Джо Байдън положи клетва като 46-я президент на САЩ

Той произнесе и встъпителната си реч
Обновена: 20 яну 2021 19:03 | 20 яну 2021 19:00, Нели Христова
243
Джо Байдън положи клетва като 46-я президент на САЩ
Снимка: БГНЕС

Джоузеф Робинет Байдън положи клетва пред председателя на Върховния съд на САЩ Джон Робъртс.

Той използа библия, която е собственост на семейството му от 1893 година. Същата библия Байдън използва и когато положи клетва като вицепрезидент през 2009 и 2013 година.

 Минути по-късно той се изправи на трибуната, за да произнесе встъпителната си реч.

"Това е денят на решимостта. Америка премина през предизвикателствата и успя да ги преодолее", каза новоизбраният президент. "Гласът на хората беше чут и още веднъж доказа, че демокрацията е ценна. Крехка е, но демокрацията ще пребъде", каза още той като допълни, че ще се гледа смело и оптимистично напред в бъдещето.

"Зная, че нашата конституция ще пребъде, че силата на нашата нация ще пребъде, както каза президентът Картър, с когото разговарях вчера. Всички ние се заклеваме с клетвата, която най-напред е положена от Джордж Вашингтон. Всичко зависи от нас и ние, народът, търсим по-доброто. Нашата нация е велика. Продължаваме напред, предстои много в тази зима на опасности. Има много, което трябва да се поправи, да се излекува, да се изгради и да се спечели", заяви в речта си Байдън.

По думите му САЩ са изправени пред сили, които трябва да бъдат победени, а за целта са необходими не само думи, а всичко, което може да предостави демокрацията и единството.

"Цялата ми душа е вложена в обединението на Америка, на нашия народ и нашата нация. Обединение, за да се борим срещу враговете, омразата, беззаконието, безработицата. Ако се обединим, може да постигнем велики неща, да оправим грешките, да се справим със смъртоносния вирус. Може да изградим средната класа, да осигурим расова справедливост и САЩ да се превърнат във водещата сила на доброто в света", заяви Байдън.

"За нашето обединение не е необходимо да има хаос, това е исторически момент на кризата и предизвикателствата и единството е пътят напред. Нека в този момент да бъдем съединените обединени американски щати. Никога няма да се провалим в Америка. Действаме обединено и нека на този ден дадем ново начало. Да се чуваме и виждаме един друг, да показваме уважение един към друг. Не е необходимо да изгорим всичко по пътя си. Всеки спор не бива да е причина за война. Трябва да отхвърлим културата на манипулацията. Нека Америка бъде по-добра, аз съм убеден, че е по-добра", добави в речта си Байдън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
6
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Нашият кандидат - бабаидьн е толкова популярен , че дори мьртвите гласуваха за него
161
3
 
9
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 3 години
Няма как изборна победа да е реална, след като при встъпването в длъжност е блокирана цялата столица- 25 000 въоръжени специални части без да броим полицията.Освен това нито един от хилядите свидетели на масови изборни измами, под клетва, което води до затвор при лъжа, не е осъден- просто защото съда отказа да ги изслуша.Това може да се случи само в държави от третия свят. И Тръмп дори ще увеличи подръжниците си.Тук има къде по-умни от мен. Моля да ме поправят или поне заплашат или напсуват
160
5
 
11
 
! Отговори
Алена преди 3 години
Тоя нема да се задържи дълго
159
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българинМисля че не ми беше нужно време да преценя. Един еродиран.зрял и качествен човек от старата генерация Американци!===Мисля, че трябва да обърнеш повече внимание на правописа преди всичко друго. Дано не си на надница към Днес.бг, че би било резил.
158
2
 
2
 
! Отговори
123 преди 3 години
До българинМисля че не ми беше нужно време да преценя. Един еродиран.зрял и качествен човек от старата генерация Американци!===Мисля, че трябва да обърнеш повече внимание на правописа преди всичко друго. Дано не си на надница към Днес.бг, че би било резил.
157
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българин #50Мисля че не ми беше нужно време да преценя. Един еродиран.зрял и качествен човек от старата генерация Американци!===Мисля, че трябва да обърнеш повече внимание на правописа преди всичко друго. Дано не си на надница към Днес.бг, че би било резил.
156
11
 
14
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Сега този извратен кукундел като напълни правителството си със сексуални ***, отвори границите за всякакви *** и започне няколко войни, избирателите му ще разберат какво е шок и ужас на собствена територия, но ще бъде късно! Както е казано: ''това, което сам си направиш и Господ не може да ти го направи''!
155
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз си пожелавам неоженените/неомъжените да се бракосъчетаем през тази година. Времето лети.
154
8
 
