Тръмп оставил "великодушно" писмо за Байдън в Овалния кабинет

Новият президент няма да разкрие съдържанието му
21 яну 2021 12:38, Нели Христова
42
Тръмп оставил "великодушно" писмо за Байдън в Овалния кабинет
Снимка: БГНЕС

След като положи клетва като 46-президент на САЩ Джо Байдън разкри, че предшественикът му Доналд Тръмп му е оставил "много великодушно писмо" преди да напусне Белия дом.

Говорейки от бюрото в Овалния кабинет след подписването на изпълнителниге заповеди от Ден 1, Байдън заяви, че няма да разкрие веднага съдържанието на писмото от уважение към Тръмп.

"Президентът написа много великодушно писмо", каза Байдън пред журналисти. "Тъй като беше лично, няма да говоря за това, докато не говоря с него, но беше великодушно."

Висш помощник на Тръмп описа писмото пред CNN като "лична бележка", в която Тръмп се моли за успеха на страната и новата администрация да се грижи за нея.

Съвременна традиция е изходящите президенти да пишат на своите наследници писмо и да им го оставят на бюрото  в Овалния кабинет. Според един от източниците на CNN Тръмп не е показал бележката, която е оставил на Байдън, на голяма част от своите съветници.

По време на брифинг в сряда вечерта прессекретарят на Белия дом Джен Псаки отказа да предложи повече подробности за писмото, което Тръмп остави за Байдън, като заяви пред репортери, че въз основа на коментари от Байдън "това е писмо, което е лично, както той каза на всички, беше едновременно великодушно и милостиво".

Макар да изглежда изненадващо, че Тръмп все пак е спазил тази традиция, след като игнорира всеки друг елемент на мирно предаване на власта, това действие е в съответствие с предишния му ентусиазъм от писмото, което получи от президента Барак Обама. Тръмп беше толкова зает с писмото на Обама, че се опита да му се обади веднага щом го прочете в Деня на встъпването в длъжност през 2017 г. Но Обама все още летеше до Палм Спрингс с президентския самолет и не можа да приеме обаждането.

Когато един от помощниците на Обама се обърна към Белия дом, за да върне призива, служителите на новия президент казаха, че Тръмп просто иска да благодари за бележката - и иска Обама да получи съобщението. Мъжете никога не са се свързвали директно.

"Беше дълго. Беше сложно. Беше внимателно", каза Тръмп за писмото седмица след встъпването си в длъжност в интервю за ABC News. "Отне ми време да го оценя."

По-късно той показа писмото на посетителите в Овалния кабинет.

В прощалното си обръщение в сряда Тръмп не назова новия президент по име, но заяви, че пожелава на "новата администрация голям късмет и голям успех". Това се случи след като той прекара три месеца опитвайки се да убеди света, че изборите са фалшифицирани.

Бившият вицепрезидент Майк Пенс също остави писмо за вицепрезидента Камала Харис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
88 преди 3 години
може пък да е било рисунка на три хълма
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че се самоизключи от церемонията. Нито на Байдън щеше да му е приятно, нито хората дошли да приветстват завръщането на Америка сред нормалните демократични, искат да гледат тоя психопат.
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нарциса си е нарцис, света се върти само около него :)) Оставил е великото си завещание към спящия Джо, там пише да бъде приятел с Ким, ЕС да го д.......:))
34
0
 
2
 
! Отговори
До do 13 преди 3 години
Скокът на вота на много места е по-голям от скоростта на обработка на вота с машините - това по показания на специалист. По време на скока на вота, наблюдателите са били изгонени. Много от изпратените по поща бюлетин никогаи не са били сгъвани. Много са изпратени в деня в който са обработени. Много са изпратени от пощенски кутии (по хиляди от една). Камарата от нелогичности е огромна колкото са и показанията на свидетели дали Клетвени Деклараци - означава че човекът е готов да отиде в затвор ако се докаже че лъже!
33
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп действително каза, че е единственият президент на САЩ, който не е започвал война. Но това означава, че САЩ са започнали много войни, но те не са агресор не!!!
32
3
 
