Конгресът на САЩ иска импийчмънт на Джо Байдън

Причината е провалът в Афганистан
26 сеп 2021 18:47, Нели Христова
41
Конгресът на САЩ иска импийчмънт на Джо Байдън
Снимка: БГНЕС

Членът на Камарата на представителите на САЩ Лорън Бобърт, член на Републиканската партия от Колорадо, представи резолюция за импийчмънт на държания глава на страната Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис, съобщава американското издание The Washington Times, цитирано от Агенция "Фокус". Аргументът - неуспешното изтегляне на американските войски от Афганистан, което принуди армията на САЩ да изостави оръжия за милиарди долари на талибаните.

Предложението беше подкрепено от други консервативни конгресмени от Републиканската партия: Анди Бигс, Джеф Дънкан, Ралф Норман, Луис Хоумърт и Джоди Хейс. Норман също подкрепя инициативата за импийчмънт на Камала Харис, се казва в статията.

„Режимът на Байдън не е подведен под отговорност“, казва Бобърт. „Нямаше оставки, обвинения, разследвания, надзор в Конгреса, гневна реакция от страна на масовите медии, извинения, затова се застъпих за подвеждане на Байдън и Харис под отговорност и внесох проекторезолюции за импийчмънт за подпомагане и подкрепа на враговете на Америка и за сговор с талибаните“, обясни Бобърт.

На свой ред друг член на Републиканската партия Джоди Хейс в изявление в петък припомни за 13-те американски войници, загинали при терористична атака на 26 август на летището в Кабул по време на безразборната евакуация. Тя подчерта, че Байдън, „за съжаление, пренебрегва най-основните си отговорности като президент“.

„Афганистан е на път да се превърне в терористична супердържава, която ще заплашва региона, света и нашата родина Америка в продължение на много години. И вината е изцяло на плещите на президента Байдън“, подчерта Хейс.

През последните два месеца републиканците от Камарата на представителите на САЩ представиха поне три резолюции за импийчмънт срещу служители на Белия дом. Тези усилия обаче практически нямат шанс за успех, тъй като Камарата на представителите се контролира от демократите, припомня The Washington Times.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Путин тотално е купил републиканците...открита война срещу САЩ и Свободата им!...Това е война!Бог да пази САЩ!Доброволец съм и синовете ми в защита Свободата на САЩ...г-н Президент!
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дедко да гледа алпаките в ранчото и да ги носи редовно на ветеринар, че по цел свет замириса от него.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То нема веза колко малко или колко много го искат. Има веза, че вече го искат. Вън!!!
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реално казано ,тоя дедо не за президент ,явно си има болести на тия години ,баща ми е на 78 и бие съчмата ,водих го на невролог и психиатър ,казаха деменция ,и се лекува ,лоша работа,та и тоя да си гледа старините )
32
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БайГън ще остане до изборите 2022. После може и да го импийчнат. Според емейлите от лаптопа на си чето му той е вземал 50 процента от всяка сделка на синчето. Корупция и търговия с влияние! Не че не се знаеше и преди изборите!
31
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
къв инпийчмънт бе, нали беше супер големия победител
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
само едно от мен: хахахахахаха. Републиканци, прецакахте Тръмп и сега рИвете...
29
3
 
8
 
! Отговори
Равносметка преди 2 години
На всеки един загинал съветски войник за 10 се падат от 20 до 30 убити муджахедини. На всеки загинал натовски войник за 20 години се падат по 2-3 убити талибани. За същия период само в Тексас в ПТП са загинали 8 пъти повече американци, отколкото в Афганистан.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Великият бял татко,трябваше да нахлузи пищовите,каубойката и да раздава правосъдие четири години. Хем стаж,хем герой.Сигурно ще го махнат,щото това ,което му казват, следва превод от ангелите.Такава администрация е за цирка.
27
15
 
2
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Като Дони няма втори - 2 пъти импийчнат, смях! Вийте към месеца тръмпанзета, все тая. А изтеглянето го измиски баш бай ви Дони.
26
1
 
16
 
! Отговори
Daskala преди 2 години
Този (Байдън) им остави подарък за милиарди долъри. Това е факт.
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Деменцията скоро си отива и перема се връща. Т.е. хората ще пренаредят нещата и ще си изберат по-малкото зло.
24
2
 
25
 
! Отговори
А.Г. преди 2 години
Според мен Байдън е за тричане!
23
3
 
22
 
! Отговори
/// преди 2 години
Много ме кефи как пенсията Байдън обира пешкира сега за простотия, която всъщност направи Клинтън преди 20 години
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да е зле една гражданска война в щатите. То там ще си е и цветна.
21
1
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЗА ДА ИМА ИМПИЙЧМЪНТ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАТ 2/3 ТОВА ГО НАУЧИХМЕ ОТ ИМПИЙЧМЪНТА НА ТРЪМП! А ДЕМОКРАТИТЕ СА ПОВЕЧЕ ! СЕГА ПАК ЩЕ СЕ НАСТАНЯТ В АФГАНИСТАН , НЕ ЧЕ В МОМЕНТА НЕ УПРАВЛЯВАТ СЪС ТАЛИБАНИТЕ ИМ!
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
16 Последният военнослужещ от САЩ напуска международното летище в Кабул. Вдясно - Ген. Борис Громов, последният командир на 40-а армия на СССР в Афганистан, държи цветя на мост с момче, докато тече изтеглянето на последните съветски войски на 15 февруари 1989 г.
19
1
 
8
 
! Отговори
Ало бе преди 2 години
Нали искахте Куманизъм?Тези яко ги хапят мухите!
18
7
 
2
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Играят театър за да върнат Тръмп. Няма политик който да е на страната на хората.
17
3
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
До АнонименА бе аланкоолу,виж как изглежда Западна Украйна-пълен резил.А в Донбас предприятията си работят.За Крим да не говорим.Трябваше да е обратното,ама не би.