За последно: Тръмп готви над 100 помилвания

Засега той е решил да не се самопомилва
18 яну 2021 17:30, Елка Василева
40
 За последно: Тръмп готви над 100 помилвания
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е решил да не се самопомилва, но подготвя за утре списък от над 100 помилвания и отмени на присъди, съобщи запознат източник, цитиран от Ройтерс.

Служители в Белия дом съобщиха, че Тръмп в частни разговори със свои сътрудници е обсъждал дали да се самопомилва, но някои представители на администрацията са го посъветвали да не го прави, защото би създало впечатлението, че е виновен в нещо.

Според мнозина специалисти самопомилването би било неконституционно, защото нарушава основния принцип, че никой не може да е съдия в процес срещу самия себе си. Други пък заявяват, че самопомилването е конституционно, защото правомощието за помилване е много общо формулирано в конституцията. Исторически текстове показват, че основателите на нацията през 18-и век са обсъждали самопомилванията, но са решили да не включват изрично ограничение на това правомощие.

Още по темата

Миналата седмица Камарата на представителите, в която мнозинство имат демократите, гласува импийчмънт на Тръмп по обвинение в подстрекаване на щурма на Капитолия на 6 януари от привърженици на Тръмп. Сега предстои процес в Сената и ако Тръмп бъде намерен за виновен, той може да бъде дисквалифициран от ново кандидатиране за президент през 2024 г., предаде БНР.

Пожелалият анонимност източник заяви, че засега Тръмп не планира да се самопомилва, нито да издаде предварителни помилвания на членове на семейството си, което също е обсъждал в частните си разговори със съветници.

Според източника новите помилвания ще бъдат обявени утре, когато е последният пълен ден от мандата на Тръмп. Той ще пропусне церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент Джо Байдън и ще си тръгне в сряда сутринта за клуба си Мар-а-Лаго във Флорида. Президентското му управление приключва в сряда по обяд местно време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
да помилва асандж и другия в русия а не да се занимава с скрипал и навалниангло санк лицемерие няма краи
33
1
 
1
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Ще помилва Асандж,който отдавна трови съня на Обонго и Килъри с документи!
32
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще помилва неговите хора които ги насъска да превземат Капитолия.
31
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Клоуна е историяМътета сега е на мода.То там всичко е със задкулисно управление!
30
7
 
2
 
! Отговори
Клоуна е история преди 3 години
незапомнена и политически труп, както и семейството му.
29
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже, какво продължавате да ни занимавате с този селскостопански разграден двор????? Отскоро излезе нова смешка...........там вече върви ПЪЛНА "украинизация" на краваристана!!!!
28
7
 
5
 
! Отговори
Питър преди 3 години
Тия джендърски история са просто парлама. Първият гей парад в Ню Йорк е бил през 1969 (А в София - 1962, но това е друга тема). До момента процентът на хомосексуалните в САЩ не се е променил рязко. Последните 6-7 години има нарастване с 1-2 процента, но това е защото много жени се декларират като "бисексуални", когато ги попитат. Жените са си съвсем нормални, много от тях женени, с приятели и т.н. А, повярвайте ми, бисексуална жева - весела къща :) Според таоизма това е ок, за разлика от мъжете
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ СЕ ПЪНЕ СРЕЩУ САЩ И ТРЪМП СЛЕДВА ПОРЕДНИЯ ПРОВАЛ ЗА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ДОБИТЪЦИ
26
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигорно тоя шестак трябва да го питам за качество в технологиите че виждам едно се друго нали господ ин умаревски шеста к
25
8
 
16
 
! Отговори
Тръмп Велики преди 3 години
Хилъри и Байдън са за затвора, техните престъпления цял свят ги знае! Тръмп го разследваха 2 години - не намериха нищо!!
24
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще помилва арестуваните агенти на ГРУ.
23
11
 
4
 
! Отговори
Остават 2 дни преди 3 години
Иде Новият Президент!
22
5
 
9
 
! Отговори
SS преди 3 години
Да помилва Тръмп щом може. Сега ще видим на демократите политиката която хич не ми харесва особенно в джендърската част.Не ни чака нищо хубаво.Ненормалното да вземе връх на нормалността. Въоръжавайте се.Само въоръжения човек е свободен човек.
21
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко при и пиене даваш на слугите си а теб питам за мръсотиите ти
20
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Име ие интересно в ловешката община защо никои не му потърси сметка защото е едикои си играч в сянка ли може да играе у тях си при жена си и слугите дето им дава пари и трохи да ни мразят бъди щастлив сега почвам
19
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** пълен унижаващ добрите хора това Цвета н средков а дъщеря му крадла колко пари окраде по проектите за саниране дали не и понеина причина в блока санирането не се осъществи
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И междудругото тоя БСП лидер в ловеч
17
5
 
18
 
! Отговори
да се признае! преди 3 години
Тръмп без допълнителни войни успя да помогне на оръжейния бизнес: Рафтовете на оръжейните магазинаи са опразнени в америка.никой президент на америика не го е правил досега!
16
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наследил е кирчевския нрав не умаревски
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че нее свързан с ловешките мутри нали са негова продукция