7
 
! Отговори
Информиран.нет преди 3 години
Докато се заклеваше, негърката Камалла Харис придържаше изпадащия от джоба му некролог.
153
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво топли насила Християнизирания Български Народ от Византия през 866 г. новия президент на Америка?Ние не си знаем собствената си История а тръгнали Американския Президент да коментираме , дай първо да разберем нещо за миналото ни примерно що Хан Кубрат е погребан в земите на сегашна Украйна а не в Българските Земи , ето тва е интересна Новина
152
1
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
А помниш ли когато за 1 път се появи Горби? И как ни говореше за неговата " ПЕРЕСТРОЙКА"? Всички бяхме вперили поглед тогава в него! А той продажника СЕ продаде за 30 сребърника както Юда продаде Христос? Е за Юда не помня! Но за "перестрийката" на Горби ГАРАНЦИЯ ЧЕ ПОМНЯ! Къде си Грознико с Американска физиономия грозна и с Обиждащ "ник" един велик народ като Русия?!
151
0
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
Продължение на 178 ми коментар.Та За това падна СССР тогава.Един човек държеше властта в ръцете си на Целият Соц лагер!И се оказа че Михайл Горбачов съкратено го наричахме тогава Горби! Оказа се че съветниците на Роналд актьорчето са били на ниво и са прозрели че Горби е податлив на подкуп.И той Горби тогава предпочете личното си облагодетелстване пред милионните съдби и семейства На хората тогава в бившият соц лагер! Това е истината "Чебурашка"! И 2 мата я знаем нали? Защо подвеждашНЕЗНАЕЩИТЕ?
150
0
 
7
 
! Отговори
българин преди 3 години
до 116"чебурашка"със снимка на Американси костюмар грозник а с Ник на Руска "Чебурашка".Неще сбъркано има в теб!И друг път съм ти го казвал ако го помниш де. Тааа по темата!Те децата на Американската"демокрация"Нито знаят Нито"помнят"де. Тааа"Геройството" на дедо им Рейгън Актьорчето И те самите Не го разбират защото вярват на това което Им е лансирано през изминалите 31г вече! Ами вижте деца.Не Рейгън е "политик" А СЪВЕТНИЦИТЕ МУ ТОГАВА БЯХА НА НИВО! Разбраха че ГОРБИ Е ПОДАТЛИВНА ПОДКУП!
149
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами хубаво,общи приказки,само дето г-жа Байдън е решила да обезличи човешката раса ,в смисъл полово безлични същества,да не се обидят различните.Демек мнозинството да прилича на малцинството ,пак "единство" ,а не различност .За съжаление от невръстна възраст ,и защо е нужно тази сороска мизерия?
148
10
 
5
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Доналд Тръмп трябваше да остане президент, само и само, защото цял свят заслужаваше да се наслаждава на Мелания Тръмп!Иначе Байдън продължава политиката на великите и всемогъщи англосаксонски корпорации и банки!Хилъри Клинтън ще яде живо русофилско месо в Бохемската гора и ще се подмладява!Агент Кларк Скарлет!ЦРУ!!!
147
9
 
9
 
! Отговори
Маските Паднаха преди 3 години
Тръмп сега знае истинските си врагове в Републиканската партия, да видим, помъдрял ли е и ще има ли сили следващите 4 години да си разчисти сметките с Дълбоката държава!
146
8
 
11
 
! Отговори
Азимов преди 3 години
Добре, че се отърваха от онзи оранжев ритард, че бяха станали за смях на целия свят. Не, че тоя Байдън струва нещо, но в случая и шимпанзе да бяха избрали, пак щеше да е по-добре.
145
1
 
19
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Да благодарим на Тръмп,че не започна нито една война.....
144
5
 
11
 
! Отговори
Тръмп преди 3 години
прави нова Партия - това е слуха. Републиканците ще бъдат пометени - всичките им избиратели са за Тръмп! Тръмп ще поведе Вятъра на Промяната!!
143
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Републиканците ще платят много висока цена заради глупостта си да издигнат лъжливото лапацало Тръмп за президент. През 2016 това им се виждаше отличен политически ход да вземат властта, но сега разбраха че всъщност партията им е разцепена и то благодарение на пълния и.д.и.отизъм на Тръмп. Сега партията им е в разкрачено положение нито да се откаже от Тръмп нито да го последва, резултатът е ясен разцепление и загуба на властта за доста доста години напред.