САЩ се похвали с новия стелт бомбардировач В-21 Рейдър

Той е първият нов US бомбардировач от повече от 30 години
171
САЩ се похвали с новия стелт бомбардировач В-21 Рейдър
Снимка: БГНЕС/EPA

Най-новият американски стелт бомбардировач беше показан вчера пред публика, след години на тайно разработване. Самолетът е част от отговора на Пентагона на растящото безпокойство във връзка с бъдещ конфликт с Китай, предаде Асошиейтед прес.

В-21 Рейдър е първият нов американски бомбардировач от повече от 30 години. Почти всеки аспект от програмата по създаването му е поверителен. Той беше представен в завода на корпорацията "Нортроп Гръман" в Палмдейл, Калифорния.

Новият бомбардировач е част от усилията на военното ведомство на САЩ да модернизира и трите разклонения на своята ядрена триада, която включва изстрелвани от силози ядрени балистични ракети и изстрелвани от подводници бойни глави, докато се пренастройва от кампаниите срещу тероризма през последните десетилетия към противостоене на бързата военна модернизация на Китай.

Китай е на път да се сдобие с 1500 ядрени оръжия до 2035 г., а успехите му в свръхзвуковите оръжия, кибервойната и космическия му капацитет представляват „най-последователното и систематично предизвикателство за националната сигурност на САЩ и свободната и открита международна система“, посочва Пентагонът в годишния си доклад за Китай, оповестен тази седмица.

Нуждаехме се от нов бомбардировач през 21 в., който да ни позволява да посрещаме много по-сложни заплахи, като заплахите, за които се опасяваме, че един ден ще се изправят пред нас, идвайки от Китай, Русия, каза Дебора Лий Джеймс – министър на военновъздушните сили, когато през 2015 г. беше подписан договорът за Рейдър.

Макар да прилича на В-2, след като влезете в него, вече няма прилики, каза Кати Уордън, главен изпълнителен директор на „Нортроп Гръман“ – компанията, която строи бомбардировача.

Сред промените са и усъвършенствани материали, използвани за обшивката на самолета, които го правят по-труден за засичане.

Това не е просто още един самолет, каза министърът на отбраната Лойд Остин. Той е въплъщение на решимостта на Америка да защитава републиката, която всички обичаме./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
2
 
0
 
! Отговори
ценоразпис преди 1 година
Това фърчило е с цена $700 милиона. На купувачите - честито, на производителите - по2.
131
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя самолет не може с нищо да промени превеса на силите в полза на Руската армия. Той е направен за печалбарство. Дори да бъде зареден с няколко ядрени ракети или бомби те не са достатъчно мощни за да засегнат Русия. Няма как дори да навлезе на руска територия. Истинската сила е в балистичните ракети. Самолетчетата са играчки.
130
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските стелт самолети Су-57 от над половин година летят и удрят в Украйна и още не са засечени нито от наземните радари нито от АУАКС самолетите на НАТО дето летят над Полша до границата. Та толкова дали са запецнали.
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия и Китай запецнаха с техните самолети пето поколение Су57 и J20 които са изкопирани от нереализирания американски изтребител пето поколение YF23 разработка на Боинг и отпаднал конкурент на Ф22. Така и за 15 години нито Русия нито Китай създадоха двигател с който "стелт" самолетите им да летят със свръхзвукова крайцерска скорост.
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждам че на русофилството вече не му издържат нервите. Храчат, плюят и орат срещу САЩ сякаш той е главният виновник че любимата им Русия изостана с 50 години назад. То и Китай не са кой знае колко напред в технологиите но все пак са далеч преди Русия.
127
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще тръгнат да продават гадовете. На тях затова им трябва да има войни чрез които си пълнят хазната. Разбутаха цял свят. Защо мислите, че бежанците тичат в Европа, но в САЩ никой не ги пуска. Слугите им от ЕС са техните дяволи.
126
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С това нещо в режим стелт, стигат до Москва без никой да ги засече, пускат каквото трябва и си тръгват. Путин трепери в бункера.
125
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега вече Путин няма да си покаже носа от бункера
124
2
 
0
 
! Отговори
бг армия преди 1 година
НАЩИТЕ САМОЛЕТИ СА ХАРТИЕНИ
123
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай вече е на светлинни години пред Русия. За това САЩ се страхуват от тях.
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Божкееее, колко плитка пропаганда...... Китай е заплаха единствено за световната ви хегемония и нищо друго! Но на вас са ви нужни врагове за да съществувате.
121
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съмнявам се че може да рети..
120
0
 
1
 
! Отговори
На Путин преди 1 година
Дупедамуй яко !
119
1
 
0
 
! Отговори
IOrdan Ivanov Douser преди 1 година
Пълна ЗАБРАНА ЗА производство и ПОЛЕТИ !!!Самолета е претъпка с ЧЕРНо тежко терористични анти Земни оръжия вкл черно чумни активатори ..Разположени са в обитаемия сектор..За подобни писмено Уведомихме САЩ и София във връзка с нагло престъпни оферти за ПОДОБНИ истребители включително F16 block 70 and F 35 //experts must to see demostrations in Australia with f35... В самолета показан на шоу в Австралия се виждат извънземни масови убиици зад пилотите.
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес.....оправете си лайковете за коментарите...даваш и като затвориш изчезва...мислихте го една седмица и нищо не направихте....
117
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То сигурно един чертеж от този аероплан ще струва колкото две ескадрили на чертеж, дето ги купихме, F-16 блок 70. Въпросът тука е кой първи ще си счупи краката и кръста от нашите предатели да се предлага да купи чертеж с опция да ни бъде доставен в третото хилядолетие през 3001 година.
116
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това тенеке сигурно може и да лети щом са се похвалили. Въпросът е къде е правена анимацията в Уолт Дисни ли или Калъмбия Пикчърс?
115
0
 
1
 
! Отговори
До 138 преди 1 година
Какви ракети бе? Нали на Русия им свършиха ракетите преди 8 месеца!!!!
114
1
 
0
 
! Отговори
илюминат. ренегат преди 1 година
Всичко що е американско все е ***!
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С високоточните си ракети Масква като цели по Одеса, отиват в Полша. Скоро очаквам Путин да уцели и Калининград и да се приключи с колонията