Скокът на "Делта" варианта се поражда от ниската ваксинация

Според д-р Фаучи САЩ вървят в "грешна посока"
Обновена: 26 юли 2021 09:12 | 26 юли 2021 08:00, Петя Славова
38
Скокът на "Делта" варианта се поражда от ниската ваксинация
Снимка: БГНЕС

САЩ вървят "в грешната посока" по отношение на пандемията от коронавирус, тъй като инфекциите се увеличават сред неваксинираните, предупреди д-р Фаучи.

Д-р Антъни Фаучи каза, че вариантът "Делта" на  COVID-19 поражда скока в райони с ниска степен на ваксинация, предава БГНЕС.

Той каза, че здравните служители обмислят да преразгледат насоките за носене на маски от ваксинирани американци, за да се ограничат случаите.

Разглежда се и въпросът за ускоряване на ваксинацията на уязвими хора.

Ситуацията с коронавируса в САЩ се превръща в "пандемия сред неваксинираните", каза д-р Фаучи, главният медицински съветник на американския президент Джо Байдън, предаде BBC, цитирайки интервюто му за телевизионния канал CNN в неделя.

САЩ бяха световен лидер по усвояване на ваксини до април, когато процентите на ваксинация започнаха да падат.

Степента на ваксинация е особено ниска в южните щати, където по-малко от половината от жителите са получили първата си доза.

Междувременно ежедневните коронавирусни инфекции отново се увеличават, след като броят им падна през май и юни.

Възобновяването доведе до повече от 34 милиона случая и 610 000 смъртни случая, регистрирани до момента в САЩ.

Тенденцията се дължи отчасти на бързото разпространение на силно трансмисивния вариант "Делта" на COVID-19.

Най-рязък скок на случаите на COVID-19 се наблюдава в щати с по-ниски нива на ваксинация, като Флорида, Тексас и Мисури.

Още по темата

По-рано тази седмица главният хирург на САЩ Вивек Мърти заяви, че 99, 5% от смъртните случаи от коронавирус са настъпили сред неваксинирани хора.

В интервюто си за CNN д-р Фаучи каза, че местните лидери в райони с ниски нива на ваксинация трябва да направят повече, за да насърчат хората да бъдат ваксинирани.

Той сподели, че е "много радостен да чуе", че републиканските губернатори на Арканзас и Флорида насърчават ваксинацията в своите щати. И двамата лидери в миналото критикуваха съветите на д-р Фаучи.

Като най-добрият национален експерт по инфекциозни болести, д-р Фаучи е бил ключов съветник на президента Байдън и неговия предшественик Доналд Тръмп по време на пандемията.

Д-р Фаучи каза, че е участвал в дискусии за промяна на насоките за носене на маски, издадени от Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

В настоящия случай те твърдят, че хората, които са напълно ваксинирани, могат да "възобновят дейностите, които са извършвали преди пандемията, без да носят маски".

Д-р Фаучи каза, че местните власти могат да издават свои собствени правила под настоящото ръководство на Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията.

Но той отбеляза, че някои местни органи на властта са възстановили изискванията за носене на маски в помещения и на обществени места, за да ограничат нарастващите инфекции. В окръг Лос Анджелис сега се изискват маски на закрито както за ваксинирани, така и за неваксинираните хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
3
 
! Отговори
Питър преди 2 години
Мдам, южните щати, наричани още "черни", защо ли? И защо ли в Лондон, Париж и други, основните не носещи маски са ... черничките жители.... Обаче истинският ми въпрос е, защо българята също не щат да носят маски, а същевременно са расисти и мразят черничките граждани? Дали защото с това си действие не показват къде аджеба стоят на социалната стълбица в модерния свят - на едно стъпало с черничките, кафявичките и белия ***
26
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Затвор за този,кога??
25
5
 
