Тръмп напуска Вашингтон в деня на встъпването, отива на голф

Той планира прощално събитие във военна база "Андрюс"
16 яну 2021 08:13,
60
Тръмп напуска Вашингтон в деня на встъпването, отива на голф
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп възнамерява да напусне Вашингтон сутринта на 20 януари, деня на встъпването в длъжност на избрания за негов наследник на поста Джо Байдън, няколко часа преди началото на церемонията, каза днес добре осведомен източник, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Тръмп, който вече обяви, че не смята да присъства на встъпването в длъжност на избрания за президент Джо Байдън, планира прощално събитие във военната база "Андрюс" близо до Вашингтон, където е базиран президентският самолет. Оттам той ще отпътува за голф клуба си в Мар-а-Лаго, щата Флорида, пише БТА.

Днес бе съобщено, че поне до 21 януари се затварят за посетители Националният мемориален комплекс във Вашингтон и знакови забележителности на американската столица. Преди инаугурацията на Байдън се предприема безпрецедентно затягане на мерките за сигурност.

Кметът на Вашингтон, демократката Мюриъл Баузър, каза днес, че засилените мерки за сигурност ще останат в американската столица и след церемонията по встъпването на Байдън в длъжност. Подгответе са за "една нова нормалност", предупреди тя, цитирана от Ройтерс.

Проучване на изследователски център "Пю" сочи, че две трети от американците искат президентът Тръмп да напусне политическата сцена, след като предаде поста идната седмица, съобщи ДПА.

Одобрението за работата на отиващия си президент е стигнало най-ниската си точка и е едва 29 процента, като дори негови привърженици казват, че не са доволни от поведението му след изборите през ноември.

Главният инспектор на американското министерство на правосъдието ще разследва ролята на ведомството като подготовка и реакция на щурма на Капитолия миналата седмица. Майкъл Хороуиц заяви, че разследването ще трябва да установи с каква информация е разполагало правосъдното министерство преди атаката, дали данните са били споделени с полицейските сили и спецслужбите, охраняващи Капитолия, и каква е била реакцията на служителите от ведомството на избухналото насилие.

Текат проверки и в министерствата на отбраната, вътрешната сигурност и вътрешните работи, се посочва в изявлението.
ФБР разследва общо 37 души за убийството на Брайън Сикник - полицаят от охраната на Капитолия, който почина ден след като влезе в сблъсък с привърженици на Тръмп, съобщи в. "Ню Йорк таймс", цитиран от Ройтерс.

Сикник стана петата жертва на безредиците на 6 януари. Смъртта му е разследвана като умишлено убийство.

След като нахлулата на Капитолия тълпа взела превес над охраната, Сикник бил напръскан със спрей и ударен по главата. Той бил реанимиран на два пъти от екипи за спешна медицинска помощ, преди да почине в болница на 7 януари.

Според федерални прокурори хората, нахлули на Капитолия, са искали "да пленят и убият" официални лица на изборни длъжности, предаде Ройтерс, като се позова на съдебен документ.

Тази зловеща нова оценка е направена в искането за задържане на Джейкъб Чансли - последователя на конспиративната теория КюАнон, прочул се, след като бе сниман с шапка с рога на бюрото на вицепрезидента Майк Пенс в сградата на Сената. Чансли оставил бележка за Пенс с предупреждение, че "това е само въпрос на време, правосъдието идва".

Вицепрезидентът на САЩ си навлече гнева на привърженици на Тръмп, след като отказа да изпълни искането му да не утвърди резултатите от президентските избори през ноември, на които държавният глава републиканец загуби от демократа Джо Байдън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ прокурорите и Националната гвардия ли управляват държавата? А аз смятах наивно, че само в БГ Боко Б., прокурорите и измисленият от нея двуинстанционен Спецсъд управляват БГ! И че ББ е премиер и реално избиран и поддържан не от българите, а от управляващите Германия партии начело с Меркел и ЕНП на Вебер. Това лъсна през лятото, когато управлението на ББ се тресеше, но хер Вебер заяви безапелационно, че ЕНП е зад Боко. И след 2 седмици полицаи и жандармерия удавиха на 2.09. протеста в кръв
54
1
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахааа, ще лети направо за Масква, че иначе пандиз го чака :)))))))))))))))))))))
53
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
48% одобрение според официалната американска статистика не ми звучи като 2/3 да са против. И след театъра по нахлуването, одобрението си е стабилно около 46-48%
52
2
 
3
 
! Отговори
А сега сериозно преди 3 години
Това изследване на Пфу че 2/3 от американците били срещу Тръмп, да си го заврат в червените г.....е! Дори да приемем че са 50 на 50% , което също не ми се вярва- само след първия месец на байдън и камилата му, подкрепата на Тръмп само ще расте. И комунист-демократите го знаят много добре. И това е обяснението на ужаса и паниката им сега! Иначе , защо мислите че са тези им откачени напъни сега? Ама тепърва почва да ум се пече яйце на г
51
10
 
