САЩ увериха: Ще изпълняват финансовите си задължения към СЗО

Ще се включат в международния отговор на пандемията
21 яну 2021 21:12, Елка Василева
13
САЩ увериха: Ще изпълняват финансовите си задължения към СЗО
Снимка: архив, БГНЕС

Новата администрация на САЩ благодари на Световната здравна организация за ръководната й роля в борбата срещу коронавирусната пандемия и я увери във финансовата си подкрепа, предаде Франс прес. САЩ обявиха вчера, че се връщат в организацията, след като Доналд Тръмп искаше те са изтеглят.

"САЩ имат намерение да изпълнят финансовите си задължения към СЗО", заяви днес главният американски имунолог Антъни Фаучи, представляващ новата администрация на заседание на изпълнителния съвет на СЗО.

Още по темата

Фаучи увери, че страната му е готова да подкрепи международния отговор на пандемията и да участва в глобалната програма за осигуряване на ваксини срещу коронавируса, добавя Асошиейтед прес.

Имунологът съобщи, че новият президент Джо Байдън ще разпореди САЩ да подкрепят механизма КОВАКС, предвиждащ доставка на ваксини на всички нуждаещи се по света, независимо дали са в богати или бедни страни. САЩ ще подкрепят и механизма за разпространение на диагностични тестове и медикаменти за лечение на пациенти с коронавируса в страните по света.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО се о--ра тотално с коронавируса. Заедно с Чайниците замазват вината им. Никаква работа не вършат тия търтеи...
10
0
 
1
 
! Отговори
А сега сериозно преди 3 години
И какви задължения има САЩ към китайското СЗО??? Освен ако Байдън им плаща от джоба си.Изумен съм как журналистите ръсят такива глупости. Не вярвам да са толкова безумни. Нито ми се вярва че им плащат достатъчно, за да се правят на такива. Тръмп нямаше нищо птотив СЗО ако станеше наистина отговорна институция и изрита китйския етиопец.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой знае...Я изпълнят, я не.
8
0
 
0
 
! Отговори
ТО ясно! преди 3 години
САЩ увериха: Ще изпълняват финансовите си задължения към СЗОИ ние разбрахме - вече СЗО правят стойки срещу китай за коронавируса.
7
0
 
0
 
! Отговори
ана тема преди 3 години
има една дръжава която сее зло,и требва да се лик ви дира с три букви е,с 3 букви е
6
1
 
0
 
! Отговори
САТАНА преди 3 години
САЩ И СЗО СА ОТ ЕДНО,КОТИЛО
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Д-р. Акуло: Wow!
4
0
 
3
 
! Отговори
Др. Акула преди 3 години
СЗО, които целенасочено осигуриха МАКСИМАЛНО разпространение на вируса, които КАТЕГОРИЧНО отхвърляха всякакви мерки и карантини, когато беше очевидно, че е необходимо да се реагира, СЗО, които през ДЕКЕМВРИ 2019 са получили официално писмо от Тайван за новата вирусна зараза, която се разпространява в Китай, ТЕЗИ ЛЪЖЦИ, ПРЕДАТЕЛИ, МАСОВИ УБИЙЦИ, каквито историята не познава! Заслужават си всеки долар! Няма никакво съмнение, че са си го изкарали! Със ЗДРАВЕ да си го харчат!
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подгъзичници на Китай
2
0
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
С долари ли ще плащат, или с марки
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия сзо защо имат змей на логото си?