Сирия или Либия? Байдън три пъти обърка двете страни

Помощниците му не отдадоха голямо значение на грешката
15 юни 2021 08:45, Елка Василева
136
Сирия или Либия? Байдън три пъти обърка двете страни
Кадър: YouTube

Президентът на САЩ Джо Байдън сериозно се обърка на пресконференцията си в неделя в рамките на срещата на Г-7, като цели три пъти вместо близкоизточната страна Сирия назова северноафриканската страна Либия.

78-годишният американски лидер говореше за това къде би могло да се осъществява сътрудничество с Русия преди предстоящата си на 16 юни среща с руския президент Владимир Путин.

Склонният да прави грешки американски лидер говореше за възможността за сътрудничество между Вашингтон и Москва по-специално в Близкия изток. Той заяви, че Русия може да окаже „жизнено важна помощ на Либия, чието население е в истинска беда“.

Още по темата

След това стопанинът на Белия дом предположи, че Русия е „отхапала повече, отколкото може да сдъвче“, имайки предвид участието й в сирийския конфликт. При това обаче той по някаква причина спомена Либия, посочва „Фокс нюз“.

„Те /руските войски/ се намират там без възможност да наложат ред в региона, това не може да се постигне, без да бъдат обезпечени основните икономически потребности на хората – каза Байдън. – Така че аз се надявам, че ще можем да стигнем до споразумение, което ще ни помогне да спасим живота на хора, например в Либия“.

Помощниците на американския президент предпочетоха да не отдават особено значение на тази очевидна грешка. Те заявиха, че казвайки Либия, Байдън явно е имал предвид Сирия. Това оправдание обаче не спаси президента на САЩ от насмешки в социалните мрежи.

„Трябва да дойдат медиите и да преведат и да ни разкажат какво точно е казал президентът Джо Байдън“, написа потребител в Twitter. „Вероятно, когато бомбардираш толкова много страни едновременно, е трудно да следиш всички“, саркастично посочи ливанският политолог Сара Абдала.

Припомняме, че отново на английска земя американският президент Джо Байдън изпадна в смущаваща ситуация, изгубвайки се.

Видео, разпространено в социалните мрежи, показва как държавният глава влиза в кафене в Корнуол, което със сигурност не е част от плана на лидерите. А докато се скита из заведението, Байдън попада на журналист, който го пита: "Как протичат вашите срещи в Корнуол?", на което американският президент отговаря: "Много добре".

Консерваторите, които отдавна поставят под съмнение психическото здраве на Байдън, казват, че клипът е "болезнен за гледане".

За щастие, съпругата на Байдън - Джил, се намеси в ситуацията. Тя го изведе от кафенето, докато вечерящите там се забавляваха със случващото се.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
1
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
До ББАко за теб Форд е най-великата марка автомобили-няма какво да говорим...Само един лаф-"Форд и ци*г*анин в двора не се пускат!"
105
1
 
5
 
! Отговори
аз преди 2 години
Да си президент на ФАЩ не е задължително да си интелигентен. Историята помни Буш, Рейган, донякъде и Тръмп. Така че това не е новина
104
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типично за арогантните и нагли янки...какво значение има дали е Сирия или Либия. За тях това са просто парчета земя!
103
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Дън е ходеща машина за лафове и изцепки. Бай Тръмп хубаво му каза да внимава да не заспи по време на срещите.
102
13
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
а да, да споделя само...цензуриран съм и не мога да коментирам статии за тръмп,насърчилият убийствата в Конгреса на САЩ на невинни американци от расисти,националисти,мафиоти и руски агенти...той може да лъже...аз не мога да имам право на отговор...*** тръмп
101
11
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До уточнениехаха...то така загинаха Хитлер...СССР,имаха само манипулации...споко,с ракети от предният век които няма да могат да излетят...няма да уплашите "стреца"няма да можете да убедите Света ни,че да са крепостни на путин било "ценност,пред това да са Свободни!!!Бог да пази САЩ!плющете минуси ченгета...Форд е най великата марка автомобили...обичам Раптъра!!!
100
21
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
от доста време САЩ не са имали по-справедлив и отговорен Президент,възрастта не е порок,пороци са,вменяваните ни за ценности безнаказани убийства на путин и приятели,кражби,беззаконие,несправедливости,глад,отказ на медицинско и отказ на Справедливо и Независимо правосъдие на хората,отнетите Свободи на хора...объркали сте рейса...Бог да пази САЩ,а сега руските служби,плющете минуси...
99
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сирия, Либия все тая и от двете места Русия трябва да се изгони.
98
3
 
23
 
! Отговори
дедо от село преди 2 години
Що на занимавате с тоя набор дето не помни кво е ял сутринта и си напикава бомбетата на обувките си?
97
5
 
14
 
! Отговори
ДОН КЕЙ преди 2 години
Д/е/бил управлява САЩ, херма/фродит с деменция - Германия, джудже - бабофил - Франция, още едно джудже - Русия.. Иначе сме добре.. Нас ще ни оправи "държавната глава" Радев.
96
1
 
5
 
! Отговори
Същия преди 2 години
До сигурноЕ, стига де мъж бил айде сега!
95
2
 
12
 
! Отговори
сигурно преди 2 години
До Географ/ Имаш пред вид тоя, как му беше името... "мъжа" на синоптичката?
94
3
 
24
 
! Отговори
А бе преди 2 години
Сирия,Либия-важното е да се бомбардира.
93
5
 
20
 
! Отговори
Географ преди 2 години
Е, айде чак толкова, ние пък си имахме един президент в миналото , който сега много се праска в разни сайтове а този същия обърка Чехия с Полша, че и Чехия с Чехословакия и за капак изкара ,че скалистите планини в Америка били на Боровец така ,че има и по тежки случаи! А, сетих се от герб беше ама то беше отдавна.
92
2
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Не искайте прекалено много от стареца!Все пак от него НЕ зависи НИЩО,друг управлява Америка и това е Со*рос.Вече КОЙ командва Со*рос едва ли ще разберем,но едно е сигурно-ев*реи са.
91
2
 
23
 
! Отговори
мхм преди 2 години
Другия път да си назначат 90 годишен дедо...
90
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Товарищ Путин трябва много да внимава утре, щото Байдън може да обърка дупките и да се получи голяма неприятност за скъпия наш товарищ.
89
2
 
4
 
! Отговори
No Coment преди 2 години
Чичо Джо не бърка никога. Щом е споменал Сирия и Либия,значи и Сирия,и Либия.
88
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И двете държави.........Сирия и Либия са провалени държави..............гарантирано от Англия, Франция и САЩ!!!! Failed states............така казват на Запад!!!
87
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
джо байдън е огромен срам и много голямо черно петно за всеки един американец(с абсолютно всички усмовности за американска нация, които са безброй).