Пентагонът най-накрая взима НЛО на сериозно, но за извънземни ли говорим?

Доклад ще хвърли повече светлина върху въпроса
18 май 2021 22:30, Нели Христова
104
Пентагонът най-накрая взима НЛО на сериозно, но за извънземни ли говорим?
Снимка: БГНЕС

В продължение на години правителството на САЩ до голяма степен игнорира съобщенията за мистериозни летящи обекти, наблюдавани при движение през ограниченото военно въздушно пространство, но сега бавно започва да признава, че НЛО, които Пентагонът нарича неидентифицирани въздушни явления, са реални.

Въпреки че със сигурност е преждевременно да се спекулира дали тези летящи обекти идват от друг свят, американската армия наскоро потвърди автентичността на няколко видеоклипа и изображения, показващи срещи с неидентифицирани летящи обекти - подклаждащи въпроси за това, което Пентагонът знае за подобни инциденти.

Следващият месец Службата на директора на Националното разузнаване и други агенции трябва да доставят некласифицирани доклади за НЛО на Конгреса.

Наблюдателите на Министерството на отбраната също иска да проучи как Пентагонът е обработвал доклади за НЛО.

Източник, познаващ темата, каза по-рано този месец пред CNN, че в близко бъдеще ще бъдат разкрити повече данни за това как са били обработвани тези срещи през последните години.

Ето какво трябва да знаете за НЛО:

Какво е НЛО?

Накратко НЛО е летящ обект, който изглежда или се движи различно от всеки самолет, използван от САЩ или друга държава.

По своята същност НЛО са забулени в мистерия и все още има много повече въпроси, отколкото отговори за тези необясними инциденти.

През последните години има многобройни наблюдения на НЛО, но военните едва наскоро провериха шепа от съобщените срещи.

Миналият месец Пентагонът потвърди автентичността на снимките и видеоклиповете, направени от персонала на флота през 2019 г., които изглежда показват, че обекти във формата на триъгълник мигат и се движат през облаците.

Друг набор от снимки от военноморските служители показаха три обекта, очевидно летящи в небето, оформени като сфера, жълъд и метален балон.

През април 2020 г. Пентагонът пусна три кратки видеоклипа от инфрачервени камери, които показваха, че летящи обекти се движат изключително бързо. Два от видеоклиповете съдържат записи на гласовете на наблюдателите, които реагират страхопочитателно колко бързо се движат обектите. Един глас предполага, че това може да е дрон.

По-рано военноморският флот призна достоверността на видеоклиповете, направени през септември 2019 г., но официално ги пусна месеци по-късно, "за да се изяснят всякакви заблуди на обществеността относно това дали кадрите, които се разпространяват, са реални или не, или има още към видеоклиповете", каза тогава говорителят на Пентагона Сю Гоф.

"След задълбочен преглед департаментът установи, че разрешеното пускане на тези некласифицирани видеоклипове не разкрива никакви чувствителни способности или системи", казва Гоф в изявление, "и не засяга никакви последващи разследвания на нахлуване във военно въздушно пространство от неидентифицирани въздушни явления."

През 2017 г. един от пилотите, който видя един от неидентифицираните обекти през 2004 г., каза пред CNN, че те се движат по начини, които той не може да обясни. "Когато се приближих до него ... той бързо се ускори на юг и изчезна за по-малко от две секунди", каза пенсионираният пилот от американския флот Дейвид Фравор. "Това беше изключително рязко, като топка за пинг-понг, отскачаща от стена. Все едно се удари и отиде в другата посока."

Говорим ли за извънземни?

Признанието на правителството на САЩ, че НЛО са реални, несъмнено поражда въпроса: Сами ли сме?

Луис Елизондо, бившият ръководител на класифицирана програма за изследване на потенциални НЛО, заяви пред CNN през 2017 г., че лично вярва, че "има много убедителни доказателства, че може да не сме сами".

"Тези самолети - ние ще ги наречем самолети - показват характеристики, които понастоящем не са нито в инвентара на САЩ, нито в който и да е чужд инвентар, който ни е известен“, каза Елизондо за обектите, които са изследвали. Той споделя, че е подал оставка от Министерството на отбраната през 2017 г. в знак на протест заради тайната около програмата и вътрешната опозиция срещу финансирането ѝ.

Но в действителност интересът към работата на Пентагона с докладвани неидентифицирани летящи обекти има повече общо с това да се гарантира, че евентуалните последици за националната сигурност се приемат сериозно - независимо дали са от този свят или не.

"Няма значение дали това са метеорологични балони, малки зелени човечета или нещо друго - не можем да поискаме от нашите пилоти да изложат живота си излишно на риск", заяви Рейчъл Коен, говорител на сенатора от Демократична Вирджиния Марк Уорнър, пред CNN през 2019 г., след като сенаторите получиха класифициран брифинг от служители на флота за неидентифицирани самолети.

