Още полицаи от Мемфис отстранени заради фаталното насилие

Други петима бяха обвинени в убийство втора степен, нападение
31 яну 2023 07:39, Елка Василева
8
Още полицаи от Мемфис отстранени заради фаталното насилие
Снимка: архив, БГНЕС

Още двама полицаи от Мемфис бяха отстранени от работа заради участие във фаталния побой над чернокожия Тайър Никълс, довел до неговата смърт, предаде Ройтерс.

Още по темата
Единият полицай се казва Престън Хемпфил, а името на другия понастоящем не е известно. На този етап няма повдигнати обвинения срещу двамата служители на реда.

Други петима полицаи бяха обвинени в убийство втора степен, нападение, похищение и по други пунктове.

В петък полицията в Мемфис публикува кадри от камери, показващи как полицаите бият, ритат и удрят с палка мъжа в квартала, в който живеела майка му. Това се е случило на 7 януари. Мъжът е бил хоспитализиран и умрял от раните си три дни по-късно.

Същевременно стана ясно, че майката и пастрокът на Никълс са получили и приели покана да присъстват на годишната реч на президента на САЩ Джо Байдън за състоянието на съюза, която той ще произнесе на 7 февруари, предаде Ройтерс. Байдън е разговарял с майката на Никълс и пред него тя е изразила надежда, че от тази трагедия ще бъдат изведени поуки.
(БТА, Габриела Големанска/Божидар Захариев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Оня преди 1 година
Краварска му работа
3
0
 
2
 
! Отговори
тези хорица преди 1 година
на снимката приличат на бг миряните гласуващи за божествата си
2
0
 
4
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Като гледам почти всички на протеста са бели. После защо тези или онези имали "ПО - РАВНИ ПРАВА" от нас. Не е луд този, който яде баницата.
1
3
 
3
 
! Отговори
Жалко но факт преди 1 година
И те са като нашите трудоустроени 20-заплатници гледат да са трима-четирима срещу един, по възможност майки и възрастни хора, защото в истинския живот ДВАМА се контузят докато счупят стъклото на автомобил - не дай си боже този в колата да е със здравословен проблем и да чака съдействие.