Япония и САЩ със съвместнен план за способност за контраатака

Целта е подобряване на точността на контранападенията
7 дек 2022 22:25, Йоана Цонева
19
Япония и САЩ със съвместнен план за способност за контраатака
Снимка: БГНЕС

Япония ще подготви съвместен оперативен план с американската армия за "способност за контраатака" за удари по места за изстрелване на ракети, съобщава агенция "Никей".

Целта е подобряване на точността на контранападенията чрез използване на информация, получена посредством сателити от армията на САЩ.

Източници, запознати с въпроса, твърдят, че японското правителство ще започне дискусии с американската армия, след като официално вземе решение да притежава способност за контраатака чрез преразглеждане на три отбранителни документа, включително стратегията за национална сигурност. Очаква се това да се случи в края на годината.

От правителството на страната уточняват, че обектите за контраатака ще бъдат ограничени до "военни цели". Поради това е необходимо да се знае местоположението на ракетните бази и други цели, така че ракетите с голям обсег, които биха служили като средство за контраатака, да мога да бъдат насочвани точно.

Япония, която досега поддържаше политика на липса на способности за контраатака, има малка способност да открива цели на територията на други страни.

Още по темата
Освен това Токио не разполага със способността на Вашингтон да наблюдава бази в други страни от космоса чрез сателит. Следователно, за да започне контраатака, Япония ще трябва да разчита на сътрудничеството на американската армия за събиране на разузнавателна информация.

Оперативният план ще обхваща периода от момента, в който Япония потвърди, че друга страна подготвя атака срещу територията ѝ, до започването на контраатаката.

По отношение на средствата за извършване на контраатаки Япония ще използва ракети собствено производство, които трябва да бъдат модернизирани, така че да придобият по-голям обсег, както и произведената в САЩ крилата ракета "Томахоук".

След формулиране на оперативен план и въвеждане на ракети с голям обсег, двете страни ще проведат съвместни учения, в които се очаква да утвърдят процедурите на оперативния план.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Япония да укротят малко империалистичните са амбиции. Това не е онзи Китай от ВСВ. Такъв пердах ще ядат, че всичките им новооркити 7 хил. острова ще потънат
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки, който е тръгнал да покорява света, е бил поставен обратно на мястото му.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 17 бай дрънПитай твоя идол от МоZква
11
0
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Всеки говори за въоръжаване...тоя свят се побърка. А си мислехме, че комунизма навремето е лошо нещо. Само дето тогава се сключваха договори за разоръжаване, а днес *** и Пульо тръгнал да си прави ракети, атомни бомби, шпионски спътници, атакуващи дронове...За какео ви е всичко това?
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците само трябва да пуснат 2-3 водородни бомби върху пренаселения мегаполис токайдо, след което японците ще им станат верни "съюзници".
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия просто няма капацитет да нападне япония, 150 млн пияни руснаци срещу 120 млн фанатизирани японци, които вярват в прераждането ... а сега познайте кой не се страхува да умре и кой е бие ...
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миналия месец Нюзуик излезе със статия базираща се на разузнавателни данни за поготовка на Русия за нападение на Япония. Нападението е било подготвяно за лятото на 2021г. Ако си спомняте тогава имаше голямо съвместно учение на Русия и Китай в Сибир. Китай явно е нямал нищо против такава агресия и със сигурност щеше да подкрепи Русия. По неизвестни засега причини съсредоточените войски в Далечния изток са били насочени към Украйна през есента и по-късно беше нападната Украйна.
7
5
 
6
 
! Отговори
браво преди 1 година
япония е велика нация с история и култура, трабва да се защити от руските палплччиии и террористи
6
0
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
И татарите са ги държали 300 г в робство
5
4
 
1
 
! Отговори
Бай Течо преди 1 година
Едното знаме фърга по другото асомни бомби. От обич. Не за друго.
4
2
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Япония беше онази дето Би Русия във война.
3
8
 
4
 
! Отговори
Агент Щирлиц преди 1 година
Ялова е тая работя. Джапанките са яли бой, ама тоя път може и да им потъне острова.
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой да ми припомни моля. САЩ не бяха ли тези които пуснаха атомна бомба над.... Япония?? Или греша?
1
7
 
9
 
! Отговори
лй преди 1 година
Браво на Япония, все пак и за тях ще има парченца земя от трупа Рашистан