Фаучи пресметна 100 млн. ваксинации за 100 дни

Изпълнима цел, заяви инфекционистът на САЩ
18 яну 2021 10:37, Петя Славова
4
Фаучи пресметна 100 млн. ваксинации за 100 дни
Снимка: БГНЕС

Инфекционист №1 на САЩ Антъни Фаучи, заяви, че 100 милиона ваксинации за 100 дни са "абсолютно изпълнима цел". Целта на новоизбрания президент Джо Байдън да достави 100 милиона дози ваксина срещу COVID-19 в рамките на първите 100 дни от неговото председателство "е абсолютно изпълнима цел", заяви директорът на Националния институт по алергии и инфекциозни болести.

Още по темата

Фаучи каза това пред NBC, като добави, че две нови ваксини са в процес на разработка от AstraZeneca и Johnson & Johnson и могат "много скоро" да бъдат представени на американските регулатори за одобрение, което би увеличило темпото на ваксинации.

"От това ни делят седмици, а не месеци със сигурност", каза той, цитиран от БГНЕС. Фаучи беше категоричен, че по-големият брой ваксинации, съчетани с носенето на маски и избягването на тълпите – ще бъдат най-добрият начин за Съединените щати да се справят с новия, по-инфекциозен щам на коронавируса. "Ако успеем да ваксинираме по-голямата част от населението, ще бъдем в много добра форма и бихме могли да победим дори мутанта", каза той.

В момента в САЩ се отправят множество критики за темповете, с които САЩ прилагат ваксините срещу вируса, убил повече от 390 000 души в страната. До момента са ваксинирани около 10,6 милиона американци – приблизително наполовина по-малко, отколкото администрацията на президента Доналд Тръмп се надяваше, че ще извърши до края на 2020 г. Байдън каза, че ускоряването на темпото на ваксинациите ще бъде един от основните му приоритети, след като встъпи в длъжност в сряда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и Хитлер навремето беше пресметнал за 100 дни да превземе СССР ама всички видяхме какво стана!Фаучи е част от слугите на сататаната за тях има специално подготвено място в отвъдния свят !Дори не ми се мисли какво ги чака там!
3
0
 
9
 
! Отговори
Малко сметки преди 3 години
100 милиона ваксини по 20 евро средна цена на ваксина/ в Израел е над 30 евро, у нас-18/-2 милиарда долара за 100 дни! Ашколсун- това и от дрога, алкохол и проституция заедно не може да се направи такъв оборот! Както е казал поета- квото и да ти говорят-става дума за пари! А като ваксинират 1 милиард души с първа ваксина-печалбата ще е- 20 милиарда! И още толкова при втората.А ще се окаже ,че трябва и трета,и четвърта...А ние ще казвам как ни се е увеличил БВП и не знам какво си!Ашколсун!
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората се чудят как по-скоро да отворят бизнесите, българина още си мили, че някой иска да го убие :)))))))))))))))))))) ей клоуни :) ако някой искаше да ви убие има къде по-лесно и евтини начини :))))
1
3
 
4
 
! Отговори
123 преди 3 години
Според сайта deagel(точка ком) населението на САЩ през 2025г ще е 100 милиона, а сега са над 300 милиона. За 5 години 200 милиона човека трябва да изчезнат.