Пфайзер увери, че има достатъчно ваксини за втора доза

Байдън възнамерява да открие хиляди центрове за ваксинация
16 яну 2021 08:57,
23
Пфайзер увери, че има достатъчно ваксини за втора доза
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Пфайзер" има на разположение достатъчно ваксини, за да осигури втора доза на всеки ваксиниран срещу КОВИД-19 и не очаква проблеми с доставянето им на американците, съобщи в изявление говорителка на компанията, цитирана от Ройтерс.

"Пфайзер" изпрати в различни части на САЩ над 15 милиона дози, произведени в завода на компанията в Мичиган, и смята, че ще може да произведе и достави около 2 милиарда дози по света през тази година, посочи говорителката. Тя отбеляза, че наскоро американските здравни власти са поискали компанията да започне да доставя вторите дози от ваксината си.

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън обяви днес, че възнамерява да открие хиляди центрове за ваксиниране, за да ускори ваксинационната кампания в страната, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ще използваме всички ресурси на федералното правителство, за да създадем хиляди центрове за ваксиниране близо до хората", във физкултурни салони или на стадионите, каза той на пресконференция в имението си в Уилмингтън, щата Делауеър.

Правителството на Байдън ще положи усилия да ваксинира всички на възраст над 65 години и хората, работещи на първа линия, като целта е през първите 100 дни на управлението му срещу КОВИД-19 да бъдат ваксинирани 100 милиона души, предаде Ройтерс.

Екипът на Байдън каза, че след встъпването си в длъжност на 20 януари новият президент ще използва Закона за отбранителното производство, за да увеличи доставките на флакони с ваксини, спринцовки, игли и съответното оборудване с цел да ускори ваксинирането на американците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Разбира се, че ще има. На този етап нито един нормален човек не би се ваксинирал, ставайки експериментно зайче на сатанинските и финансови амбиции на психопатът Бил Гейтс и метастазите му. Tези йезуитски методи, че видите ли, хората ще се изтрепят да се ваксинират, но ваксината не достига, са ни познати до болка. Не намъ!
22
0
 
0
 
! Отговори
вДания до 2 преди 3 години
Това пък откъде го научи? Няма такова нещо тук.
21
0
 
0
 
! Отговори
БРЦК преди 3 години
Пфайзер увери че има достатъчно ковчези за тия които се ваксинират
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Охо..няма нужда ,раздавайте на еврогейския съюз
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** тия още ли се опитват да ни пробутват този краварски ***???? Не само в Норвегия, и в Португалия има вече случаи, за краварията да не говорим!Нашите управници за какво ни имат? Преди тези го-*** си изпробваха новите лекарства и ваксини на аборигените от Африка, сега намериха нас за опитни мишки! КАК НЕ ГИ Е СРАМ НАШИТЕ УПРАВНИЦИ????
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, що не пишите, че у Норвегия има 23 смъртни случая от ваксината на Файзер????Норвежките лекари след аутопсията на всички починали са потвърдили, че имено ваксината на Файзер ги е убила!Цялата информация е изнесена в норвежките открити медийни източници!, а нашите не само мълчат, ами и трият яко всяка негативна информация за Ваксината на Файзер!!!Защо например не казвате, че шефът на корпорацията Файзер, Алберт Бурла е отказал да се ваксинира със собствената си разработена Ваксина???
17
0
 
1
 
! Отговори
Бедняк преди 3 години
за 15. На това действително никой не обръща внимание.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МЕРСИ ОТ СЪРЦЕ НЕ И НЕ
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой дава ли си сметка, че това което е написано в заглавието се отнася само до хората живеещи в САЩ. За останалите ...кукиш - ремонт в завода производител, за който ремонт дори хората използващи завода не са знаели до вчера....Та сега честито на печелившите дето се вика. Който сложил сложил за другите се очаква поне месец назад доставки. За месец могат много неща да станат при това едва ли само хубави..А и да си признаем България с нейните 2-3 милиона поръчки - е не е най-важният клиент нали
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
има си хас то това са си луди пари
13
2
 
1
 
! Отговори
гост преди 3 години
По принцип, преди встъпване във взаимоотношения се подписва договор между страните. Постъпваш на работа - договор, жениш се - договор. Сключваш договор и с телекомуникационната компания, който установява ясни взаимоотношения между клиента и предоставящата услугата страна. Странно е, че няколко страници договор се подписват за инсталирането на рутер в дома ти, а липсват договорни отношения при инсталиране на медицинска разработка в човека. Нелегално. Преди употреба прочетете листовката ...
12
0
 
2
 
! Отговори
Бай х преди 3 години
Мошеници
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ехо давайте ваксини ,че в България общинарите на герб и патриоти р нужно да,се ваксинират по 3 дози за по сигорно )
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англия напусна ЕС и е ваксинирала над милион от жителите си, откриват се нови центрове, аптеките също ще ваксинират, Израел не е в ЕС и наближава 2 млн ваксинирани. България член на ЕС ваксинирани 18 хил. с първа доза, очаква се за януари - март около 150 хил. дози/75 хил. ваксинирани/. Две причини за това изоставане - 1. ЕС не ни смята за народ и държава, 2. управляващите чакат да измрем и да управляват демографска пустиня
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мога да ваксинирам всички жени в бг с моята кожена спринцовка
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 5 - пише се вземам - взимам пак може да мине за правилно, но "зимам" си е грешка. като е толкова хубава австралия какво правиш в бг сайт? неграмотнико....
7
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Предозирането е опасно,води до пристрастяване.Нарко.мани дал Господ.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За каква ваксина си говорим, това е нетестван синтетичен имуностимулатор. Щом не предпазва от заразяване и от предаване на инфекцията не е ваксина.
5
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поздрави от най райския край на планетата Австралия, тук корона вирус няма на целия континент, зимам 5 цифрена заплата долари гледам си лайфа, кеф ти гмуркане в рифа, кристално чусти плажове, наблюдаване на китове, разходки из джунглите до някои съвършен водопад, няма задръствания карам си автоматика доволно, климата ми идва бонус
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От два по нова дават тая със силикона ,как си била ваксина ...от днес я подхванаха и бТВ )