Новият щам от Южна Африка изплаши САЩ, взимат мерки

Няма да се допускат неамериканци, били наскоро там
25 яну 2021 08:13, Ния Христова
13
Новият щам от Южна Африка изплаши САЩ, взимат мерки
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън ще наложи забрана за влизане в страната на повечето неамерикански граждани, които наскоро са пребивавали в Република Южна Африка. Целта е да се ограничи разпространението на появилия се там нов вариант на коронавируса, съобщи Ройтерс. Забраната трябва да влезе в сила на 30 януари.

Днес Байдън ще върне забраната за влизане на територията на САЩ на почти всички неамерикански граждани, пътуващи от Бразилия, Великобритания, Ирландия и страните от Шенгенското пространство.
 
На 21 януари американският президент разпореди всеки, който пътува със самолет до САЩ, да си направи тест за коронавирус, преди да се качи на борда и след пристигането си да остане под карантина.
Още по темата
 
Американски здравни експерти се опасяват, че вече съществуващите ваксини може да се окажат неефективни срещу южноафриканския вариант на коронавируса, отбелязва Ройтерс.
 
По данни на университета "Джонс Хопкинс", оповестени вчера, от началото на пандемията в САЩ са регистрирани над 25 милиона случаи на заразени с коронавируса. Според данните смъртните случаи, свързани с COVID-19, са надхвърлили 417 500. През последните 24 часа в САЩ са починали 3332 души. 
 
Южноафриканският вариант на коронавируса, известен също като 501Y.V2, е 50 процента по заразен.Вече е установен в най-малко 20 страни. Този щам още не е открит в САЩ, но в най-малко 20 щати е установен британският вариант, известен като В.1.1.7., отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Добър ден Тръмп преди 3 години
....
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидното е, че смисъла от мерките е много голям, ако мерките са правилни и навременни и реяално се прилагат. Крайно време е някой да признае, че мерките на правителството на България нито са правилните, нито са навременни, нито реално се прилагат. Правилни и навременни е приложението на мерките примерно в Австралия, Нова Зеландия, Тайван и други държави, а за Китай всички знаят.
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е някой да излезе и да каже очевадното: Няма абсолютно никакъв смисъл от мерки и ограничения!!!
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е, че пренасяенто на вируса през границите е основния начин на поддържане на епидемията. Старнно е, че още в началото на епидемията държавите по света не направиха контрола по границите като в Тайван, Китай и други държави, за да спрат епидемията. Сега е доста късно, а мерките са против новите щамове, но пак са силно половинчати.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А от Израел не забранили е )търсих е нета за негово министри от кой къде е ,и се оказа че всичките са израелци )не се учудих
7
4
 
10
 
! Отговори
Хахахаха преди 3 години
До 1Изолирай се в мазето - така годината ще ти е по-хубава:)
6
4
 
4
 
! Отговори
Хахахаха преди 3 години
До 1Изолирай се в мазето - така годината ще ти е по-хубава:)
5
5
 
11
 
! Отговори
Петър преди 3 години
До 2... А ракът от колко световни войни взема жертви? Сърдечните заболявания?Във война бил....
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В интензивните отделения няма нито един антиваксър, конспиратор или плоскоземец...
3
6
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВСИЧКО Е ПО ПЛАН!!!КОРОНА ВИРУС БЕЙСИК 2019-КИТАЙКОРОНА ВИРУС ПРО 2020- ВЕЛИКОБРИТАНИЯКОРОНА ВИРУС МЕГА ПРО 2021- ЮЖНА КОРЕЯ ИСКАМ ДА КАЖА ЮЖНА АФРИКА!!ДО 22 ВЕК ВСЯКА ГОДИНА НООВА ДЪРЖАВА И НОВО ПОДОБРЕНИЕ ;DБИЛ ГЕЙТСХ ЗНАЕ КАК СЕ ПРОДАВА ПРОДУКТ ! ЪПГРЕЙД НА ВСЯКА ГОДИНА И ВСЕ НОВА ВАКССИНА ЗА ВСИЧКИ ;D
2
8
 
10
 
! Отговори
жалко преди 3 години
Броят на жертвите на вирусът в САЩ изравнява жертвите, които са дали през Втората Световна война... Мисля си, дано да греша, че сега сме в Трета Световна война...
1
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас седим в омагьосан кръг. Без пълна изолация...и тази година ще е като поредната.