Байдън представи нов план за борба с COVID-19 в САЩ

Ще се борим с този вариант с наука и бързина, каза президентът на САЩ
3 дек 2021 07:29, Ния Христова
7
Байдън представи нов план за борба с COVID-19 в САЩ
Снимка: БГНЕС
Президентът на САЩ Джо Байдън представи нов план за борба с разпространението на коронавируса в страната през зимата, който не включва възможността за блокиране. Речта на президента беше излъчена на уебсайта на Белия дом, съобщи БГНЕС.
 
"Днес възнамерявам да обявя новия ни план за действие за борба с COVID-19 през зимата... Тя не включва възможността за shutdown (извънредно спиране на работата на федералните агенции) и блокиране на офисите", заяви президентът.
 
Байдън подчерта, че неговата администрация възнамерява да се съсредоточи върху разширяване на тестовете и ваксинацията на населението на САЩ.
 
Президентът на САЩ заяви, че новият му план за действие включва пет точки: увеличаване на достъпа на гражданите на САЩ до бустерни ваксини, откриване на центрове за "семейна" ваксинация, увеличаване на наличността на безплатни домашни тестове за коронавирус, увеличаване на броя на екипите за реакция при пандемия и активизиране на усилията за ваксинация в световен мащаб.
 
Днес от Белия дом съобщиха, че САЩ удължават до 18 март срока на задължението за носене на маски в транспорта и въвеждат задължително тестване за коронавирус на всички пътници, пристигащи в страната в рамките на един ден преди отпътуване.
 
"Експертите твърдят, че броят на случаите на COVID-19 ще продължат да нарастват през следващите седмици и тази зима. Трябва да бъдем подготвени", каза той, обявявайки новите мерки за борба с пандемията.
 
Байдън добави, че досега в САЩ са установени два случая на по-заразния щам "Омикрон". Той повтори, че това е повод за безпокойство, но не и за паника.
 
"Ще се борим с този вариант с наука и бързина, а не с хаос и объркване", каза президентът на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плана включва като първа точка премахването на бялото господство чрез привличане основно на активисти от ЛГБТИКМНОПРСТ+- общността да ваксинират всички, особено децата, с кожени инжекции отзад. Все пак трябва да има включване!
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз изкукуригал пенсионер е по-зле и от Тръмп.
2
0
 
3
 
! Отговори
Тъпако 1 преди 2 години
Мерука никога не е била толкова добре колкото сега и няма локдауни като в европа
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само за година бай Данчо съсипа държавата.