Ветеран пребори COVID-19 навреме за 104-я си рожден ден

Мейджър Утън е изтощен и леко замаян, но се възстановява добре
4 дек 2020 14:50, Нели Христова
5
Ветеран пребори COVID-19 навреме за 104-я си рожден ден

Американец от щата Алабама, който през Втората световна война ремонтирал поразени при сраженията влакове във Франция, преболедува COVID-19 и се възстанови навреме, за да посрещне 104-ия си рожден ден в четвъртък, съобщи Асошиейтед прес.

Мейджър Утън бил физически изтощен и леко замаян след инфекцията от COVID-19, но изглежда се възстановява, каза внучката му Холи Утън Макдоналд, предава БТА.

"Благодарна съм, че успяха да се погрижат за него бързо и беше подложен на тест. Удивително е, че 104-годишен човек преживя COVID-19", каза тя.

Внучката поясни, че дядо й дал положителен тест за COVID-19 на 23 ноември, след като майка й, неговата дъщеря, се разболяла. Възрастният мъж бил лекуван с наскоро одобрената терапия с моноклонални антитела, но се почувствал изтощен и бил приет в болница преди Деня на благодарността.

"Не зная дали това лекарство започна да действа, но в рамките на 24 часа той се почувства по-добре", каза внучката. Нивата на кислород в кръвта вече са добри и белите дробове са чисти.

През пролетта ветеранът имал сериозни проблеми със сърцето, но се възстановил.

Утън, който е футболен фен, получил поздравления по телефона от треньора на отбора на Алабама и той бил на седмото небе от щастие, казва Макдоналд. В чест на дядо й местна фирма окачила билборд с логото на отбора, торта, свещички и патриотична шапка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво бря ..тоя трябваше да си изберат за президент )
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво. Аз не искам толкова дълъг живот, но на който е писано.
3
0
 
18
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
104 години ебббаси... Тоя човек е роден 4г. след като е потънал Титаник, роден по време на ПСВ, 2г. преди болшевиките да завземат Русия и 23г. преди хитттлер да нахлуе в Полша...Преживял е две световни войни и една студена след това, та едно вирусче ли ще го събори.. Лошото на дълголетието е, че погребваш приятели и близки, а понякога и децата си, но все пак да е жив и здрав чикяка - явно има вола за живот. Брависимо бабите.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тия 'лоши новини' - разкажете как 22 годишен здрав като бик се разболял и си отишъл - това се търси сега...
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жив и здрав!