Лондон вече поздрави Байдън преди инаугурацията

Джонсън няма търпение да си сътрудничат тясно
20 яну 2021 09:40, Елка Василева
15
Лондон вече поздрави Байдън преди инаугурацията
Снимка: архив, БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън поздрави избрания за президент на САЩ Джо Байдън броени часове преди встъпването му в длъжност като президент на Съединените щати, предаде Франс прес.

Джонсън заяви, че няма търпение да си сътрудничи тясно с Байдън.

"Сърдечно поздравявам Джо Байдън във връзка с историческото му встъпване в длъжност като 46-ия президент на Съединените щати", заяви Борис Джонсън в комюнике.

"Нямам търпение тясно да си сътруднича с новото правителство в борбата с COVID и при възстановяването след края на пандемията. В сферата на борбата с COVID и с климатичните изменения, в сферата на отбраната, на сигурността и насърчаването и защитата на демокрацията, нашите цели са едни и същи и нашите държави ще работят заедно за постигането им", изтъкна премиерът консерватор.

Още по темата

Джонсън заяви също така, че няма търпение да се срещне с Байдън на срещата на Г-7 и на голямата конференция на ООН за климата, които ще бъдат проведени тази година в Обединеното кралство.

Британският лидер разчита на тези две събития, за да затвърди мястото на Великобритания като незаобиколима сила на международната арена след излизането на Лондон от Европейския съюз.

Веднага след американските президентски избори през ноември Борис Джонсън, който беше съюзник на гледащия благосклонно на проекта за Brexit американски президент Доналд Тръмп, изрази нетърпението си да работи с демократа Байдън по общите приоритети на двете страни, сред които е борбата с климатичните изменения.

Джо Байдън обеща да върне Съединените щати в Парижкото споразумение за климата, след като встъпи в длъжност като президент на САЩ. Президентът Доналд Тръмп изтегли САЩ от споразумението две години след подписването му през 2015 г., припомня Франс прес.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
хм... преди 3 години
"Джонсън няма търпение да си сътрудничат тясно"Колко тясно?
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДжоБ Айдън ще е новият резидент на ФАЩ!!! И чернокожата КамИла Харис...Този като са го избирали, са го избрали с една-единствена цел - за него никой няма да скърби ако при инагурацията му някой го гръмне (или поне ще са малко)... А потенциални заподозрени за ликвидирането му колкото искаш - лично Путин, КГБ, китайците, иранците, евреите, Тръмп, някой изтре.щял мексиканец или кра.вар с рога на главата... А после могат да вкарат каквито си искат мерки и теглилки като политика...
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ингущеризацията" звучи по-добре в превод от англобългарски.
10
4
 
5
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Че какво и е на "инаугурацията" - дума като дума, малко с английски привкус, но не е първата нито пък последната която ще навлезе в езика ни ... Той езика ни се е развил много от времето на дядо Вазов, но и съвременните български граждани не ходят с потури, *** и сърмени гайтани ... Та всяко нещо с времето си, а ако искаме да бъдем съвременна технологична нация, трябва да обогатим езика си освен с тюркизми и русизми и с някоя друга английска, немска или друга дума ... !!!
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"инаугурацията", бре!?
8
3
 
7
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До до Калеко Алеко ... Ами назначил го е, за да могат такива като теб пак да развяват джендърският си байрак, тя и Импексова го развяваше, но после евродепутатите и начело с Офшорното ленче, подкрепиха Истанбулската конвенция в Брюксел ... Този джендърски фетиш е кауза пердута, а тези дето го ползват за аргумент май само искат да афишират с него скритите си сърбежи ... !!!
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борко нямал търпение да си сътрудничат тясно ... На кого ги приказва? Та Пиндостан за времето на съществуването си, никога, дори за секунда, не е преставал да бъде наглосаксонска колония. Индия била перлата в наглосаксонската корона? Лъжа. Истинският безценен брилянт в наглосаксонската корона е Пиндостан.
6
6
 
8
 
! Отговори
до Калеко Алеко преди 3 години
Вчера Байдън назначи еврейски трансджендър за зам-министър. Тепърва ще видиш какво предстои и за Европа в момента в който започне да дърпа конците на марионетките си.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божо ще види тясно сътрудничество с Байдън през крив макарон, хаха
4
5
 
10
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
каква е тая бългаорска дума инаугурацията
3
7
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Ами той Тръмп вече си замина, време е и неговият британски аналог да си ходи ... Чрез тази карикатура политиката на Тръмп даде отражение и в Европа ... Брекзита и разединението което тези стратези внесоха в страните си даде отражение и в блоковоте и съюзите. То и у нас има един разединител дето върви по техните стъпки, Тръмп се отърва от импийчмънта но беше номиниран цели 2 пъти, но на нашият MUNCHO може да му потръгне и от първия път ... !!!
2
7
 
4
 
! Отговори
Начо Културния преди 3 години
Упорито се използват остарели вредни стереотипи. Байдън, встъпвайки в длъжност, сам ще реши дали е Президент/Президентка или неутралното Президентче/то/
1
12
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Точно така - затвърди положението на Великобритания като незаобиколима сила.Троловете на брюкселските мижитурки да си го на6ият в главите.