Джо Байдън подписа указ за подобряване на киберсигурността

Това се случи след атаката срещу тръбопровода за горива
13 май 2021 07:27, Ния Христова
16
Джо Байдън подписа указ за подобряване на киберсигурността
Снимка: БГНЕС
Американският президент Джо Байдън подписа указ за подобряване на възможностите за киберсигрността на федерално ниво и стандартите за цифрова сигурност в частния сектор, съобщи Ройтерс. 
 
Издаването на указа идва след хакерската атака, която доведе до спиране на работата на най-големия американски тръбопровод за горива. 
 
Според Съвета за национална сигурност документът премахва бариерите за обмен на информация между правителството и частните компании в областта на киберсигурността.
Още по темата
 
Указът също така предвижда създаването на специален съвет, който ще разглежда съответните инциденти. Документът задължава софтуерните компании, които предлагат продуктите си на правителството, да поддържат определени стандарти и да докладват в случай на хакерска атака срещу тях. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА не би САЩ да деградират, някакси ? Не разбирам . От предишни статии по подобни теми знам че ЕНЕРГИЙНАТА СИСТЕМА НА САЩ Е НЕЗАВИСИМА И НЯМА ВРЪЗКА С ПУБЛИЧНИЯ ИНТЕРНЕТ. Тя е затворена самостоятелна мрежа .... и изведнъж, никому неизвестни хакери , "точат гигабайти информация" и криптират компютри ??? от жизненоважно значение за транспорта на горива за половината страна ... И само се извиняват ... и готово .