Какво ще разкрие предстоящият доклад за НЛО?

Докато експертите по темата аплодираха неотдавнашните действия на американското правителство за споделяне на повече информация за срещи с НЛО, съобщени през последните няколко десетилетия, мнозина остават скептични, че предстоящият доклад от кабинета на директора на националното разузнаване и други агенции ще предостави цялостен поглед по въпроса.

Това е така, защото Пентагонът дълго се съпротивлява да признае, че част от наблюдаваното е просто необяснимо, въпреки убедителните доказателства, че тези обекти показват характеристики, които обикновено не са свързани с конвенционалните самолети, според Елизондо.

"Най-добрият сценарий ... има междинен доклад, който ще отговори на намерението на Конгреса с обещание да предостави друг доклад след този", каза Елизондо пред репортери миналия месец. "За съжаление има много повече неща, които не знаем, отколкото знаем. Добрата новина е, че най-накрая го приемаме на сериозно".

Преди това Пентагонът е проучил записи на въздушни срещи с неизвестни обекти като част от класифицирана програма, която е стартирана по заповед на бившия сенатор-демократ Хари Рийд от Невада.

Програмата стартира през 2007 г. и приключи през 2012 г., според Пентагона, тъй като Министерството на отбраната прецени, че има по-високи приоритети, които се нуждаят от финансиране.

Рийд, Елизондо и други, които настояват правителството да публикува повече информация за НЛО, казват, че материалите, които са били освободени досега, само надраскват повърхността на това, което е известно.

Миналата година Пентагонът създаде работна група, която да разбере по-добре "същността и произхода на НЛО", се казва в изявление на Министерството на отбраната. "Министерството на отбраната и военните ведомства приемат много сериозно всякакви нахлувания с неупълномощени самолети в нашите полигони за обучение или определеното въздушно пространство и разглеждат всеки доклад. Това включва проверки на набезите, които първоначално се отчитат като НЛО, когато наблюдателят не може веднага да идентифицира какво той или тя наблюдава ", продължи изявлението.

Работната група включва видеоклиповете, чиято автентичност е потвърдена миналия месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
3
 
! Отговори
Стар набор преди 2 години
Не се очудвайте, ако скоро се заговори за необходимостта от Световно Правителсто, което единствено ще бъде способно да се пребори с извънземните и да защити Земята, както и да се пребори с бъдещи ПЛАНдемии, следващата е Климатичната Криза. Днес от Брюксел съобщиха, че това предизвикателство ще да струва по 1000 милиарда Евро годишно на данъкоплатците от ЕС. Ха наздраве сега !
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не се окаже само, че Господ, Буда, Алах и Шива са менажери работещи в една и съща компания ;) Няма да кажат нищо за други същества. Само Ние сме навсякъде ;) Спете спокойно...и се молете! ...;) Не се базирайте на факти, а само на книгата - Алиса в страната на чудесата. Колко много поколения са били лъгани. А толкова много положителен потенциал има в хората. Естественно, че не сме сами, трябва по телевизията ли да Ви го кажат?!? Или да почука извънземно на вратата Ви за да отворите?!?
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не се окаже само, че Господ, Буда, Алах и Шива са менажери работещи в една и съща компания ;) Няма да кажат нищо за други същества. Само Ние сме навсякъде ;) Спете спокойно...и се молете! ...;) Не се базирайте на факти, а само на книгата - Алиса в страната на чудесата. Колко много поколения са били лъгани. А толкова много положителен потенциал има в хората. Естественно, че не сме сами, трябва по телевизията ли да Ви го кажат?!? Или да почука извънземно на вратата Ви за да отворите?!?
87
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
До до 84Ма моля ти се, няма такива неща. Просто откакто държавата абдикира през 1969 с приключването на проект "Синя книга", се навъдиха всякакви паразитиращи върху уфологията. Сега държавата отново се връща и чакаме сериозен анализ през следващите седмици и месеци.
86
0
 
1
 
! Отговори
до 84 преди 2 години
Наистина Стивън Гриър е велик учен, който се занимава с извънземните и техните технологии, макар иначе той да е доктор по медицина. Неговите лекции за извънземните технологии и космическите закони, научени от извънземните са невероятни, често показвани по BALKAN UFO. А това, че не можете да му повярвате изцяло, означава, че трябва да четете повече по тази тема, защото ви липсва информация. читател
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дефеторът, Сноудън, няколко пъти разкри 'факти' около UFO. Той заяви, че хвърчащите 'субекти' се крият в лавата на действащи вулкани, за да им е топло, но също така ходят на риболов по океанското дъно.
84
0
 