1
 
! Отговори
sd преди 3 години
да се маха и да умре по скоро, проклет да е този клоун
50
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай бай Тръмп....няма да ни липсваш много ...убиецо на големия генерал Касем Сюлеймани....който трепеше гадовете от ислямска държава като мокри плъхове ...позор Тръмпи ....бай байййййййййй!!!!!!!!
49
0
 
6
 
! Отговори
Цар Освободител преди 3 години
Когато бях в Мадрид, испанците ми се смееха и ме питаха как може да сме толкова прости и да го изберем този човек за премиер?!? Той живее благодарение на Вашите пари като Цар тук в Мадрид, използва Ви, вие плащате царски налог ежегодишно за да живее на вашият гръб тук а Вие го избирате. Много ми се смяха испанците. Жалко..че го защитавате, взе си горите, каквото можа и си би камшика обратно. А сега някакъв дори ме обижда на "***", когато казвам истината!" Много си *** Сашеее"...
48
3
 
2
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
ХА...ХА...ХА.....т.н. " ЖУРНАЛИСТИ " .....само вие ли не знаете ????????????...Във момента в САЩ на основание на " ИЗПЪЛНИТЕЛНА ЗАПОВЕД " на Тръмп от 2018 год. ( за намеса на чужди държави в изборите в САЩ ......е във ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ ....и ФЕМА ( федерална агенция за управление при ИЗВЪНРЕДНИ СИТУАЦИЙ ...и амер. армия извършва АРЕСТИ на часни лица . замесени във КРАЖБАТА на изборите...чрез КИБЕРАТАКА от КИТАЙ !..ПРЕДИ 20 01 ще бъде АРЕСТУВАН и Джо !!!.....п.с. ..ВСИЧКИ сте за " бюрото за безраб
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъвто и да е Тръмп , е много по-добър вариант за нормалните хора от демократите на Байдън , които са се изродили в някакви безполови кресливи същества , и които искат да наложат своето на целия свят ! Знаете ли, че в Конгреса на САЩ е гласувано за премахване на думи като брат, сестра , мъж, жена ... Това става под ръководството на малоумния *** Нанси Пелоси !
46
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешници и жaлкapи...Да си държат демокрацията по-далеч от сета, че много хора измряха от демокрацията им.
45
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашият Цар е светлинни години пред тоя. Дойде след комунистическите репресии, помогна България да бъде пусната в ЕС . Какво по голямо постижение от това. Сега всички ходите с върнат нос,че сте в ЕС ...вземате помощи, финансирания, скоро о Евро. Всичко това Благодарение на царя и неговото лоби на запад. Не на теб форумен глистт
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Бай циркаджия. Никой не те харесва. Отиваш си жалко ,без никакви визити даже...в пълна световна изолация си .
43
3
 
6
 
! Отговори
9 преди 3 години
Поведението е като на "нашият" цар. Дойде, взе си горите, земите и си би камшика към Мадрид, за си живее със заблудата на един доверчив народ.
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия йоще не сгинала-но предаде вече Богу дух....Джуджето е избягало в Китайската народна республика....
41
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клоун с изкуствен тен
40
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До noFreemanОмръзна ни да чакаме - първо беше чакайте до 3ти Ноември, след това до 14ти Декември, след това до 6ти Януари, и ще видите какво ще става и истината ще излезе наяве.Чакахме и видяхме - смешника Тръмп загуби и си отива като лузър. Заедно с него си отиват и митовете за фейк новини и дълбока държава които той създаде. За жалост остава само недовеието което той насади и глупави последователи които му вярват.
39
3
 
5
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
хахаха плановете му са други смешници... само почакайте до 20-ти какво ще става... колкото и да ръсите фейк новини, все повече народ проглежда какво става!!! Дълбоката държава ще я изкараме на плитко и ще ***, *** зелки...
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си кажем истината. Истината е, че повечето така наречени руски медии са в тон с неолибералната преса срещу Тръмп, защото са финансирани от едни и същи рептили, притежаващи и финансиращи западната неолиберална преса и всички свирят в оркестъра на ДедоШopoш.
37
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето къде ще бъде Тръмп след 20-ти януариhttps://donday-volgodonsk.ru/uploads/posts/2020-11/1605005381_2tklx0zlbxa.jpg
36
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
74 милиона ли е купил Путин в САЩ да гласуват за Тръмп бе смешен.Да не говорим ,че повечето руски медии са в тон с неолибералната преса срещу Тръмп.