САЩ иска Русия завинаги да бъде лишена от участието си в световната икономика

Джо Байдън е напълно решен на това
24 май 2022 21:28, Нели Христова
339
САЩ иска Русия завинаги да бъде лишена от участието си в световната икономика
Снимка: БГНЕС

Администрацията във Вашингтон смята, че Русия трябва да бъде лишена завинаги от предимствата на участието в световната икономика, няма да има бърза отмяна на наложените на Русия експортни ограничения. Министърът на търговията на САЩ Джина Реймондо заяви това днес, говорейки пред Световния икономически форум в Давос.

"Ще кажа следното и знам, че президентът [на САЩ Джо] Байдън е напълно решен на това. В дългосрочен план Русия трябва да плати сериозна цена", смята тя. Раймондо отговори утвърдително на въпроса дали смята, че е необходимо Русия да плати някакъв вид "обезщетение" във връзка с войната, която води в Украйна. "Да, но дори и отвъд това <...> те трябва да бъдат лишени за дълго време от ползите на световната икономика, на световния икономически ред. Тези ограничения за износ няма да отпаднат скоро", добави министърът.

Раймондо смята, че е твърде рано да се обсъжда каквато и да е възможност за нормализиране на отношенията между Москва и Вашингтон.

"Не можем дори да започнем да обсъждаме това точно сега", отговори тя на въпрос за възможността за нормализиране на отношенията между страните. "Рано е дори да се мисли за това", добави министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
1
 
6
 
! Отговори
хо хо хо преди 1 година
И като чуя все министърки жени, като оная от Англето, дето не знаеше руските територии. Какво става по западния свят бе? Мъжете, фжендъри, а жените напред със злобата си. Малеее, горките руски войни, явно ще се бият с вражески цици.
254
0
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Америка е пътник.
253
0
 
8
 
! Отговори
Qanon преди 1 година
хахахха! много му се ще на бидона, ама нъцки! пак е сънувал...
252
1
 
9
 
! Отговори
сложни баланси преди 1 година
14 милиона от най-верния им сателит Англия живеят под социалния минимум... за нас чертежите и те така... Опасявам се че даже ако някак си разбият и ограбят Русия, беднотията пак ще си остане и на запад пак ще спинкат в кашони масово.
251
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предизборна среща на Биден... Показва внучка си и казва - запознайте се, това е починалия ми син... комунизма падна, когато начело застанаха геронтите... Той е бил добър вариант за президент ама преди четиридесет години и е жалко, че тогава не е спечелил изборите... За съжаление старите хора не са това, което са били като млади и зрели.
250
1
 
15
 
! Отговори
ХАХАХА преди 1 година
Тоя и американците не го искат, само тука ние му душиме чорапите.
249
0
 
16
 
! Отговори
дедо от село преди 1 година
А бе наборе че как ще стане тая работа като те притежават повече от половината природни благини на планетата ,които вие неистово искате да откраднете? Има да си обикаааляте като *** покрай месарница ,ама няма да ви огрее! Въри си гледай рахатя и си лекувай болежките.
248
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ са терористи. С терористи не се преговаря, а се унищожават до дъно.
247
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами много сакат. По таз логика САЩ требе да се затрият веднаж за винаги щит са окупатори на индински територии и са позвали роби за създаването им. Извършили са масов геноцид.
246
0
 
15
 
! Отговори
pege преди 1 година
абе стар уха алуминия от къде ще го докарате за самолетите си и наште платени изтребители, от луната ли?
245
0
 
23
 
! Отговори
Сашо преди 1 година
Горкият старец, съвсем превъртя.А още по-зле са тия, които го слушат.
244
0
 
22
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Хубаво е да бъде дефиниран термина "Световна икономика". Какво има в предвид чичо Джо? Ако това е търговията между ЕС, Канада и САЩ - добре! Но е малко пресилено, защото това не са дори половината територия на земята, а събраното им население е по-малко от това на Китай. Та ... за какво се бори чичо Джо?
243
0
 
18
 
! Отговори
Тръмп преди 1 година
Това което иска САЩ вече се случва с нея.
242
0
 
15
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
САЩ искали нещо за световната икономика. Аз пък искам да съм президент, но преди това трябва да разбера колко ще са жертвите на демокрацията отвъд океана утре. Честито на демокрацията в опасност, както каза президентът им Байдън.
241
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква част е Русия от икономиката, ами точно никакава - единственото което имат е полезни изкопаеми които обаче първо свършват и все някога ще свършат и второ трябва да има кой да ги купува. Били мелницата на Европа, ами я си припомнете историят за глада едни предишни войни там и ако не сте гледали има записано на филм руски бабушки които обясняват нагледно кой са наричали людоед и за омлет от човешки мозък.
240
3
 
14
 
! Отговори
Глобалиста преди 1 година
Идват промени я по спокойно.Световната финансова система ще се пренареди.ЕС и САЩ няма да са водещите.
239
5
 
24
 
! Отговори
гдсгдф преди 1 година
Един тънък момент има.. в момента САЩ смятат, че те са световната икономика и всичко зависи от тях. За момента Китай, Индия, Бразилия, Аржентина, Южна Африка, Египет че и Турция.. си правят един голям пас ... в момента САЩ почват да губят контрол... и не знам докъде ще доведе това.
238
1
 
19
 
! Отговори
Dior преди 1 година
Хахаха тоя е пълен смех
237
20
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
Чета тука как някой се бил "загрижил" за индианците от миналия век! Нека прочете Гогол, че в същото време крепостните в Русия са мрели като мухи! И по проучване на Руската Дума , жертви на Сталинизма са над 42 милиона души! Така че ,по-полека с "индианците"!
236
4
 
24
 
! Отговори
Превод преди 1 година
Да лишиш Русия от участието и в световната икономика, означава да я унищожиш, да превърнеш 15-на милиона нейни жители в роби, обслужващи добива на суровини, и да изтребиш останалото население. Такова нещо е станало с индианците, коренното население на Северна Америка, като кулминацията на геноцида е през 19-ти век в САЩ.