1
 
! Отговори
реалнафантазия преди 2 години
До наблюдател,Това означава ли, че освен ако не си в основата на зачеване на всякаква вид дезинформация, то ти никога няма да разбереш кой дърпа конците и какъв е дневния ред? Как да разберем кой първоизточника на дезинформация? :)
83
1
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
До реалнафантазиягубиш си времето с филми за НЛО. Там често показват една гледна точка, но като погледнеш от другата страна, излиза съвсем друго и никак не извънземно. Може би най поучителният филм е Mirage Men, базиран на книга със същото име, който показва как години наред правителството на САЩ е ползвало НЛО, за да замита следите си. От по-информативните про-НЛО филми е The Phenomenon от 2020, но и там като задълбаеш, излиза, че може и да не е баш така.
82
0
 
1
 
! Отговори
реалнафантазия преди 2 години
До наблюдател,Вероятно в началото на Юни ще излезе филма на Стивън Гриър, които от години казва, че нло са два вида, от които едните са наши.Но като цяло той защитава идеята, че ЕТ не са лоши, и че трябва да забраним оръжията в космоса, и че се опитват да ни вкарат от военно-промишления комплекс в сценарии, като във Война на Световете.Трудно ми е да му повярвам, след като дори за този филм ще иска пари за справянето му преди да го пуснат безплатно в нета... :)
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън-дрън, ярина.... ...отвличане на общественото внимание от икономическия, идеологичесния и политическия батак....
80
1
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
До реалнафантазияМоже да докаже, че няма нищо. Това пак е доказателство за нещо. Аз лично не вярвам в сиви човечета, които хвърчат в летящи чинии наоколо, но допускам, че има някаква вероятност по-голяма от 0 това да е така. Самият НЛО феномен е нещо, което трябва да се разбули. Някой казват, че са извънземни, други казват, че са същества от паралелни измерения, бъгове в матрицата или природен феномен, който не разбираме, но по някакъв начин е свързан с нас и ни се появява в различни образи.
79
1
 
1
 
! Отговори
реалнафантазия преди 2 години
До наблюдател,Наистина ли вярваш, че доклада ще каже нещо? Пак недомлъвки, че нещо са наблюдавали военните, но не знаят какво е от кого/къде идва.Интересно как ще оправдаят парите, които са похарчили? Да признаят за извънземни това значи рестарт на всичко и цялостно преосмисляне на нашият светоглед и всичко което ни заобикаля...Но, ако пък наистина искат да създадат световно правителство , има логика да искат да намалее населението на света, защото така биха го контролирали по лесно... :)
78
2
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Който ска да чуе повече от последните дни, макар че няма нищо ново, но просто се разширява аудиторията, да потърси в ютюб канала на CNN видеото Retired US Navy Chief explains tech witnessed in UFO aircraft sightingНа сайта на CNN пък има видео интервю с един от свидетелите. Търсете в гугъла за 'Just disappeared': Veteran combat pilot describes UFO sighting
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на тези които си мислят ,че са единствените разумни същества във вселената ще кажа ,че амебата вероятно си мисли същото , но изобщо не е права!!!
76
4
 
1
 
! Отговори
Гаварит НЛО преди 2 години
Командирът на НЛО-ескадрила, капитан Щирлиц Внеземленченко е докладвал на товарищ Путин по случая...
75
2
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Съществува вероятността част от американската държава да е повярвала на друга част, която произвежда измислици за НЛО, за да се покриват разни неща и сега да гледаме сеир и ловене на вещици. В момента всичко е твърде мъгляво. Трябва да се изчака доклада или по убедителни доказателства. Все пак е странно, че сериозни хора като Обама ще се излагат да говорят за неидентифицирани обекти с необяснимо поведение.
74
2
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
До АнонименТова казах по-долу - правителството на САЩ в миналото е ползвало НЛО феномена, за да маскира собствените си действия. Дори има текуща история - Salvatore Pais и неговите "НЛО патенти". Работил е за военните и е патентовал някакви фантастични технологии, но учените му се смеят и се пита защо военните ще се забъркват в това или пък ще позволяват тия патенти да са публични. Замаскиране на истинско НЛО? Лъжене на врага, за да харчи за измислени технологии? Или просто пари на вятъра?
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според конспиративните теории, скоро ще ни бъдат представени извънземните независимо дали реално съществуват или не, това било част от плана за световен контрол чрез всяване на страх. Така, че скоро ще се запознаем.
72
4
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 75 преди 2 години
Може да не са за извънземни, а високоразвита друга земна цивилизация, която винаги е дърпала конците, но която стои в сянка
71
2
 
1
 
! Отговори
За пари ли за много преди 2 години
Руснаците и китайците станаха твърде опасни за война - затова трябва да се експлоатира темата за извънземните.