Посланикът на Русия се върна във Вашингтон

Анатолий Антонов прекара три месеца в родината си
20 юни 2021 16:06, Нели Христова
7
Посланикът на Русия се върна във Вашингтон
Снимка: БГНЕС

След тримесечен престой в родината си посланикът на Русия в Съединените щати Анатолий Антонов замина със самолет за Вашингтон. Очаква се скоро в Москва да се завърне и американският посланик Джон Съливан.

На редовния си брифинг през седмицата говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова съобщи, че в понеделник посланик Антонов ще бъде на работното си място във Вашингтон.

Той беше извикан за консултации в Москва март, след като в телевизионно интервю американският президент Джо Байдън отговори утвърдително на въпроса дали смята руския си колега Владимир Путин за убиец.

Тогава от руското външнополитическо ведомство посъветваха посланика на Съединените щати в Москва Джон Съливан също да се прибере в родината си за консултации.

Завръщането на посланиците в дипломатическите мисии беше договорено по време на преговорите между президентите Путин и Байдън на 16 юни в Женева. Наблюдателите оценяват това като желание за нормализиране на дипломатическите отношения между Москва и Вашингтон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
3
 
! Отговори
Виктор преди 2 години
И тоя с пагони.Заслужено е отсвире. От селянина от Славяново намразих хората с пагони.Знаех ,че са ограничени но, не знаех,че са толкова зли, селски махленки и лъжци.Военни без чест и достойнство това е плашещо
6
2
 
3
 
! Отговори
xa xa xa преди 2 години
Посланикът на Русия Biden се върна във Вашингтон
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този човек защо го мъчат? Вместо в лошия САЩ да го пратят в хубавия Сибир.
4
6
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ!!! ДЕМОКРАТИЧНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА ФАЩ САМ ИЗМОЛИ ОТ ФАЛШИВИЯ ПУТИН СРЕЩА И НА КОЛЕНЕ МУ СЕ ЗАКЛЕ ВЪВ ВЕЧНА ВЯРНОСТ! ФАЩ ВЕЧЕ НЕ Е ВРАГ ,А ПОКОРЕН РОБ!
3
6
 
3
 
! Отговори
Чичо Любо преди 2 години
Тъкмо е имал време да си боядиШе капуцината на рахат... Оти у Вашингтоно скапо...Сакат паре. А у Масковията Олга го е омазала с къна без паре. И вече е убав. И умен.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия и САЩ са велики сили и е време да се разберат за доброто на цялото човечество.................и да сложат на мястото самозабравили се диктатори като "султана" Ердоган.......лудия диктатор, който вкара незаконно аскера си в Сирия..........но ще яде много бой от армията на президента на Сирия - Башар Асад и от кюрдите!!!!
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормализирането на дипломатическите отношения между Москва и Вашингтон е една по-далечна перспектива. Това, че посланик Антонов ще бъде на работното си място във Вашингтон, а Съливан - в Москва показва, че се отварят затворените от края на зимата дипломатически канали.