Байдън поема поста при безпрецедентни мерки за сигурност

Малко бяха протестиращите в столици на отделни щати
18 яну 2021 09:38, Елка Василева
58
Байдън поема поста при безпрецедентни мерки за сигурност
Снимка: БГНЕС

Малко на брой протестиращи се включиха в планираните демонстрации в столици на американски щати, след като властите се подготвиха да предотвратят евентуално насилие с изпращането на Националната гвардия и поставяне на бариери. Не се съобщава за сериозни инциденти, предаде кореспондентът на БНР в Съединените щати.

Започва седмицата, в която Джо Байдън ще положи клетва като 46-ия президент на САЩ. Церемонията ще се състои на фона на безпрецедентни мерки за сигурност.

Десетки хиляди гвардейци са във Вашингтон в момент, в който страната още е под знака на нападението на сградата на Конгреса, при което загинаха петима души.

Още по темата

В неделя вечер по пустите и отцепените от високи метални заграждения централни улици около Капитолия мълчаливи групи от хора правеха снимки на фона на тишина, нарушавана от кръжащ хеликоптер и звука на сирени. Чуваха се и спонтанни разговори в редиците от въоръжени гвардейци.

Междувременно над 100 са арестуваните във връзка с щурма на Капитолия на 6 януари, като според Ен Би Си ФБР разследва дали участвалите са получили помощ от чужди правителства, организации или отделни лица.

Предстоящата церемония във Вашингтон за встъпване в длъжност на новия президент ще бъде коренно различна от всички досегашни, защото ще се състои в условията на пандемията от коронавируса. Това каза пред Си Би Ес избраната за вицепрезидент Камала Харис. "Ще свършим работата, за която сме избрани", заяви Харис.

Погледите са насочени и към идващата нова администрация. Демократът Байдън има намерение да ускори темпото на разпространение на ваксините срещу COVID-19.

Планът му е да бъдат поставени 100 милиона дози ваксини през първите му 100 дни на длъжността – нещо, което според водещият експерт Антъни Фаучи е „напълно“ възможно.

Байдън също се надява Конгресът да действа бързо при приемането на план от стимули за съживяване на икономиката.

Но желанието на демократите да подложат отиващия си президент Доналд Тръмп на процес по импийчмънт за втори път поставя въпроса кога законодателните плановете на новата администрация ще бъдат изпълнени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
ХАХА преди 3 години
Нали уж е избран от народа !?
38
0
 
4
 
! Отговори
Treperi demukrate преди 3 години
Snimkata ne pokazva nikakva demokraciq ami voenen rejim alooou
37
0
 
6
 
! Отговори
ПО една пословица: преди 3 години
Който си играе със цветни революции - накрая сам се оцветява революционно!
36
1
 
3
 
! Отговори
муспи преди 3 години
И нашия ББ иска такава врява, и какво е това дискримине - за Америка може, а за нас не?! И ний сме Демокрация! Ще съвиме в Страсбургето!
35
0
 
7
 
! Отговори
Амеканската 'ме преди 3 години
"В неделя вечер по пустите и отцепените от високи метални заграждения централни улици около Капитолия мълчаливи групи от хора правеха снимки на фона на тишина, нарушавана от кръжащ хеликоптер и звука на сирени. Чуваха се и спонтанни разговори в редиците от въоръжени гвардейци."ДОЖИВЯХ ДА ГО ВИДЯ!:):)
34
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джо Байдън го пазят от народната любов! На Байдън му дават два-три месеца, после идва Сингарелата.Ще обединява нацията с автомати и полиция. Дано се забатачат вътрешно, за да нямат сили да спретнат някоя война нейде по света.
33
3
 
11
 
! Отговори
ДТР преди 3 години
Американците се научиха да въздействат върху общественото мнение чрез социалните медии. Направиха сумати бунтове по света. Сега май същото се случва и с тяхната държава. Америка може да се меси в избориуте на други държави. Другите не могат да се месят в изборите на Америка. Да ама като има връзка тя въздейства и на двамата свързани.
32
4
 
12
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Нашият кандидат - баиден е толкова популярен , че , дори мьртвите гласуваха за него
31
2
 
11
 
! Отговори
ДТР преди 3 години
Назначиха Буш младши с един глас, с решение на съда. При избора на Тръмп имаше големи протести. Тези протести бяха на така наречените "либерали". И сега същите казват че не трябва да има протести срещу техния кандидат. Напраежението за всеки нов иборен цикъл се покачва . За това спомагат всички.Всички манипулират изборите и обвиняват опонента си в машинации.
30
1
 
6
 
! Отговори
Ако.. преди 3 години
Ако Америка знаеше какво става в Америка - вече да са се изсипали всичките самолетоносачи и да почнала операция по принудително прилагане на дамокрация!
29
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е казал, че има "фалшификация"??Единствено смахнатия Тръмп. Който се има за богоизбран.Всичките дела, които заведе доказаха, че такова нещо няма.Но трампистите са си наумили, че само Тръмп е прав и никой друг.Навсякъде, където повторно преброиха гласовете но искане на Тръмп се потвърдиха първоначалните данни.
28
1
 
13
 
! Отговори
ПишманЛъжини преди 3 години
Интересно - как така протестиращите срещу новата управа СЕГА не се наричат "революционери", "борци със режима", "борци за свобода" ?И как така има толкова много "непропоеционална" сила ?Сомняте ли си статиите за Украйна Беларус, Либия, Иран, Ирак...
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много новини за Навални му трябват на Бай Издън за да прикрие демократичната любов на американците!
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мурабето се почна!
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умните плъхове напускат кораба преди да е потънал, останалите реват да са вътре дори когато е под вода.
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбирам че за русофилството най-хубава е путинската демокрация, но за тяхно съжаление нейният край е съвсем близо. Особено след магариите които направиха рускоезичните на 6-ти януари.
23
4
 
16
 
! Отговори
Няма преди 3 години
Но няма да избяга от "любовта" на народа! Когато извършиш безпрецедентна фалшификация, последвана от метеж и държавен преврат съдбата ти те застига! Народа в САЩ отсъди - Байдън е незаконен президент и ще бъде свален задължително с Камала Харис! Следват нови избори и законна власт, иначе да събарят Америка!
22
1
 
13
 
! Отговори
Здрасти преди 3 години
Ако трябва да те пази армията, полицията и разни специални части, значи не си избран от народа :) това повече прилича на инаугурациата на Кадиров в Чечня отколкото демократски избран президент на САЩ :)
21
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп, с всичките си милярди не можа да се пребори за втори мандат .Медийната война срещу него подготви обществото за Непреизбирането му.А мухата на главата на Пенс по време на дебатите според мен е знак, че и той се поувлече да защитава Президента и мерките срещу вируса.За капак, Тръмп не помня да се ИЗВИНИ на всичките пострадали от Вируса !
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което се случва в САЩ ако се бе случило в Русия или която и да е друга държава милите ми демократични американци щяха веднага да креснат, че демокрацията е в опасност и да предложат въоръжена сила. Колко преврати са организирали тези проклети американци, колко "цветни революции" от уж опозиционери са инсцинирали. Коква е разликата между САЩ и Венецуела ;САЩ-Беларус?!