Завърналите се: Силвия, която основа българското училище в Атланта

Най-голямото щастие идва, когато се прибират от САЩ
Обновена: 24 ное 2022 18:05 | 24 ное 2022 18:00, Анисия Иванова
18

Посветих 10 години от живота си на образованието. Смятам, че се справям добре и не си представям вече да правя друго нещо, казва Силвия Костова - основател на българското училище в Атланта, щата Джорджия – "Свети Константин – Кирил Философ".

Костова напуска България през 2009 г. След няколко месеца престой в мегаполиса полага основите на българското училище там. Причината – шокира се от езиковата бариера, която по думите ѝ съществува в българската общност отвъд Океана.

Казва, че началото е било трудно. Започват от едно малко помещение към българския магазин в столицата на щата, за да се разраснат до отделно школо, признато от МОН. 

Освен на образованието Силвия се отдава и на майчинството в България. Казва, че най-голямото щастие им се е случило след като се прибрали от САЩ.

"Някак се успокоихме на родна земя, като се завърнахме и нещата се случиха. Когато имаш спокойствие и любов, нещата ни се получават. Начинът ми на живот там, който водих и имах, нямаше да ми позволи да дам това, което аз дадох на моето дете за тези 2 години тук", споделя Силвия.

Защо Силвия Костова оставя настрана мечтите си да бъде репортер, а се отдава на мисията образование без граници – вижте във видеото на Петя Кертикова по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Някаква се ....завърнала?А,по-важно е,че се е завърнала от ФАЩ.
10
0
 
2
 
! Отговори
Българин в САЩ преди 1 година
Не съм гледал предаването, ама защо е отишла в Америка? И за каква езикова бариера става въпрос? В Америка няма смисъл да учиш български. Езикова бариера между кого?
9
0
 
1
 
! Отговори
GHOISA преди 1 година
По случайност се запознах с едно семейство от т.н. широко плрокламирано : "завърнали се " за които е имало репортаж на Петя Кертикова. Нищо общо с истината. Живяли в Америка дълго време, решили да върнат, върнали се .....и след година отново хванали пътя обратно...като не спряха да обясняват през цялото време какви бюрократични спънки имали тук навсякъде, как всички се опитвали да ги прецакат, как ще си търсели правата до дупка, как за детето не виждали бъдеще тук...и те така.
8
0
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
До Редовния зрител 9 И аз така.
7
1
 
13
 
! Отговори
Редовния зрител преди 1 година
Нищо не разбрах, кога е била в Стара Загора, кога в Америка, сега къде е?
6
5
 
16
 
! Отговори
Димитров преди 1 година
Голяма грешка е направила, че е отишла в Америка без образование, без професия и без поне елементарни познания по английски. На всичко отгоре завършила "Бизнес администрейшън" и чакала някой да й постели червения килим и да нахвърли розите по него. Накрая разбрала, че от нея нищо не става и се върнала в България.
5
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прибират се, щото тука е свободия, не ги стягат като в САЩ :))) Плюс това като каже, че идва от Америка, има едно чуждопоклонничество у българина, което е смешно :)))
4
8
 
21
 
! Отговори
Петров преди 1 година
какъв е смисълът от българско училище (стая в някакъв офис) в Атланта?
3
18
 
10
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Да си ходи, преди да е основала партия и да е станала поредната пионка на краварите в Болгария!
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гръмко заглавие, а фактите други - заминали 2 000 000, а завърнали се я има 5-6000
1
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си стоят там. Не са стойностни. Идват и правят мизерии. Всъщност, добрия материал устоя тук и се реализира. Лошия е на запад. Там са най-некадърните хора. Справка всички провалени бг политици, които уж мбого било успели там. Та и тая ще е поредната. Сега ни я пробутват с това, а утре в някое НС ще е поредната ***.Толки, по темата.