57% от населението на САЩ с поне една доза ваксина

Целта - до 4 юли 70% от населението да бъде ваксинирано
Обновена: 13 май 2021 10:02 | 13 май 2021 07:49, Ния Христова
20
57% от населението на САЩ с поне една доза ваксина
Снимка: БГНЕС
САЩ се доближават до темповете на ваксинации, като около 57% от американците вече са получили поне една доза от ваксината, казва американският президент Джо Байдън в интервю за MSNBC, съобщава ТАСС.
 
"С последните 50 милиона ваксини, за които съобщихме неотдавна, общият брой е 250 милиона", каза Байдън. Според него администрацията ще продължи да полага усилия, за да могат гражданите да се върнат на работа.
 
"Моята задача е до Деня на независимостта на САЩ на 4 юли, 70% от гражданите да бъдат ваксинирани. Можем да направим това, сега сме по-близо до 59%, ваксинирани с поне една доза", каза ръководителят на Белия дом.
 
Според Бюрото за преброяване, населението на САЩ е над 331 милиона.
 
Байдън каза, че американските правоохранителни органи няма да задържат нелегални имигранти, които опитват да се ваксинират.
 
На въпрос от испанска аудитория за това какво би казал ръководителят на администрацията на Вашингтон на нелегални имигранти, които се страхуват да бъдат ваксинирани срещу коронавируса заради статута си в САЩ, Байдън отговори: "Те не трябва да се притесняват за това, те трябва да използват ваксината". "Възползвайте се от ваксината", повтори американският лидер.
 
"Едно нещо е хората в страната да дойдат на лекар, да доведат детето на училище и т.н. ... Трябва да оставим тези хора на мира. Затова предоставих сериозни средства за имиграция", каза Байдън. Според него в САЩ има 11 милиона нелегални имигранти, "преобладаващото мнозинство от които са превишили срока на престой, предвиден с визи".
 
"Трябва да преминем към решаване на този проблем, за да гарантираме, че има път към спечеленото гражданство", убеден е той.
 
"Незаконно пребиваващите в САЩ чужденци не трябва да се оказват в положение, в което трябва да избират между запазване на живота или здравето и депортиране", подчерта президентът. В същото време той заяви, че ваксинацията е важна и за осигуряване на здравето на другите, а не само на ваксинираните.
 
"Те не трябва да бъдат наказани за това", добави Байдън, позовавайки се на нелегални имигранти, ваксинирани срещу новия коронавирус.
 
Според университета "Джон Хопкинс" в САЩ 264,6 милиона са били ваксинирани в САЩ поне с една доза, докато 117,6 милиона души са получили пълния курс на ваксинация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
шамана преди 2 години
дупчете се 2ра 3та 4та доза и така докато дойде рака или множествената
5
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Интересен факат"Ваксините са по-желание в демократична Русия"Всички дръжавни, служители, учители, военни и пр. бяха "поканени" да се ваксинират в Русия. "По желание" но желанието на другаря Путин.А ако много се дърпат другаря Путин ще ги вкара в правия път по един или друг начин. Жалко, че те ще трябва да се ваксинират със руската бълвоч, искат не искат. :)))
4
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Блатото 62% не искат дори да се ваксинират.Еволюция.:)))))))
3
3
 
9
 
! Отговори
Интересен факат преди 2 години
Ваксините са по-желание в демократична Русия и задължителни в комунистически САЩ.Боже, как се обърнаха нещата!
2
9
 
3
 
! Отговори
Бау преди 2 години
и тези "***" се затриха. Само *** се опази! Ура!
1
3
 
0
 
! Отговори
Американ преди 2 години
Ще търпим още 2 годни докато сменим парламента, па после ще видим.