Убийците на Джамал Хашоги - обучени в САЩ

Критикът на саудитските власти бе убит на 2 октомври 2018 г.
23 юни 2021 14:21, Петя Славова
31
Убийците на Джамал Хашоги - обучени в САЩ
Снимка: БГНЕС

Саудитските оперативни работници, които убиха и разчлениха опозиционния журналист Джамал Хашоги, са преминали военно обучение в Съединените щати, съобщи в. "Ню Йорк Таймс", позовавайки се на свои източници.

Обучените членове на тайна ядка, лоялни на принц Мохамед Ибн Салман, са преминали обучение по договор, подписан от Държавния департамент на САЩ през 2017 г. Те са били обучавани от базираната в Арканзас компания Tier 1, собственост на частната фирма Cerberus Capital Management, предава БГНЕС.

Още по темата

Американската компания заяви, че курсът, който саудитците са преминали, е посветен на отбраната и е предназначен да защити лидерите на Саудитска Арабия.

Вестникът няма информация, с която да потвърди, че американските служители, сключили договора, са знаели, че оперативните лица са били ангажирани с отвличания и изтезания по заповед на принца.

Джамал Хашоги, известен критик на саудитските власти, беше убит на 2 октомври 2018 г. в сградата на саудитското консулство в Истанбул, където дойде за нови документи.

Отначало властите на Саудитска Арабия отрекоха смъртта на журналиста, но по-късно Рияд трябваше да признае, че убийството на Хашоги е умишлено. В края на 2019 г. в Саудитска Арабия бяха осъдени на смърт петима души във връзка с убийството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е те големи екзекутори, нема що. Всеки, който е учил химия в средното му трябва малко практика и е готов.Виж ако направят фосфорни изпарения с образа му, тогава ще ги призная за химици.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там,където краварят(ФАЩ) на се ре, с нищо не може да се изпере.Даже и с "Ариел".
24
2
 
2
 
! Отговори
Пич, преди 2 години
До Анонименти да не си раждан в РСМ бе. Знаеш ли песента за луната ,, Луно,Луно семльо македонска,,.
23
3
 
13
 
! Отговори
аз преди 2 години
Санкции ли чух? Неееееееееееее, сторило ми се е. :) Все пак не говорим за Русия, говорим за ФАЩ + Саудитска Арабия, те са "Приятелски страни". Особенно ФАЩ които доказано подслушват който, когато и където им падне
22
2
 
4
 
! Отговори
сокол преди 2 години
Делянчо-шкембе води дело срещу Хамерика ,обиден е заради санкциите...Смях голям..Ще се прочуе великата мафия от Банкя..
21
1
 
7
 
! Отговори
Нормално! преди 2 години
Че къде се създават убийците по принцип? - в САЩ разбира се!
20
2
 
4
 
! Отговори
Пернишката секта преди 2 години
То в Перник има подобен тренировъчен лагер в който знам за поне няколко убити хора! Последният случай е когато запалиха жив човек от 2 април 2021 г.
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сащ подкрепят комунистическата партия на Молдова. Също и Батко. Също и пет години им требаха за да посочат Делянчо. И го изравниха с Божков - ЖЕРТВАТА на унтата.
18
2
 
7
 
! Отговори
Факт факт факт преди 2 години
В България ЕС има подобна терористична организация командвана от генерал майор Васил Василев - бивш шеф на милицията и много близък до Борисов и Гешев! И това е в Европейският Съюз и НАТО с Човешките права!
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСЪДЕНИТЕ НА СМЪРТ НАЙ-ВЕРОЯТНО СА СИ ОЩЕ ЖИВИ И ПОЛУЧИЛИ НАГРАДИ ОТ САТРАПСКИЯ РЕЖИМ, КАКТО ПО ВРЕМЕТО НА РАЗКАЗА - ПРИМЕРИ ОТ ТУРСКОТОО ПРАВОСЪДИЕ НА ВЕЛИКИЯ ХРИСТО БОТЕВ.
16
3
 
11
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
САЩ и Сие ревът за Навални .......Все Русия им виновна все те прави все те миротворци ......кравария !
15
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости на търкалета на Ню Йорк Таймс.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е глупостта на евро-атлантическия и комунистическия интернационалистически хуманизъм. И Русия и САЩ и Европа години наред продават оръжия и знания на държави където обществото е все още на ниво 12-ти век. Без европейски и американски оръжия тези държави биха воювали с копия и лъкове. Ние им дадохме техника и оръжия защото разни философи и идеолози си наложиха мнението, че не можем да ги третираме като по-малко развити от нас и че не можем да ги дискриминираме.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нищо общо с обучението - американците са ги обучавали да разфасоват хора по евроатлантически, а те са го обърнали на арабско разфасоване.
12
0
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
и къде са санкциите 350 милиарда за оръжие продадено на са там е петролаколко санкции получи русия за живия навални а за този човек танц със сабиизигран от тръмп още на първия месец от встъпването му на власт
11
0
 
19
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Заколиха го и го разфасоваха демократично!
10
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи официално САЩ обучават терористи и главорези, а после се "борят" с тероризма и главорезите със средства на американският данъкоплатец?! Това как се нарича, интереси ли?
9
2
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Нещо санкции, ала бала .Не за друго ама щото Навалин е в затвора , а Кашонги е разтворен в сярнa киселина
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ са тренирали върху *** - норматив за разфасоване. Били са отличници и са получили медали и грамоти.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Осма бен Ладен го разфасоваха и го дадоха на акулите в океана.