Осъдиха Тръмп за измама и укриване на данъци

Това е тежък удар за кандидатурата му за президент
7 дек 2022 07:58, Нели Христова
21
Осъдиха Тръмп за измама и укриване на данъци
Снимка: БГНЕС

Семейният бизнес на Доналд Тръмп беше признат за виновен по обвинения на прокуратурата за измама и укриване на данъци от нюйоркски съд днес.

Това нанесе тежък удар на бившия президент, който отново се стреми към Белия дом на следващите президентски избори.

Окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг, който водеше делото заяви в Туитър, че Trump Organization е осъдена "по ВСИЧКИ обвинения".

Глоби до 1,6 млн. долара грозят „Trump Organization”, която управлява хотели, голф игрища и други недвижими имоти по цял свят. След 12-часово заседание журито призна компанията за виновна по всички повдигнати ѝ обвинения.

Окончателната присъда ще бъде произнесена на 13 януари. Въпреки че санкцията вероятно няма да създаде сериозни финансови проблеми на фирмата, може да прогони партньорите и кредиторите ѝ.

Адвокатът Алън Футерфас пък заяви, че решението ще бъде обжалвано. Юристът определи като „неясен” закона, който позволява осъждането на компания, ако служителите ѝ са извършили престъпления „от нейно име”. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
ДеСантис преди 1 година
Казах ли ви отдавна, че ще го сготвят дядо Тръмп вие не вярвате. Има си заместник вече, дядката не е нужен никому. Италианото идва на власт. Италианото скоро ще управлява Света!
15
0
 
0
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Корекция младеж - Хънтер не е собственик на най-големия енергиен холдинг в Украйна а беше на борда на директорите. Има много голяма разлика. Мислете и четете малко като ги пишете тези коментари. А иначе за Тръмп - отдавна се знаеше че той не е читав финансово но досега се спасяваше. Уви - една стомничка, втора стомничка и ето че се счупи. А колко още ще се счупят - седете и гледайте!
14
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Но Великобритания ги извършва със съгласието на Вашингтон.
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закриха у нас "Тръмп общество". Тръмп беше надеждата на всички антиваксъри, конспиратори, фашисти, продавачи на белина, психоболни, борци с олигархията, борци с финансовата мафия. Борислав Цеков, Валентин Вацев бяха излъгани от Тръмп, а Тръмп беше излъган от непеотата на негово име. Предадоха го веднага след като падна от власт. Вече не е велик Тръмп и няма да се бори за тях и за спасението на света от олигархията и политическата върхушка.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп ще бяга в Дубай, защото Гешев го е набелязал за повдигане на обвинения.
11
3
 
7
 
! Отговори
fjkflf преди 1 година
отново стъкмистика...Накой с ГЛАВА на раменете,дали вярва на това?
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-богатите българи по професия са политици.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трънп осъдиха, а у нас няма осъден нито един политик за тежка корупция по високите етажи на властта. И няма да има. Основно занимание на службите е кoкoшкарствo и колкото по- дребно е деянието, толкова повече репресии, тормоз, отнемане на човешки права и тежка присъда за дееца.
8
1
 
13
 
! Отговори
Тежък удар? преди 1 година
Не мисля! У нас е обществена тайна, че престъпници са в управлението и това не пречи да ходят по избори, че и да ги избират. И това започва от малките населени места, минава регионално ниво и стига чак до национално. Ако си мислите, че в чужбина е по-различно се лъжете. Особено в САЩ. Знаехте ли например, че Хънтър Байдън е собственик на най-големия енергиен холдинг в Украйна? Дали се борят за демокрация там в момента или за частните интереси на олигарсите от фамилията Байдън?
7
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трум е евтин извратен бандит, когото Путин държи с компромати, още от преди 30 години Кгб разработва и използва Тръмп. Ако Тръмп беше президент цяла източна Европа щеше да е под путин, не само Украйна ... а на нас лично пробута сделката със самолетите и не обвинявам Бойко, че подписа, защото нямаше друг избор.
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми така се случва с неудобните - целия държавен апарат впряга цялата си сила и ярост, за да го смачка.
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А клановете Клинтън и Байдън кога?
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Излиза, че Само Тръмп укрива данъци, а Мъск, Безос, Гейтс, Зукърбър са изрядни......
3
2
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
хаиде сега да започнат с оръжието за украина кои в сащ има връзка с тазидалавера и в коя офшорка са парите
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе за такива неща там уж се въдворяват у затвора или важе само за някои ?
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макартизма се събужда след70лета и влиза в действие срещу неудобните.