Мъск отлага покупката на "Туитър", страх го е от Трета световна война

В началото на юли адвокатите на бизнесмена уведомиха платформата, че се отказват от покупката
7 сеп 2022 11:51, Йоана Цонева
38
Мъск отлага покупката на "Туитър", страх го е от Трета световна война
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Илон Мъск е планирал да "забави" придобиването на "Туитър" за 44 милиарда долара месеци след нахлуването на Русия в Украйна, като споделя в лични съобщения, че няма смисъл да купува платформата, "ако се насочваме към Трета световна война", съобщи „Бизнес Инсайдер“.

Тези частни текстове излязоха наяве по време на изслушването във вторник относно отлагането на съдебния процес през октомври по сделката на Мъск за закупуване на "Туитър", заедно с други спорове относно разкриването на информация. През юли Мъск съобщи социалната мрежа, че официално се отказва от споразумението си за закупуване на компанията в писмо, в което твърди, че "Туитър" неправомерно е задържал данни за "ботове" и спам акаунти.

Текстовите съобщения са изпратени на 8 май до банкер в "Морган Стенли", която финансира част от сделката на Мъск. В тези текстове милиардерът цитира и предстояща реч на руския президент Владимир Путин. На 9 май Путин произнесе реч по случай 77-ата годишнина от победата на Русия над нацистка Германия, в която заяви, че решението на Русия да нахлуе в Украйна през февруари е било "единственото правилно решение", и лъжливо заяви, че Западът "се готви за нахлуване в Русия".

"Нека забавим темпото само с няколко дни", каза адвокатът на платформата и призова да се прочетат текстовете на Мъск по време на изслушването. "Речта на Путин утре е наистина важна. Няма да има смисъл да купуваме "Туитър", ако се насочваме към Трета световна война".

Адвокатът на Мъск, Алекс Спиро от "Скадън Арос", заяви, че описанието на текстовете в съда е "пълна глупост, както показва пълната верига от съобщения".

През април Мъск подписа споразумение за закупуване на "Туитър" и превръщането му в частна компания. Когато през юли Мъск заяви, че се отказва от сделката, социалната мрежа почти веднага го съди, за да приложи договора и да накара Мъск да я придобие на договорената цена от 44 млрд. долара. Според всеобщото мнение Мъск е на противоположния полюс в продължаващата съдебна битка, която ще се проведе в началото на октомври в рамките на петдневен процес.

Още по темата
Преди изслушването във вторник адвокатите на Мъск се позоваха на жалба от бившия директор по сигурността на "Туитър" Питер Затко, който миналия месец в официално разкритие пред Конгреса заяви, че платформата не се справя адекватно с различни проблеми, свързани със сигурността. Те заявиха, че представените от Затко проблеми изискват повече време.

При прочитането на текстовете на Мъск адвокатът на "Туитър" повтори аргумента на компанията, че бизнесменът е в нарушение на договора и единствената му мотивация да се опита да се измъкне от сделката са лични финансови притеснения.

Адвокатите на Мъск заявиха по време на изслушването, че "Туитър" не е открила никакви доказателства в подкрепа на теорията си, че той се е отказал от сделката поради икономически съображения. "Тяхната теория за това, което наистина се е случило, не е това, което наистина се е случило", каза адвокатът му по време на изслушването.

Правният екип на главния изпълнителен директор на "Тесла" твърди, че компанията за социални медии умишлено го е подвела относно броя на ежедневните потребители и спам акаунтите на сайта си, което е равносилно на измама и нарушение на договора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Mулти милиардер ама. преди 1 година
Мултимилиардер.....ама си брои всяко пени. Продаде си имотите за да да не плаща данъци , сега бълха го ухапала за тая покупка , ама ... хиляди пъти го премисля
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НПО на соррос командори.
25
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
така,разбрах!..-Да наричаш Б. Тиквата "мутроид","крадец","мафиот" МОЖЕ,но да наречещ Мъсковия "клоун",НЕ може?!?!?!...Кой по дяволите командери в тоя сайт?!
24
2
 
0
 
! Отговори
твоите преди 1 година
спаружляци не
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не беше Тръмп никой не беше чувал за Туитър.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да има ТСВ но ще има една стратегическа бомба за спиране на тая.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябват им пари, затова продават Туитър
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мафията подпукат руските милиардери ще подпукат и американските няма начин
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ти трябват ли пари след края на Третата Световна Война
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То до всеки умен човек веднага цъфва някой неумен и почва трака трак.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То до всеки умен човек веднага цъфва някой *** и почва трака трак.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо един умен човек не би искал да се избегне ТСВ
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май не ти е удобно и слагаш минус но дори не знаеш защо. Все тая.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам на Мъск по внимателно да прочете речта на Путин и да се опита да вникне в нея.Там е казано какво трябва да стане за да се избегне ТСВ. Мъск би могъл да работи имено за това да няма ТСВ
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората ще туитват още повече туитуит
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сделката е трудоемка и не си струва усилията ако има война. Все едно да купиш кулите баш преди събарянето. Малко mъпо.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
т.е. Ще намалее броя на потребителите ли
10
0
 
8
 
! Отговори
44 милярда за михаля преди 1 година
толкова средства загубени за миг при първите елктромагнитно-импулсни взрива... прав е ! Още първите два часа при сериозен конфликт - всички спътници ще са долу на Земята. Ток няма да има до дни и... туитър - също.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добра статия, безпристрастно написана, ако продължатава в същия дух ще сте супер. Иначе Elon Musk, докато не разбере, колко са ботовте в twitter няма и една стотинка да разбере, реалното число анализ на бивш високопоставен служител от security отдела, ако не се лъжа е някъде околло 80%, тоест не е 5%, както твърди twitter, а много, много повече.
8
4
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Този пак се еббава с простолюдието. Страшно много ме кефи. Еввала на пича!