Байдън: От 19 април всички американци с достъп до ваксини

"Все още участваме в състезание на живот и смърт с този вирус"
7 апр 2021 14:23, Елка Василева
13
Байдън: От 19 април всички американци с достъп до ваксини
Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Джо Байдън обяви, че до 19 април всички американски граждани, които са на възраст над 18 години, ще имат достъп до ваксини срещу коронавирус. Това е с две седмици по-рано от предишния обявен срок, който беше първи май.

"Това означава, че не по-късно от 19 април във всяка част на страната всяко лице, навършило 18 години, ще има достъп до ваксина без повече объркващи правила, без повече объркващи ограничения", каза американският президент, цитиран от БНР.

Още по темата
Над 80% от учителите и останалите служители в училища вече са получили поне една доза с ваксина, каза още Байдън. Той подчерта, че има нови щамове на коронавирус, които водят до ново увеличаване на случаите на заразени.

По тази причина особено възрастните американски граждани не трябва да се колебаят да се ваксинират, призова Байдън.

"Не сме стигнали финала, все още имаме да свършим много работа, все още участваме в състезание на живот и смърт с този вирус. Сега не е моментът да се отпускаме", каза той.

Досега COVID-19 е отнел живота на над 555 000 души в САЩ, с което страната се нарежда на първо място в света по смъртни случаи заради коронавирус. В същото време четирима на всеки 10 американски граждани са получили поне една доза. С това Съединените щати са една от страните с най-висок темп на поставяне на ваксини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До АнонименЕдинственият организирал атентат срещу Конгреса на САЩ с платени от русия расисти,националисти и мафиоти...не плащащият данъци....фалиралият няколко пъти...зависимият финансово от русия...през дойче банк...приятелят на мафията...кгб службите опитват да спасят ...предателят тръмп
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори и тези, които ненавиждат Тръмп знаят, че това беше най-добрият президент на САЩ.
8
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
двама... едно ченге на ДС на борисов и едно от кгб плюят и сеят зарази...*** с много никове...правят опити да облъчват хората,така се самоуби гьобелс ...вярвайки на лъжите си...тея са негови последователи....Справедлив и Солидарен Свят...
7
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Поздравления за справедливата и държавническа политика г-н Президент!!!Помагайте и на ЕС...моля!Естественият съюзник сте ни...изповядваме едни и същи ценности...имаме нужда един от друг!Бог да пази САЩ и Съюзници!
6
3
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Бият им първата ваксина - търкалят се по стълбите на самолета. Бият им втората - самолета не се вдига...
5
2
 
4
 
! Отговори
Kuncho преди 3 години
Срамота план с дати и конкретни числа :)Да вземе пример от нашия план в който няма нито дати и числа но пък за сметка на това винаги сме по план и го изпълняваме :)Не зная защо журналистите не задават този въпрос на ПР министъра Костадин Ангелов и съответно на министър председателя?!
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мозъкът на Байдън е като уеб браузър.20 страници отворени,17 замръзнали и той не знае откъде идва музиката.
3
3
 
6
 
! Отговори
Taню преди 3 години
Все повее ме радва дядката. Ще се окаже радко стабилен...
2
7
 
9
 
! Отговори
байДЪН преди 3 години
Питайте Коритаров за ваксините...от 19 април яко ша съ мре в ФАЩ!
1
2
 
9
 
! Отговори
Косача преди 3 години
Спечелил си състезание по деменция и олимпийски златен по робско подчинение. Джо маскирания.