Байдън спря строежа на граничните стени между САЩ и Мексико

Строителните работници са били уведомени да преустановят дейност
26 яну 2021 22:15, Петя Славова
52
Байдън спря строежа на граничните стени между САЩ и Мексико
Снимка: БГНЕС

Строителните работници на границата между САЩ и Мексико са били уведомени да спрат всички дейности по граничните стени до края на вторник, пише Washington Examiner.

Конгресменът Хенри Куелар, демократ от Тексас, заяви в изявление, публикувано късно в понеделник, че агенцията е уведомила федералните изпълнители, работещи с американската митническа и гранична защита, да спрат изграждането на високата от 18 до 30 фута част от стоманената стена в Калифорния , Аризона, Ню Мексико и Тексас, предава Bulgaria ON AIR.

Новият президент Джо Байдън спря строежа на стената по границата между САЩ и Мексико броени часове след инаугурацията си на 20 януари, което бе краят на едно от най-известните начинания на администрацията на Тръмп. Белият дом не разкри какво ще прави с договорите за останалите 290 мили, включително как ще плаща на работниците и за материали.

"Прокламацията изисква незабавно спиране на проектите за изграждане на стени, за да позволи внимателен преглед на законността на използваните методи за финансиране и договаряне и да се определи най-добрият начин за пренасочване на средства, които са били отклонени от предишната администрация за финансиране на изграждането на стени", се посочва в изпълнителна заповед на Белия дом, цитирана от "Фокус".

Вече са построени повече от 450 мили (около 725 километра), откакто бившият президент Доналд Тръмп встъпи в длъжност през януари 2017 г. 738 мили (близо 1200 км) бяха финансирани за 15,5 милиарда долара, включително 10 милиарда долара, отклонени от Министерството на финансите и Пентагона. Монтираните до момента 450 мили са вместо старите огради и в новите зони. Само приблизително една трета от 738 мили ще минават в незащитени досега области на границата, въпреки че всички нови бариери са далеч по-добри от крехките, ниски огради, които са заменени.

Стената трябваше да обхване райони в четирите гранични щата с Мексико по дългата 2000 мили (3218 км) граница. Не са започнати проекти на канадската граница, тъй като незаконните преминавания там са рядкост.

"Системата на граничната стена", както я наричат служителите на службите за национална сигурност, включва физическата бариера, множество технологични опции, асфалтирани и чакълести пътища и осветление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Бъргамен сър преди 3 години
мноо ора ще останат без работа после що има престъпления
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, нищо, скоро точно той ще трябва да разпореди да я строят даже по-висока.Мексиканските картели ще му разкажат някои приказки.
40
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя дядка ...сега руши и отменя законите на Тръмп ,за да се хареса на африканците ,които го избраха за президент )
39
6
 
16
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Тръмп прави правителство във Флорида!Нелегитимният е във Вашингтон !
38
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както върви, накрая Мексико наистина ще си доизгради тая стена сама.
37
3
 
9
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Незаконните преминавания са рядкост на границата с Канада... Ама откъм коя страна. Защото доколкото съм запознат доста хора от Сащ искат да заживеят на север, въпреки студа. Бзплатно здравеопазване и по добро заплащане. Имах си аз огради да строят откъм север.
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...Кремъл, естествено. Простичко е устроено мисленето на либералстващите - или си като тях, или си маша на Кремъл.:)
35
2
 
11
 
! Отговори
Б.Цеков преди 3 години
Доналд Тръмп, който не започна нито една война и постигна гигантски напредък в мирния процес в Близкия изток, е агресивен и авторитарен сатрап. А пък ако споделяш разочарованието и съмненията на половин Америка, че последните президентски избори в САЩ не бяха честни, то значи рушиш демокрацията.Разбира се, единственото обяснение, което имат либералстващите мозъчни гънки (и когато ги има, и когато липсват), за това, че интелектуалци, творци, политици, експерти, хиляди-маса-народ изразяват различни възгледи от техните, винаги е, че това е ектремизъм, зад който стои - познайте от три пъти.
34
2
 
