Демерджиев: Твърдения в доклада на САЩ са неактуални, полицията у нас вече не бие

Сега същата полиция превежда възрастни през пешеходна пътека, каза министърът
23 мар 2023 10:31, Стела Стоянова
114
Демерджиев: Твърдения в доклада на САЩ са неактуални, полицията у нас вече не бие
Снимка БГНЕС

Твърдения в доклада на Държавния департамент на САЩ за България вече не са актуални. Това коментира вътрешният министър Иван Демерджиев пред bTV.

"Полицията превишаваше правомощията си спрямо гражданите, биеше ги. Властите и прокуратурата тогава си затвориха очите. Днес същата тази полиция превежда възрастни хора през пешеходна пътека. Жандармеристите, които участваха в такива действия, помагат на хората. Тази констатация вече не е меродавна“, заяви още Демерджиев.

Още по темата
"Винаги се удивлявам, че проблеми, които се включват в подобни доклади, стават проблеми едва след като попаднат там. За тези проблеми говорихме 2019 – 2020 г. Хората излязоха на улиците. Сега, когато са отразени в доклад на друга държава, придобиват особена тежест", допълни министърът.

Той коментира и упреците за насилие над мигрантите, които незаконно преминават границата ни.

"Когато встъпих в длъжност, първата седмица имах разговор с турския министър и той постави темата за насилието на мигрантите, които се опитват да проникнат на нашата територия. Тази тема вече не се повдига в разговорите, защото не е актуална“, каза още вътрешният министър.

"В началото на мандата еврокомисията твърдеше, че няма да даде пари за границата ни. Но сега виждаме, че тя става приоритетна и към нея се насочва внимание. С тези пари ще се направи нещо, което не е направено 10 години – ще се обезпечат 110 км от границата, които нямат техническо покритие и където работят основно живи сили. Ще се направи проект, който вярвам, че ще стане модел за опазване на външните граници", обясни Демерджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
истината преди 1 година
За да се спре корупцията в България то САЩ да с дадът военния бюджет за 10г. за да се плати на полицията.
86
0
 
0
 
! Отговори
итината преди 1 година
Замърсява, трови и клевети. Хората бягат в чужбина и те пак там на нов глас същото. Когато не Ви стигат парите напуснете структурите на МВР това че сте с униформи и извършвате издевателства извън страната и вътре в нея няма да е задълго и колкото и главни прокурори и президенти и министър прецедатели си назначите пак няма да е задълго отровата си остава отрова, както криминалния си остава такъв и след присъдата.
85
0
 
0
 
! Отговори
Батман преди 1 година
Абе той да не е полицай че да знае кой какви ги върши... ама че глупост говори тоя не храни майко.. и Америка разбра за нашите полицай чета и правителството ни що за стока са...
84
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-голямото беззаконие е в т.наречените социални домове за психично болни, възрастни или деца с увреждания. Докладът на САЩ включваше критика както за корупцията, така и за "унизително " и "нечовешко отношение на персонала към тези хора и към имигрантите. В тези социални домове откровено убиват настанените с безхаберно отношение! Както се вижда, нашите институции не правят нищо, за да подобрят положението, така че критиките в доклада са повече от наложителни.
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо трябва да обръщаме внимание на доклада на САЩ. Защо трябва да ни пука за тяхната оценка? Ние пишем ли доклад за тяхната полиция? Не разбирам защо се поставяме сами в подчинено положение , търсейки нечие одобрение. Ако имаме малко достойнство, ще си вършим работата, без да ни пука за чужди оценки. Още повече, че обективността на тези оценки в голяма степен зависят от текущата политическа конюнктура.
82
2
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Дерменджиев забрави когато Рашков арестуваше баби и старци за да не гласуват за определена партия
81
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе бият си, който си заслужава. Кажете ми една страна, където полицаите няма да смелят някакъв убиец на дете? Стига с тия демокрации и простотии. Видяхме как ги шамариха в Париж съвсем скоро. Да им вържем розови панделки на нашите полицаи искат?
80
2
 
4
 
! Отговори
sante_dog преди 1 година
Днешната полиция не бие, обаче вчера как ме смляха не е истина...
79
2
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Мдаааа , даже и по питие ти сипват като те привикат е районното,абе пич същия дърт комунист си като Рашков пияндето,били превеждали старците през кръстовището,голям смях ша знайш,чудят се къде да се скрият в храстите с камерата и да ти вземат парите ай сиктир
78
2
 
3
 
! Отговори
Вече? преди 1 година
Какво значи "Вече не бие"? Нали осъзнавате, че това само по себе си е потвърждение, че го е правила преди това? Къде са последниците за тези, които са си позволили? Всички си спомняме по време на протестите как ритаха хора(дори момиче) зад колоните?
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не бие, а трябва и то по-силничко...
76
2
 
4
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
По мое време милиционерските жигулита бяха боядисани в жълто и синьо ( влизаш в раионното жълт и излизаш от там син) и почти нямаше престъпления, убийства и катастрофи на пияни шофьори (дрогата не беше на почит като сега), се брояха на пръстите на едната ръка за цяла година,ромите си знаеха мястото и не казваха гък, бърдаци никакви,за комар и казина и чендж имаше само едно място Магурата а не като сега навсякъде,дойде демокрацията....яжте му главата сега на дедовия
75
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да, не бие вече, просто ако си неудобен влизат у вас и се оказваш наркотрафикант :) За справка история от преди 2 седмици в Плевен с обикновен гражданин и Радостин Василев от ИТН(вече не де), но джуджета на Боко са също прекрасен пример, какво прави полицията и прокуратурата.
74
0
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Демерджиев всеки ден си слуша песента родната полиция ни пази на Веско Маринов, а след това и хита на Васко кеца казано честно всичко ни е наред... и си вика така е,така е.
73
1
 
3
 
! Отговори
Американеца преди 1 година
Алооо, разбирачите които говорят за САЩ,защо не дойдете тука да се дървите,да бутате,да псувате,полицай или да му предложите $ 50 да ви пусне когато те спрат и си пиян,да убиеш някой защото си дрогиран в България взимаш 3 години, а тука З пъти по 20, да посегнеш на малолетно дете сексуално от 15 и нагоре ,та и до живот,и тука има корупция, ама поне 90% живеят по правилата,докато в България са 5% по правилата, а в България процентно са може би 5-10%
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помните ли лозунга от едно време? "Народната милиция - БИЕЩОТО сърце на партията!"
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бие или не бие, това си е тяхна работа, на според субекта и неговата кратуна! В САЩ не бият, там само застрелват някой! Кви са тия глупости да се оправдаваме за нема нищо!!
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днешната полиция вече не бие. Само нощната.
69
1
 
7
 
! Отговори
верно е преди 1 година
полицията у нас вече не бие на публични места, където има камери
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо лъже господин Иван Демерджиев? Питам за един познат!