Тръмп категоричен: Да си в добри отношения с Путин е страхотно

Той призова САЩ да не тласка Русия към Китай
20 апр 2021 13:45, Нели Христова
54
Тръмп категоричен: Да си в добри отношения с Путин е страхотно
Снимка: БГНЕС

САЩ би трябвало да се опитат да изградят отношения с Русия, вместо да я тласкат все по-близо до Китай. Това заяви предходният президент на САЩ Доналд Тръмп за американския телевизионен канал FOX News.

„Да си в добри отношения с [руския президент Владимир] Путин е страхотно. Трябва да правим бизнес с Русия, да се разбираме с нея, вместо да я тласкаме към Китай“, коментира бившия лидер на Белия дом.

Тръмп също така добави, че в момента „Русия и Китай набират сила заедно и съвместно“, предаде Фокус.

На 15 април настоящият държавен глава на САЩ Джо Байдън подписа указ за въвеждането на санкции срещу Русия. По-специално Вашингтон забрани на американските компании директно да купуват дългови ценни книжа, емитирани от Централната банка, Националния фонд за благосъстояние или Министерството на финансите на Руската федерация. 16 организации и 16 физически лица бяха санкционирани за връзки с намесата на Москва в американските избори, а осем граждани и юридически лица - за работа в Крим. Също така от Вашингтон ще бъдат изгонени 10 дипломати, които САЩ считат за представители на руските разузнавателни служби.

Според Тръмп последните събития потвърждават, че публикациите в американските медии за предполагаемата готовност на Руската федерация да изплаща възнаграждения на бойци в Афганистан за убийствата на американски войници са лъжа.

Припомня се, че през юни 2020 г. The New York Times съобщи, че определено звено от руското военно разузнаване насърчава талибаните да извършват атаки срещу военнослужещи от международната коалиция в Афганистан. Тръмп отбеляза, че американските разузнавателни служби признават тези версии за ненадеждни. В същото време през 2020 г. някои политически противници на републиканеца, който тогава беше президент на САЩ, го обвиниха, че е предал интересите на страната, тъй като той не е предприел незабавни действия срещу Русия в светлината на публикациите .

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
невижданият позор е,че републиканската партия е зависима и подкрепя...анти америнските на тръмп финансиран от русия и путин...републиканската партия е основен съучастник...зависими от парите на путин,предават Свободните САЩ и ценностите им...невиждан позор в Историята на този Велик Народ!!!
39
5
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
поредният позорна отчаяният,фалиращ..то не е започнало..ако си мислите че,Народа на САЩ,независимите му Съдебни ще го пропуснат за насърчените убийста от него в Капитолия..жестоко се лъжете..световна обществена тайна е,че тръмп е продукт на мафията и руските служби..троянският кон на русия в Свободните САЩ..стратегията им пропадна,безсилни са..технологично,финансово,мотивационно...милярди по-света виждат грабежите и несправедливостите..мина се всякакви граници,само Свободните Хора решат как ще е
38
5
 
4
 
! Отговори
sd преди 2 години
Тръмпугера е фалирал. Дълговете му са повече от 400 милиона долара. Поне 100 милиона са към руски фирми обслужващи Кремъл. Колко са към китайците никой не знае. Не е случайност че оранжевия клоун е кукла на конци и конците ги дърпа кремълското жуже.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
TRUMP не допусна война по време на мандата>>>-----За това ли вече не е президент?Бидона си е научил урока явно.
36
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп трябва да го депортират в Русия да му дойде акъла.
35
7
 
3
 
! Отговори
Като цяло съгласен преди 2 години
Америка и Русия трябва да си сътрудничат. Русия е по-близка с Европа и Америка културно от колкото с Китай! Това е истината. ОБАЧЕ, не съм сигурен, че Путин иска това. Той иска разпадане на Запада, разпадане на връзките между Америка и Европа... иска Реванш и действа по книгата на КГБ. И то много успешно! Стимулира вътрешните конфликти, крайни партий и конспирации за да има объркване и липса на вяра в институции. Докато това не се промени как да станеш ортак и да вярваш?
34
3
 
20
 
! Отговори
Iordan Ivanov преди 2 години
TRUMP не допусна война по време на мандата>>>
33
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ отидоха руснаци с $- ли и обеднеха от статуквото което Путин предложи на Тръмп. Сега много руснаци са клошари в САЩ. Без пари , без професия. Да се върна в Русия е същото но в по лошо положение и без комфорт. Това е обичта на Путин към своите
32
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои вече в РФ искат разплащането да не е в долари и рубли а в китаиски йоани. Банките са по сигурни а и кредити дават на бедните руснаци в йоани. И повечето са соигурни в китайския модел отколкото в Путинския.
31
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин предаде свойте олигарси на Тръмп / останаха парите им в САЩ/. Това иска да каже бившия президент на САЩ. Новия тия игри неможе да ги прави. И Путин с новия не се сработва. А , че китайците са го награбили Путин е болно и на САЩ. Такава плячка /Русия/ не е за изпускане.
30
0
 
4
 
! Отговори
Хюго Бос преди 2 години
Е, хубаво е да има разбирателство, ама либерастоболшевиките не искат мир- само войни са им в главите. Дойдоха/ откраднаха властта и веднага себпочна с конфронтация и обвинения в убийства. Гнусна болшевишка работа!
29
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, което казва Тръмп , го казва и Кисинджър - най-големият геостратег на САЩ през последните 50 години. Ще припомним, че още Кери, кото беше държабен секретар при Обама, предложи руснаците да направят втори референдум в Крим, въз основа на който САЩ да признаят Крим за руски. А Тръмп каза - Крим е руски,защото там населението говори руски. Само слипи Байдън иска да яде дренки с руската мечка. Тя ще му даде да яде едни такива дренки, че даже казачок ще играе заедно с нея. Има да рипа и да прикляка. Голям цирк ще бъде
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ф.С.В.Разбирам Путин да купи клошар като Сидеров, но бизнесмен милиардер като Тръмп, няма как да стане! Истината е че семейство Байдън са тежко обвързани с руски олигарски близки до Путин. Това което направи Тръмп през мандата си, беше да се фокусира върху вътрешните проблеми на САЩ, най-вече икономиката, а във външната си политика реално постигна колосални успехи особено в Близкия изток и успя да спре агресията на Путин, която виждаме че сега не случайно се възражда.
27
10
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 2 години
Това което Запада направи с Горбачов (го купи) същото направи и Путин с Тръмп!! колелото се върти!!!
26
3
 
8
 
! Отговори
Байдън Майдън преди 2 години
Кой е Тръмп ? и Кой е Путин? (питам секретарката си която също страда от деменция)
25
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп прибра мил.$ от руските олигарси , които си отвориха сметки в САЩ. И в един хубав ден ги натовари на бусове за летището с еднопосочен билет и черен печат в паспортите. Така Тръмп стана симпатичен на Путин. Изпълни му волята. А тия олигарси от по ниско ниво си траят в Русия и тайно си мечтаят да се отърват от властта на Путин. Новия президент няма такъв полезен ход на бизнесмен. С политика да препира пари.
24
0
 
0
 
! Отговори
А как преди 2 години
Се мразят помежду си не е истина
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак думи извадени от умишлено от контекста, Тръмп в нито един момент не е водил проруска политика, напротив спря Северен поток 2, оказа помощ на Украйна и разположи американски войски в Полша.
22
1
 
20
 
! Отговори
браво Тръмп преди 2 години
Докато беше президент в Европа беше спокойно.
21
1
 
20
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
И не само това - успя да направи ''невъзможното'', да помири арабите с Израел !