежат дълго в затвор.
3
3
 
2
 
! Отговори
Св преди 3 години
Покрай деня на благодарността, помилва наред с пуйките.
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Флин не е излъгал никого за нищо! Либерастичната мафия го обвини в несъществуващи престъпления, точно както водиха същата война с Тръмп, изфабрикувани твърдения които нямат нищо общо с реалността. Браво на президента Тръмп. Още 4 години ни чакат след като измамата на либерастичната мафия излязат наяве
1
4
 
7
 
! Отговори
99 преди 3 години
Помилвайки бившия си съветник по националната сигурност Майкъл Флин, бай Дончо не прави ли първа стъпка в признаването на изборната победа на байДжо?