Американски генерал предупреди за конфликт с Китай през 2025 г.

Целта - възпирането и ако е необходимо, разгромяването на Китай
28 яну 2023 09:58, Елка Василева
116
Американски генерал предупреди за конфликт с Китай през 2025 г.
Снимка: архив, БГНЕС

Генерал от военновъздушните сили на САЩ предупреди за конфликт с Китай през 2025 г. - най-вероятно заради Тайван, както и призова командирите си да подготвят частите си за постигане на максимална бойна готовност през тази година, предава Франс прес.

От агенцията уточняват, че става дума за генерал Майк Минихан - ръководител на Командването за въздушна мобилност.

Във вътрешен меморандум, който се появи за първи път в социалните медии вчера и по-късно достоверността му беше потвърдена от Пентагона, Минихан заявява, че основната цел трябва да бъде възпирането и "ако е необходимо, разгромяването" на Китай.

В своите аргументи Минихан посочва, че президентските избори в Тайван догодина ще дадат на китайския президент Си Цзинпин повод за военна агресия, докато Съединените щати ще бъдат разсеяни от собствената си битка за Белия дом, предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нерде Китай нерде Америка? В момента си играят с огъня с Руснаците после с Китай?
77
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай се спира лесно просто им се забранява да пътувят и да влизат в Сащ
76
1
 
17
 
! Отговори
SDI преди 1 година
Ако руснаците не спечелят в Украйна, китайците ще са следващите, които ще бъдат вкарани в подобен конфликт. Това те го знаят много добре и всячески се опитват да наваксат в технологично отношение.
75
2
 
9
 
! Отговори
Айде бе преди 1 година
Хамериканците пуснете се на Китай да ви видя. Смешници Корея и Индия заедно с Китай и Русия как ви се струва? На мен ми мяза на Game Over
74
2
 
6
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Шваб и Запада не схващат че Светът и вселенатя не е базиран на ред а на хаос
73
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как с Китай?! Самият Швааб е възхитен от техния обществен ред и приема Сито с уважение, вярно комунисти са, но удачно управляват огромно население! Такъв ред май искат да се приеме от цял свят! Дори инсектите в храните по всяка вероятност са взаимствани от тях и вече въведени и в САЩ и в Европа и по цял свят!
72
0
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Полковник Марков обясни тоя Феномен пред Карбовски. Когато ти се струва, че всички те следят. Всъщност, тоя който те следи, даже и не подозираш, че го прави.
71
1
 
10
 
! Отговори
Големия памперс преди 1 година
Краварите съвсем изтрещяха - нявсякъде им се привиждат врагове с които "трябва" да воюват. Явно най-голямата утеха за тези изку*кали, пълнещи памперсите старчета ще бъде, да отнесат целият свят със себе си в отвъдното.
70
0
 
9
 
! Отговори
Обикновен българин преди 1 година
Кога ще бъдат ОСЪДЕНИ престъпниците на България ???? Всички , които изгониха българите от България със своята политика, бизнес и мафиотски схеми ТРЯБВА да бъдат ОСЪДЕНИ !!! Всички, които ни окрадоха и сега живеят ЛУКСОЗЕН ЖИВОТ в нашата страна и в Чужбина ТРЯБВА да бъдат ОСЪДЕНИ и НАКАЗАНИ !!! КОГА ??? ЛУСТРАЦИЯТА ????? КОГА ???? Сега ВСИЧКИ живеят в ЛУКС !!! Всички, които ни лъгаха и крадяха !!
69
2
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
- Да, бе! Наслушали сме се на US приказки от 1001 нощ...
68
1
 
4
 
! Отговори
Факт преди 1 година
А Китай да не би да искат да не смачкат другите
67
2
 
6
 
! Отговори
До коментар -76 преди 1 година
Не ти са виновни САЩ !!! В България вече от много години се извършва ГЕНОЦИД над българите от българските работодатели, политици и бизнесмени !!!! САЩ ли изгониха българите и те ли дават най-малките заплати и пенсии на българите ???? Къде си изучиха политиците и алчните бизнесмени своите деца ??? В Америка се изучиха и живеят най-ОХОЛНО !!! В Европа и в Америка и в Дубай живеят и се крият най-големите престъпници на България !!! С крадени пари от нас българите !!! Кога ще има ЗАТВОР за тях ?????
66
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта на САЩ е да смачква държавите и да ги подчинява, нещо като съвременно робство. Като държава не се подчини, САЩ я удрят военно или икономически като Япония преди 50 години и бившите соц.държави преди 1989 година. България също беше ударена от САЩ, както преди 1989, така и през 1996-1997 години, когато намалихме външния си дълг с над 3 милиарда долара и бяхме на път да излезем от кредитната зависимост от САЩ. Япония вече над 50 години още не може да се оправи от удара на САЩ.
65
2
 
27
 
! Отговори
иво преди 1 година
Taя престъпна *** отдавна въоръжава Тайван. Ако Китайците допуснат същата грешка която направиха Руснаците?--- с години Американските Сенатори, Конгресмени и Европейски лидери идваха в Киев и подкрепяха хора които ще им служат вярно и предано. Финансираха организации и отделни личности за да дойдат на власт. Извършвайки преврат на власт дойдоха престъпниците и убийцита в 2014 година . Наивните глупави Руснаци с години вярваха и се надяваха на Минските спорозумения. След като Европейските лидери без да се претисняват казаха истината, че целта е било да спечелят време за да въоражат Украйна
64
41
 
13
 
! Отговори
Мъдреца преди 1 година
Аман от зомбирани българи заразени с вируса Русия. Такива руски зомбита още живеят в 19 век. Нато като военна мощ и модерни войски са няколко класи над *** и жълтурите от комунистически Китай. Засрамете, се бъдете горди българи, а не жалки руски лакей.
63
48
 
10
 
! Отговори
Антонии преди 1 година
САЩ ще смачка комунистически Китай като нагли ***. Във агресивната война на корумпирана Русия срещу независима и суверенна Украйна руснаците извършват жестокости сравними с нацизма през ВСВ. Русия я чака съдът в Хага където ще бъдат осъдени, а един ден и заклеймени от световната общност. Такива зверства през 21 век не са извършвани от Всв, а руснаците дори ги задминаха.
62
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
слава богу ще ударим мръсните китайци. нека нашите пратят кораби и да им обстреляме пристанищата още сега
61
7
 
31
 
! Отговори
Психо преди 1 година
Г-н генерале, заповядайте другата седмица при нас в психодиспансера! Лекарствата ще ви бъдат безплатни. Разгромяване на Китай..... това са ТЕЖКИ халюцинации и пълно отдалечаване от реалността. : )
60
5
 
8
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Да в Сащ има расова война и черните ще пречукът китайците
59
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американските "миротворци" пак ще се мешат в нещата на другите страни.