3
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Когато в Израел и Великобритания започна поредната вълна на епидемията, ваксинираните бяха много малко, а и сега не са много.Напълно ваксинираните са 58,5% в Израел и 55,4% във Великобритания.
24
3
 
17
 
! Отговори
АА преди 2 години
И за това първо започна от места с много висока ваксинация на населението-Англия,Изрел.
23
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемията ще свърши, когато повечето на Земята се ваксинират . Това че някой си се опъва като магаре да допринесе за общественото и собственото си здраве , няма защо да очаква привилегии в същото това общество. Стойте си вкъщи затворени , пишете си по форумите и се вайкайте колкото ви душа иска.
22
2
 
9
 
! Отговори
Д-р Боцко преди 2 години
Дебелите и оядени ГМО афроамериканци Да намалят тлъстите бигМакове и мазните кентъкифрайчикени и няма да има скок!
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжи, лъжи и пак лъжи.
20
3
 
10
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
И този прилича на стерилизиран чироз.
19
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фаучи, САЩ, Делта, Ковид.... Само това като прочетеш и .... гнус! Ще повърна! Спрете вече!
18
7
 
8
 
! Отговори
човек преди 2 години
До: номер 22 (Аха) Изобщо не се правя на "щраус"! Ти се правиш на oвцa! Нека да направят ваксините задължителни, и ще се ваксинирам веднага! Ама няма да ги направят! Ако ме накарат да се ваксинирам задължително, няма да да подписвам никакви декларации за информирано съгласие! Никой не може да ме накара да подпиша че съм съгласен с нещо, с което не съм съгласен, нали така?!Освен това, новата вълна в България няма да е драматична - поради хлабавите мерки повечето сме имунизирани.
17
3
 
8
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Вече мисля за Епсилона варианта. Ще заравям глава в пясъка.
16
6
 
6
 
! Отговори
За Сан Марино преди 2 години
Никой не говорил Там почти 100% са ваксинирани и то със Спутник! Явно някой няма интерес да коментирал Да пуснат нашите Ковивак и ще се увеличи броя на ваксинираните. Това е единствената ваксина със нежив корона вирус. Май най-читавите ваксини са Ковивак и Спутникл Крайно време е нашите да направят нещо по въпроса
15
27
 
9
 
! Отговори
Аха преди 2 години
***, не се правете на щрауси. Много добре знаете, че 4 вълна есента е тук. И пак ще реве те, че няма легла и всичко е хаос.
14
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи - мен ако ме задължат да се ваксинирам, ще се ваксинирам. Но не подписвам никакви декларации!!! Така става ли?! Никой не може да ме принуди да подпиша, че съм съгласен с нещо, с което не съм съгласен!!!!!!!!!
13
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма логика наистина. Светът се побърка! Това което се случва в момента е медицински фашизъм. Няма даже сянка съмнение. Значи, ваксините са още експериментални и ще бъдат такива поне две години. Ако ще ги правят задължителни - това става чрез министерство на здравеопазването, Агенцията по Лекарствата, и чрез премахване на декларацията за информирано съгласие. Има ли я още - няма задължителна ваксина, а терор!!!
12
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аха, и затова делтата порази най-силно най-ваксинираните държави.
11
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо никой от продажните глашатаи на имунизацията не се осмелява да каже, че ваксинирането е еднократно чрез 2 дози и завинаги? Защо всички те премълчават факта, че за всеки имунизиран ваксинирането тепърва започва с години и до живот?
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е!!!А Бялата златка лани разправяше,че имал отдавна ваксината.Разработена!!! Ама не искали да го чуят.Волен Гюлето...Бухахха...
9
8
 
44
 
! Отговори
Кукуригу! преди 2 години
Мда, така си е. Затова в Исландия сега, където е най-висок процентът на ваксинираните, имаме най-много болни с делта варианта. И то болните са предимно ваксинирани, над половината! Желязна логика, нема що!!!
8
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A защо е най-разпространен в държавите с най-висока ваксинация тогава ;)