Байдън с първи телефонни разговори с чужди лидери

Президентът на САЩ разговаря по телефона с Трюдо и Лопес Обрадор
23 яну 2021 10:48, Петя Славова
50
Байдън с първи телефонни разговори с чужди лидери
Снимка: БГНЕС

Новият президент на САЩ Джо Байдън проведе първи телефонни разговори с чужди лидери - с канадския премиер Джъстин Трюдо и мексиканския президент Андрес Мануел Лопес Обрадор, предадоха световните агенции.

Разговорът на Байдън с Трюдо е продължил около 30 минути и беше определен като сърдечен от канцеларията на канадския премиер. Двамата лидери са се договорили да се срещнат следващия месец, за да постигнат напредък по подновяване на дълбокото и устойчиво приятелство между Канада и САЩ, се казва в изявление от канцеларията на Трюдо, съобщава БТА.

Двамата лидери са обсъдили борбата с пандемията, опазването на околната среда и тесните двустранни икономически връзки. Те са обсъдили за първи път и пораждащия полемика между двете страни въпрос - петролопровода Кийстоун Ек Ел, подкрепян от Отава, но блокиран от Байдън. Трюдо е изразил разочарованието на Канада относно решението на САЩ.

В разговора на Байдън с Лопес Обрадор пък двамата са обсъдили миграцията, пандемията и сътрудничеството. Разговорът е бил приятен и с тон на уважение, се казва кратък туит на Лопес Обрадор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До НякойТо снайпера те чака зад някой ъгъл, не бой се БайДъне!!! Малко ти остава да се люлееш на "престола"!..Отправена заплаха за живота на Президента на САЩ...БГ Прокурорите и службите...сезирам Ви...намерете го тоя снайперист,ние сме мирен Народ,съюзници сме на САЩ...това е откровенна заплаха за атентат срещу Президента на САЩ,отправен в БГ сайт...властта тотално е загрижена за офшорките си...пиша и до посолството им...и до институции в САЩ...минават се елементарни граници
30
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
г-н Президеинт,в България не мога да споделя това което мисля,критични коментари към Тръмп биват цензурирани,ЕСССР е не почтенна организация,финансираща диктатури и мафиотски структори...трият коментарите ми..отнемат правото ми на изказ...а нямам право да закупя оръжие с което да отвоювам свободата си...Аз съм Свободно Човешко Същество...Бог ми е дал живота...не кървавите пари на Тръмповците и диктатори в източна европа финансирана от ЕСССР
29
1
 
4
 
! Отговори
Ели преди 3 години
МНОГО ТЕЖКИ ДНИ ОЧАКВА СВЕТЪТБАЙДАН Е ЧОВЕК БЕЗ СКРУПУЛИ --ОТНОСНО ГРАБЕНЕ НА ПАРИ ОРЪЖЕЙНИТЕ ДОСТАВКИ И ВОЙНИТЕ ЩЕ СА НЕГОВОТО ГЛАВНО ЗАНИМАНИЕНОБЕЛИСТА ОБАМА ВЗЕ НАГРАДАТА ЗА МИР ПРЕДИ ДА СЕДНЕ НА ПРЕЗИДЕНТСКИЯТ СТОЛОБАМА ЗАПОЧНА ВОЙНАТА В СИРИЯ И ЛИБИЯ ,ОБАМА УБИ КАДАФИ БОЙДЪН НЕ Е ПО ХУБАВ А Е ПО ЛОШ ОТ ОБАМА-ЖАЛКО ЗА СВЕТА
28
1
 
6
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Терористични телефонни разговори! Мало умен крет ен! То снайпера те чака зад някой ъгъл, не бой се БайДъне!!! Малко ти остава да се люлееш на "престола"!
27
4
 
7
 
! Отговори
наблюдаващ преди 3 години
Който мисли,че Джо Байдън не е трудово активен-жестоко се лъже! Четеридесет бронирани бойни еденици настъпват в Сирия(срещу кого,сещайте се).Дедукът,за два дни разпалва тлеещ конфликт! 200 000 души от петролният бизнес в САЩ стават безработни.60 000 души в Алберта-Канада,също по същите причини! Само два дни (след фъфлещата си клетва,че ще бъде президент на "всички"америанци") от февруари ще отворят много ресторанти.Нали мотото му срещу Трамп беше, страшният вирус.А,сега вече не е страшен(!?).
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
hguyiguighuih
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че с Трюдо ще бъдат добра двойка, той носи чорапи с патета.
24
1
 
10
 
! Отговори
До 30 преди 3 години
Е те нали затова го махнаха бай Доньо - щото почна да изтегля войските !
23
4
 
1
 
! Отговори
А преди 3 години
На Румбата звънна ли да се чуят за последно ?
22
0
 
9
 
! Отговори
.. преди 3 години
Що не кажете че отново нахлу в Сирия? 24 часа след като стана президент конвой от американски войски подкрепени с хеликоптери и дрони премина границата на Сирия и Ирак и нахлу в източна Сирия, като зае позиции около петролните полета там!
21
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чичо Джо ще ви каже сега на вас несменяем премиер и путинист президент! Нали помните Милошевич? И той така се правеше на вечен лидер и путинист.
20
6
 
9
 
! Отговори
кескьосе преди 3 години
Сигурно първо се е обадил на Радев, да обсъдят бъдещите българо-американски военни и икономически взаимоотношения.
19
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно ги съветва как да спечелят изборите с измама като неговата. Избиратели-фантоми по разни гета уж пуснали някакви писма, които обърнаха резултата. Този старец, подобен на Ленин, нали няма да се изживява като лидер на света сега? Това би ме накарало да падна от смях.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Chakayte voyni ot toya
17
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
велик е, само за ден 11 хиляди загубиха работата си. увеличава драстично хората получаващи купони за храна и помощи. напред към комунизма с другаря байдън
16
2
 
22
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
А за първото му отиване до санитарния възел няма ли да пишете?
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До dakotabgКакви въртиопашки? Плащаме си като попове, а те ни правят какви ли не проблеми и още нищо не са свършили. Или те искат и да ни казват какво друго да правим?
14
0
 
9
 
! Отговори
dakotabg преди 3 години
До 20Годината-не помня,но ни въртят,защото сме въртиопашки...или си против?
13
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До dakotabgЧувал съм доста. А ти чувал ли си колко време руснаците ни въртят за ремонта на Миговете? Ако си чувал кажи точната година.
12
2
 
5
 
! Отговори
dakotabg преди 3 години
До 15-иЧувал,ли си изобщо,нещо за МИГ-овете...Ако да,знаеш,ли как ген.Анев,е станал генерал?