13
 
! Отговори
Б.Цеков преди 3 години
С фарфаронска надменност претендират, че се придържат към фактите и науката, а всъщност си конструират измислен свят, основан на вавилонското смешение на истини, полуистини, манипулации и лъжи. Свят отвъд фактите, истината и науката, в който например, ако един мъж се обяви за жена, това води до научния извод, че не всички жени менструират. Или в който Барак Обама е достоен за носител на Нобелова награда за мир, при положение, че започна четири войни, а истинският миротворец - 45-ят президент на САЩ Доналд Тръмп, който не започна нито една война и постигна гигантски напредък в мирния процес в
33
2
 
10
 
! Отговори
Б.Цеков преди 3 години
Забелязали ли сте, че либералстващите са в истински тремор? Те не дискутират, а нервничат. Тропкат с пръстенца по телевизионните студия. Кълнат наляво и надясно из социални мрежи. Не искат и да чуят за демократична дискусия и плурализъм. Папагалстват безкритично пропагандните истерии на активистите на CNN и New York Times (не е печатна грешка - това вече не е журналистика, а чиста проба политически активизъм). Изживяват се като единствена инстанция на гражданския морал и демократичната свяст. Като боеви авангард" по Маркс-Енгелс-Ленин-Сталин. С фарфаронска надменност претендират, че се прид
32
2
 
14
 
! Отговори
Avalon преди 3 години
Първи съдебен удар срещу Байдън и неговата политика - федерален съдия спря действието на имиграционите укази на новата администрация, които ревизираха политиката на 45-я президент Доналд Тръмп в тази сфера. Делото е по жалба на щата Тексас.
31
6
 
2
 
! Отговори
Юдея управлява преди 3 години
белите трябва да бъдат асимилирани час по-скоро!
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"След като мъжете се пенсионират на 65г, а жените на 63г.-това трябва да е границата."Аз съм твърдо ЗА. Путин трябва веднага да напусне поста си той е на 68.
29
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да има горна възрастова граница за заемащи ръководни длъжности, както горната възрастова граница за кандидати за професорска титла.След като мъжете се пенсионират на 65г, а жените на 63г.-това трябва да е границата.В противен случай зомбита нямащи нищо общо с реалността и живеещи в минало време могат да стъжнят живота на по-младите поколения.
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мина времето на евтината работна ръка, както мина времето на политиците като 80 -годишната Нанси Прелоси и свързаните с трупове политически борби-визирам самоубилия се Кристофър Джорджия обвинен,че е взел лаптопа на "старата дама" при щурма на Капитолия, както изчезналата медсестра обвинена в същото.Сещам се и за отгърмян компютърен спец по времето на кампанията на Хилъри Клинтън от нейния екип заплашил, че ще разкрие методологията за фалшификация на изборите.Страшни Бесни Пенсии!
27
1
 
7
 
! Отговори
Куха лейка преди 3 години
Евтината работна ръка е желана от капиталиста! Богатият не мисли за ВАС от средното ниво ВИЕ сте нежелани защото на вас трябва да ви се плаща... Но на Замфир, който неможе да си прочете договора е добре дошъл за икономиката.
26
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп не е никакъв строител. Не можа един дувар да построи. В същото време най-големият строител на нашето време товарищ Путин построи на-големия дворец в света който не е на Путин.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изчезването на една порода хора е обедняване на генофонда на човечеството.Белите сме гадняри, луди шапкари, но и гениални учени, хора на духа и изкуството. Какво трябва да се случи, че да се осъзнаем?В Африка преследват албиноси за да ги изядат, защото това се счита, че ще донесе на людоеда благосъстояние и благополучие. Единственото, което контролира 97% шимпанзе у всеки от нас е разумът, който е продукт на наслагване и предаване чрез обучение между поколенията.Quo vadis, domine?!
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24 Той продължава начинанието им и то веднага, след като взе властта. Трябва бързо да се навакса " изгубеното" време при Дони. Жалко за готиния народ и хубавата държава.
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С артисалите панели да оградят имота на Тръмп в Мар-а-Лаго.