Джо Байдън: Саудитска Арабия е нарушила човешките права

Принц Салман е одобрил убийството на журналиста Хашоги
27 фев 2021 08:28,
46
Джо Байдън: Саудитска Арабия е нарушила човешките права
Снимка: БГНЕС

Американският президент Джо Байдън заяви, че е казал на саудитския крал Салман, че ще държи саудитците отговорни за нарушения на човешките права и САЩ скоро ще оповестят значителни промени в двустранните отношения, предаде Ройтерс.

"Разговарях вчера с краля. Пред него дадох ясно да се разбере, че правилата се променят и сме на път да обявим значителни промени. Ще им търсим отговорност за нарушения на човешките права", каза Байдън в интервю за испаноезичния телевизионен канал "Юнивижън".

"Готвим се да направим така, че ако те искат да си сътрудничат с нас, трябва да вървят по такъв път, че нарушенията на човешките права да спрат. Стараем се да водим такава политика в целия свят", каза президентът.

Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман одобрил и вероятно разпоредил убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги през 2018 г., според оповестен вчера доклад на американското разузнаване, съобщиха световните агенции.

Според разсекретения четиристраничен документ принц Салман смятал Хашоги за "заплаха за кралството"

Американският държавен секретар Антъни Блинкън каза вчера, че преценката на разузнаването относно убийството на журналиста дисидент Джамал Хашоги говори сама за себе си, като добави, че предприетите вчера от Вашингтон стъпки са важни за пренастройването на американско-саудитските отношения.

Блинкън не каза защо САЩ не са стигнали до налагане на санкции на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, но посочи, че вчера са били предприети поредица от стъпки, които да предотвратят подобно поведение в бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонименизтъквам само аргументи и факти които всеки разумен може да провери,не можете ме опровергаете и сипете обиди и вменявате вини,знаят и кръвните ни групи...нито съм луд нито съм ***...имам деца за разлика от теб мила моя...и не искам да живеят в Свят управляван от поститутк....да живеят нещастно...не свободни...ограбвани...и ще жертвам живота си за да им го осигуря!!!
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББОткачалка или платен ***????Или и двете?
36
5
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Поздравления за смелата и откровена позиция г-н Президент/тук руските кибер служби започват да изнемогват с минусите,Венецуела,Куба нямат храна хората...вашите също гладуват,раздавате национални богатства на олигарси крепящи властта ви...малко факти...имам още много/Русия да се скара на...Сърбия например...за права на невинни...или Китай на С. Корея...милиарди по света обичат САЩ и политици като г-н Байдън...заради ценностите които защитават...носещи ни Справедлив и мирен Свят!!
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Правете си сметкатаТова не са сметки, а едно от обясненията- защо филантропите назназачиха Байдън.
34
1
 
6
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 3 години
Прочетох няколко пъти статията буква по буква от начало до край и не видях нищо направено от администрастрацията на Байдън различно от администрацията на Тръмп.Разбира се, освен възхищението на медиите от Байдън и неистовото им желание да убедят читателите си че Байдън не е изветрял старец, а спасител на света.Все пак знам че тук има по-умни хора и дори уважавани журналисти , които могат да ме поправят!
33
2
 
7
 
! Отговори
Правете си сметката преди 3 години
Байдън и Обама- 6 вийни за 8 години!Доналд Тръмп-0 войни за 4 години!
32
3
 
4
 
! Отговори
За неразбралите преди 3 години
Байдънясълия върти далавери с петролец,както при Обонго.За това пуска либерални бомби над Сирия и спря шистовия добив в САЩ .Приятелчето му Путин за последния месец е 6 милиарда напред от новите цени на горивата.
31
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
и затова им продадохте оръжие за 350 милиарда а боядисаният *** играи танц със саби вместо да наложи свирепи санкции
30
1
 
6
 
! Отговори
@ преди 3 години
Тоя *** Слипи Крипи май ще гледа да довърши започнатото от кениеца и да разруши каквото не е разрушено в Близия изток и ще го остави на Иран.
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато папкат петрол от там, никой няма да си мръдне кутрето на левия крак даже, не да ги обвини в нещо.Американците са лъжци и лицемери, на които Русия им е виновна за всичко.А ако не е Русия, ще е Китай.А ако не е Китай, ще е Иран.А ако не е Иран... все ще си намерят някой за мющерия да им е виновен.И така до безкрай...
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се в пустинята носят ли памперси. Бедуините май отдолу нямат нищо. Пясъкът не им ли стърже, като яздят камилите?
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тук каквото сте правили правили, повече недейте.Само дето не добавиха "ах вие, калпазани такива".
26
2
 
15
 
! Отговори
Машинно чертане преди 3 години
Остава да разберем защо разузнаването на САЩ оповестява доклада си с две и половина години закъснение. Дали това няма да бъде повод САЩ да остави на Саудитска Арабия само чертежите на оръжията, които Тръмп им продаде за над сто милиарда долара? Интересно е, че България засега също получава само чертежи от тримилиардната покупка на самолети. Кого ли държат тук в шах, че номерът им минава? Може би оня, който не смее да каже гък на нидерландците, след като хванаха в Амстердам убиеца на Самоковеца?
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще падат пак кули май , самоубийците са безкрайни .
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Религиозните авторитарни режими ще започнат да залязват :)))))Време е.
23
4
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Всяка значима война през последните два века, пряко или косвено, касае ционистките интереси на Израел и е свързана с тяхната мания да построят Третия храм в град Йерусалим. Държави като: Турция, Сирия, Ливан, Йордания, (част от) Египет, Саудитска Арабия, Ирак и Иран трябва да бъдат дестабилизирани и разпокъсани, защото ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - това са териториите които Бог обещал на Авраам и евреите НЯМА ДА МИРЯСАТ, докато не си ги вземат. А повод за това - ще се намерят...
22
3
 
14
 
! Отговори
Aнонимен преди 3 години
Трябва и за Израел същото отношение и да ги оставят сами да се оправят
21
7
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
САЩ преди няколко дена Намекна,*Ние Сме Силни със Силни Съюзници като Турция *,Със босите кюрди и с чалммите до под Криватта Крууша,Зад Всичко Това стои ЕрдоганХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
20
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе това което е спуснато до медиите е едно нищо.Единственото което Байдън им е казал, е да си кротуват там, че иначе ще им източат петролните кладенци. Турция и тя се пооблизва на тема петрол и природни ресурси. Тъкмо ще си изпробват руската техника, от кога Ердоган чака това.
19
6
 
25
 
! Отговори
хахахахахахаха преди 3 години
а иначе, когато САЩ заедно с Турция и Саудитска Арабия създаваха, обучаваха, спонсорираха и въоръжаваха Ислямска държава.. нямаше проблем с "демокрацията" хахахахахахаха