Обвинителният акт за импийчмънт на Тръмп вече е в Сената

Едно единствено обвинение - "подстрекаване към бунт"
Обновена: 26 яну 2021 07:39 | 26 яну 2021 07:30, Камелия Цветанова
22
Обвинителният акт за импийчмънт на Тръмп вече е в  Сената
Снимка: БГНЕС

Служители и конгресмени от Камарата на представителите предадоха обвинителния акт за импийчмънт срещу експрезидента Доналд Тръмп в Сената за иницииране на процес по обвинения за подбудителство на кървавата атака срещу Капитолия на 6 януари, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Още по темата

Докато демократите в Конгреса подкрепят обвиненията срещу Тръмп, сенаторите републиканци намаляват критиката си към бившия президент и избягват да призовават за осъждането му заради щурма на Капитолия. Това е ранен сигнал за влиянието, което продължава да оказва Тръмп върху партията си, отбелязва АП.

Обвинителите от Камарата на представителите внесоха в Сената едно единствено обвинение срещу Тръмп за "подстрекаване към бунт", като извършиха церемониална процесия от долната камара на Конгреса до Сената. Безпрецедентността на ситуацията се състои в това, че Тръмп е първият американски президент, срещу когото за втори път се води процес за импийчмънт, отбелязва ТАСС.

Самият процес в Сената ще започне в седмицата, започваща на 8 февруари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: СенатаТръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО е ...след мандата да искаш ДА ГО СВАЛИШ .....а и ГЛУПАВО !!! Тези американци са ....ИЗКУКУРИГАЛИ !!! ГЛЕДАХМЕ митинга ДИРЕКТНО....Тръмп говореше за изборите и КРАЖБАТА !! ДА дойдат в БГ....за да видят ..КАКВО ЗНАЧИ ПРИЗИВ ЗА ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ.....със вдигнат ЮМРУК.....ГЕШЕВ не иска ИМПИЙЧМЪНТ....чака да свърши мандата ...и ОБВИНЯВА Р.Р. във ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА ...и призиви за ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ......и ще иска ДВЕ ДОЖИВОТНИ ПРИСЪДИ за пРезидента БЪЛГАРОМРАЗЕЦ..русофил !!!
15
1
 
2
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Well done!
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подбудителство за кървава атака на Капитолията имаше откъм стрелялият зад вратите в стъклото на една от тях по хората от бунта когато застреля жената ветеран от ВВС с което изпълни 2 неща едновременно-спомогна бързо да разбият стъклото,че отворят вратите и на атака,инак хората се бяха отказали от дълго почукване по стъклата щом видяха,че не се чупят,но като се проби лесно се разбива и стрелбата по тях ги афектира понеж не са въоръжени,а вътре,които бяха повече от тях пред вратите не ги защитиха.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са нас.раха от страх, щото бай Доньо им разказа играта
12
2
 
5
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Ако републиканците подкрепят импийчмънта на Тръмп в сената,ще сложат началото на краят си!!Ще го озлобят и ще направят така,че той ще бъде в правото си да не се съобразява повече с тях!!Ще направи партия чрез синът си и ще им е,бе мамицата и на едните и на другите,защото има 70 милиона симпатизанти,които ще предпочетат него,а не ренегатите,иб рици,републиканци!!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама какво ще го импийчват човечеца, след като вече не е президент на Щатите? Нали смисълът на процедурата е да го свалят от длъжност?
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно единствено обвинение - "подстрекаване към бунт"а наш *** що го бавят?
9
5
 
8
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Много важно, на тия им трябват поне 17 републикански гласа за да го осъдят, което няма как да стане.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УжасТ!
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те предателите(костовистите) са хора като Мит Ромни.Накрая ще си дадат гласоподавателите на ДП.Тръмп е ок.Партия няма да прави,а само движение ,крило в РП за силна Америка ,която да не става хекатомба на цечялата световна вакхания.Днес в Давос китайския комунист пак ще чете лекции за икономика.Ето срещу това има все още хора помсвета на които им пука.
6
6
 
8
 
! Отговори
горкият путин преди 3 години
Загуби най - верният си булдог
5
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако направи партия нито той нито републиканците ше видят вече властта в Белия дом.Спомнете си какво стана със Сдс като се скараха помежду си и Костов направи партия.Накрая командира я хариза на комунистите.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обявизче няма да праси партия ,но на Тръмп може ли да се вярва?Сега казва така ,за да не настройва републиканците в сената,но след това знае ли се.
3
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали като Костов ще разцепи партията?Накрая ще се окаже ,че с действията много повече е работил за Сорос отколкото Байдън.
2
5
 
21
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
БАЙДЪН слугата на СОРОС
1
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога повече Тръмп в политиката.