Блумбърг: Нараства вероятността от разпадане на САЩ

Страната винаги е била разделена по политически причини
1 дек 2021 01:00, Анисия Иванова
52
Блумбърг: Нараства вероятността от разпадане на САЩ
Снимка: БГНЕС

Вероятността от разпадането на Съединените щати днес е много по-висока в сравнение с началото на хилядолетието, пише коментаторът на агенция Блумбърг Макс Хейстингс.

Той обърна внимание на данни от анкета на Университета на Вирджиния, според която 52% от поддръжниците на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп подкрепят идеята „републиканските“ щати да образуват отделна държава.

В същото време 41% от анкетираните, гласували за сегашния лидер Джо Байдън, се придържат към подобна позиция по отношение на „демократичните“ щати.

Както отбеляза Хейстингс, Съединените щати непрекъснато се разрастват от основаването си, но винаги са били разделени по политически и други причини. Той изрази мнение, че не бива да се очаква незабавен разпад на САЩ, но вероятността за него в момента е значително по-висока, отколкото преди 20 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: САЩразпаданеБлумбърг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А зададохте ли си въпроса за причината?? Марксистите в САЩ като БЛМ, АНТИФА и създателите им и изгъзиците които натрапват на народа. И тези политици на хранилка на ККП, предимно от "демократите" но и РИНОвци
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конфедерацията се завръща!
40
6
 
4
 
! Отговори
И защо преди 2 години
То светът отива към общо управление на нова тоталитарна власт!С религия - Климата,с идеология-джендърството.Възможно е светът да се раздели на традиционни и нетрадиционни държави,но интернет здраво държи в примката всички и е малко вероятно някоя страна да се изплъзне.Виждате какви сенки на величие са и Русия и Китай.
39
21
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
САЩ няма да се разпаднат. Розовите сънища на русофилите няма да се случат в реалността.
38
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се появят индиански държави в Средния Запад. Демокрацията ще победи. Долу диктатурата на Вашингтон.
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
51 републики на Северноамериканския съюз трябва да се разпаднат и да получат независимост. Вятърът на промяната идва.
36
0
 
19
 
! Отговори
Хм, преди 2 години
Американците усещат, че нещата при тях никак не са добре и за това се опитват да изместят фокуса на напрежението извън щатите. Цялата тази бъркотия която сътворяват по света е именно с тази цел. Лошо е, че искат да повлекат колкото се може повече народи след себе си. Колкото по бързо изчезнат, толкова по добре за света. Едва ли ще стане до година, но... никой не предполагаше че СССР ще се разпадне толкова бързо! Ефектът на доминото...
35
3
 
22
 
! Отговори
МУХОМОРКА преди 2 години
ДРАСКАЩИТЕ ГОВЕДАРОПОДЛОГИ,ДАЛИ СИ ДАВА СМЕТКА ,ЧЕ РАКЕТНАТА БАЗА , КОЯТО РАЗПОЛОЖИХА В РУМЪНИЯ И ЗА КОЯТО ПУТИН ПРЕДУПРЕДИ ,ЧЕ АВТОМАТИЧНО СЕ ПРЕВРЪЩА В ЦЕЛ 1 ЗА ЯДРЕН УДАР ,(ЩОМ РУМЪНЦИТЕ СА ИМАЛИ ТОЛКОВА АКЪЛ)..., ТА ТАЗИ БАЗА СЕ НАМИРА НА 60 КМ. ОТ АЕЦ КОЗЛОДУЙ!!! 60 КМ.!!! МИСЛИТЕ ЛИ ,ЧЕ ПО ТОЗИ НАЧИН "ПАРТНЬОРИТЕ НИ" НЕ СА НИ ПРЕВЪРНАЛИ В ЗАЛОЖНИК ЗА ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИЕ И ЯДРЕН АПОКАЛИПСИС???ГОВЕДАРОПОДЛОГИТЕ ДАЛИ ИМ СТИГА СИВО ВЕЩЕСТВО, КАКВО ЧАКА И ТЕХНИТЕ СЕМ.,ДЕЦА И ВНУЦИ ???????
34
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разпаднат ли се САЩ и Юкей ще умра с усмивка на лице, дай Боже да го видя.
33
2
 
24
 
! Отговори
Амин преди 2 години
Ще създадем нов световен празник - Ден на разпада на САЩ, а също и ден за възпоменание на жертвите на гoведарството. Ще построим музей на американските жестокости където младитe да учат как американците са избили индианците или са поробили черните или са унищожили Виетнам, Ирак, Афганистан, Сирия, Украйна, Латинска Америка, за атомните бомбардировки над Япония и за всички мръсни операции и цветни революцийки на ЦРУ. Ще организираме нов Нюрмберг за американски военни престъпници.
32
20
 
5
 
! Отговори
Петко преди 2 години
То и Римската империя се е разпаднала ама след 1000 години. Дотогава никой няма да помни за Русия. В западна Русия ще се засели Полша, а в източна - Китай.
31
1
 
13
 
! Отговори
Седящият бик вожд преди 2 години
Тая страна за стъклени топчета я купихте и на стъклени топчета ще стане.
30
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разпадне ли се сащ ЦЯЛ СВЯТ ще празнува, ще има фойерверки и сълзи от радост при новината за *** на най-кръвожадната и брyталистка империя в историята на света, построена върху планини от тpyпове и донесла нещастие за човечеството и тотална деградация и изпpocтачване.
29
1
 
16
 
! Отговори
Горбачов преди 2 години
Никой не е вярвал че СССР ще се разцепи, но Горбачов им помогна. Сега разчитаме на тези бабаити двамата, да свършат работа.
28
1
 
13
 
! Отговори
Гроби Таласъмо преди 2 години
Аде де,аде де.... не американците са виновни, а техните казино играчи, Холивуд и съдържателите на банки и медии...сещате се кои визирам!?
27
1
 
14
 
! Отговори
PROст SHOP преди 2 години
И юса и ГБ няма да ми липсват.
26
2
 
14
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Да връщат ФАЩ на Винету и да са изнасят :)))
25
0
 
7
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Не вярвам,да се случи,но ако все пак стане,познайте чий ред,ще дойде:)
24
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се разпаднат по-скоро, че да миряса света малко от тях!
23
8
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Талибаните да им думнат и метрото .