1
 
! Отговори
ВЕЛИКО! преди 3 години
Отгоре снимка на стареца във овалния кабинет.Отдолу американофилите пак Путин спрягат!А сега кажете кой е лидера на света?
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33А на теб пък ти се искаше да беше водил война ли??????? За да покаже колко е "смел"???? Всички знаят, че когато се провалят дипломатите, тогава говорят пушките! И ЗА НИКОГО ТОВА НЕ Е ДОБРЕ!!!!! Я го виж ти "демократа"!!!
30
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много глупав е този агрумент:Не водих една война.И какво от това? Нещо ще промени ли ,че си измамник с една *** за жена.Не си водил война ,защото за това иска смелост и капацитет,а то при измамника на дребно Теъмп го няма.Затова се самозаблуждаваше с някаква своя си примитивна дипломация.Изчезвай.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с писмата е традиция не само при президентите . Тръмп е оставил 3 писма. В случай че изпадне в критична ситуация, Байдън трябва да отвори първото. Там пише: "Blame everything on me" т.е. "За всичко обвини мен". Ако пак се случи нещо такова, трябва да отвори второто писмо. Там пише същото .Така трябва да постъпи отново.Ако и за трети път се случи нещо подобно, трябва да отвори третото писмо. Там пише : " Време е да започнеш да пишеш твоите 3 писма."
28
0
 
6
 
! Отговори
Русофобина преди 3 години
Има няколко руски народни поверия за Путин и путинизма.-Ако видиш през прозореца нощем Путин да лети с ръцете си като орел ,означава че ваш близък ще се спомине-Ако видиш да се промъква из тавана тайнствена сянка с лика на Путин,ще се събудиш сутринта и ще видиш счупен телевизор-Ако видиш изядена чорбата и следи оставени от хлебни трохи във формата на ,,П,, ще се разболееш тежко.-Ако видиш златни токчета под възглавницата,означава че путин те е възнаградил за успешен донос-Ако чуеш в гората воя -Путииии Путииинн....Значи е на добро.-Оставяш ли дарове пред статуята на Путин ще оздра
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нелче, "властТа" се пише с две Т-та. Да изпратя един учебник за 3-ти клас да си припомниш правописа малко?
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А ЗА ПУТИН?Ми...Начальниците не дават да пишем за това...знаеш как е....и ние си пазим хляба...деца храним...семейства...
25
0
 
1
 
! Отговори
73827 преди 3 години
<p>Нов мениджър заема ръководен пост в голяма фирма. Ден преди да стане шеф, той се запознава с досегашния си предшественик, който му казва Ще ти помогна да навлезеш бързо в работата. Оставям ти три номерирани плика за писма в чекмеджето на бюрото. Отворяй по един всеки път, когато компанията е в криза и не знаеш какво да правиш."</p><p>Три месеца по-късно във фирмата възникнал сериозен проблем и новият шеф изведнъж се сетил за завещанието на предишния директор. Отворил първия плик и в
24
9
 
8
 
! Отговори
do 13 преди 3 години
Ако са изхвърлили бюлетините за Тръмп защо имаме рекордна избирателна активност? Включително за републиканците. Съвсем логичон скочиха процентите за Байдън след като беше обработен вотът пристигнал по пощата, за който се знаеше от самото начало, че ще закъснее. Ти какво очакваше? Да изхвърлят тези гласове, защото са в полза на Байдън ли? Ако наистина е имало солидни доказателства все един съд щеше да ги разгледа, а дори Върховния съд не се нае да се занимава с този проблем.
23
3
 
27
 
! Отговори
смях преди 3 години
Мелания беше най - красивото в белия дом със сигурност. Но все пак по - красиво от това беше, че Тръмп не започна война . Това заслужава уважение и едновремнно е достатъчно добра причина, да не бъда преизбран !
22
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото хубаво нещо от президенстването на Тръмп беше Мелания.
21
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако бях на мястото на новия не бих пипал писмото, кой знай къде си го е врял предшественика му, едно приченце ми каза, че 1 месец всички от кликата на стария били задължени, ако им се допърдимного да дойдат и да го направят върху писмото, да събере аромат
20
3
 
14
 
! Отговори
АтанаСпорМюнхен преди 3 години
Не съсипвай напук всичко което направих.Донълд. Джей. Тръмп
19
3
 
3
 
! Отговори
L. преди 3 години
Новият сериал - Бележки в Овалния кабинет.Гледайте всяка инагурация по CNN.
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Бойко какво ще остави?Вероятно не писмо а цяла книга ''Винету''!