Тръмп поиска 10 трилиона долара от Китай заради пандемията

Според него за останалия свят сумата трябва да е значително по-висока
17 юни 2021 15:11, Петя Славова
37
Тръмп поиска 10 трилиона долара от Китай заради пандемията
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп заяви, че Китай трябва да плати 10 трилиона щатски долара като компенсация за щетите, причинени от пандемията само на САЩ, докато за останалия свят тази сума ще бъде дори значително по-висока, съобщава "Дойче Веле".

Още по темата

"Тази цифра е много по-висока, но това е всичко, което те могат да платят. И ние говорим само за плащания към нас, за останалата част на света тази цифра е дори по-висока", каза бившият ръководител на Белия дом .

"Цели държави бяха унищожени заради това, което те направиха", подчерта Тръмп.

Администрацията му е критикувана, че предполага, че пандемията е можела да започне в резултат на изтичане на инфекция от Института по вирусология в Ухан. Според него тази критика се оказва абсолютно безпочвена.

"Надявам се, че това се е случило случайно или поради некомпетентност на някого", посочи Тръмп, позовавайки се на причините за избухването на коронавируса.

"Но както и да е, Китай трябва да окаже помощ", отбеляза той, цитиран от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние що не искаме от ФАШ поне 5 трилиона за съсипване на страната ни през последните 39 год? 9 год са отпреди промените,щот е заблуда да мислите, че Бай Тошо и сие не са били свързани със запада където са кътали парите си!
25
1
 
6
 
! Отговори
Верно ли ве ? преди 2 години
За Тръмпелите ... Януари САЩ, Евросъюза и Япония поискаха Китай да премехне огражденията и да спре изолацията на гражданите си затворени по домовете си заради вируса. Февруари Търмп каза че информацията от Китай за новия вирус е силно преувеличена и до лятото вируса щял сам да изчезне... Април на пресконференция Тръмп ПОХВАЛИ колегата си Си Дзипин за адекватната реакция срещу вируса и потвърди че коронавирус в САЩ не се очаква .СNN показаха купунясващи малдежи които отказаха да слагат маски .
24
3
 
6
 
! Отговори
Верно ли ве ? преди 2 години
За платените тролчета... 2016г. Бил Гейтс на лекции на ТЕД говори за световна вирусна пандемия... същата година с пари на фондацията му е създадена Модерна с една единствена разработка -RNA ваксина... Ноември 2019г в НюЙорк - СЗО и Фондация Гейтс на ТРИ ЧАСОВА демонстрация показват последствията от световна пандемия от КОРОНАВИРУС EVENT201. Декември - първия заразен в Ухан.Януари Китай изолира милионни градове заради вируса докато САЩ и Европа го обвиняват в нарушаване правата на човека...
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, този е изтрещял. Те пуснаха вируса в Китай, а сега се правят на умряли лисици. Вярваха, че Китай е далече и няма да стигне до тях, но уви, някъде са сбъркали в сметките.
22
1
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Е и китайците в мигом почнаха да броят парите ,че зер да не закъснеят ,то Тръмп лют ,току виж спрял да яде по китайски ресторанти
21
6
 
2
 
! Отговори
Само така преди 2 години
Браво !
20
4
 
7
 
! Отговори
:):) преди 2 години
За това че хамериканците скочиха и с двата крака на собствената си мотика - требе друг да им е виновен! Типично уестърнско-бандитска раота!
19
1
 
3
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
И язе сакам обезщетение, от чантаджийте по време на пандемията затвория кръчматъ у наше селу.И освен с кравите с друг не сум говорил баре месец време. Туй е вид дискриминация,и гавра с чиляк.От кадя,на кадя жа ми ограничавът соц.контакти ?
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
21, Мексико си пласти за стената, по косвен начин.
17
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп - президент ЗАВИНАГИ! НАЙ-ВЕЛИКИЯТ!
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ имат да дават на Китай милиони трилиони.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британия пусна британския щам, Индия пусна индийския щам. Да плащат. Китай се бореше, а САЩ и Западна Европа се радваха на епидемията в Китай. Китай спря епидемията, САЩ не я спря.
14
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е. Китай скри от международната общност по стар комунистически модел... цялата истината за вируса. Тея *** винаги правят едно и също. Имам чувството, че са умствено изостанали. Трябваше целят свят да се разболее заради тяхната немърлияост. Целият свят трябяа да иска компенсации от Китай , а не да подмине въпроса просто така. Хиляди близки умряха ... заради тази немърлияост. Пълен бойкот на тая държава от мен. Показа, че още не е достойна да бъде сред нормалния свят.
13
2
 
9
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Ще му ги дадат колкото Мексико му плати стената
12
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия кравари са загубили връзка с реалността, всичките са психясали и на тежки медикаменти. Ей сега Китай ще ви ги даде. Днес или утре? Бууухахахаха
11
10
 
5
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Бай Дан е мека китка.
10
11
 
10
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Тия американци само трилиони сънуват ,алници ,поробиха целия свят.
9
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно е ясно, заради науката пострада живота на цялата Земя.
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук не става въпрос за противоборство Тръмп - Байдън защото Байдън в момента е отпуснал средства за подробно разследване на произхода на КОВИД. И ако Байдън беше много добронамерен вчера на срещата с Путин, може да ви говори, че много скоро е много вероятно да бъдат обявени подбробности за Китай. Във всеки случай, Русия и САЩ имат много повече общи неща отколкото със скакалците от Китай.
7
6
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДА ГИ БЕШЕ ПОИСКАЛ КОГАТО БЕШЕ ПРЕЗИДЕНТ ! ВЕРОЯТНО И ИЗБОРИТЕ ЩЕШЕ ДА СПЕЧЕЛИ!! НО ТАКА Е КОГАТО СИ КОМУНИСТИЧЕСКА ИЗТРИВАЛКА КАТО НЕГО!