Дъщерята на бивш US разузнавач ще лежи 35 г. за убийство

Съдът я определи като „изпълнена с гняв алкохоличка“
12
Дъщерята на бивш US разузнавач ще лежи 35 г. за убийство
Джон Негропонте. Снимка: БГНЕС/EPA

Дъщерята на бившия директор на разузнаването на САЩ Джон Негропонте беше осъдена вчера на 35 години затвор за смъртоносното намушкване на приятел с нож във врата след пиянска свада в къща в Мериленд, съобщи прокуратурата, предаде Асошиейтед прес.

30-годишната София Негропонте от Вашингтон беше осъдена през януари за непредумишленото убийство през 2020 г. на 24-годишния Юсуф Расмусен. Обичайно за такова престъпление присъдата е между 15 и 25 години зад решетките. Но окръжният съдия в Монгомъри Терънс Макган наложи по-тежко наказание, мотивирайки се с необходимостта общността да бъде защитена и с това, че подсъдимата е „изпълнена с гняв алкохоличка“.

Този гняв е накарал госпожица Негропонте да наръга приятеля си във врата, посочи Макган.

Още по темата
Макар че нищо не може да облекчи болката от безсмислената загуба на живот, благодарим на съдия Макган за уместната присъда по това дело, каза прокурорът на окръг Монтгомъри Джон Маккарти.

Повече от десет души свидетелстваха по делото, сред които и майката и бащата на жертвата.

"Всички добри неща, казани за Юсуф Расмусен са верни, каза София Негропонте по време на съдебното заседание. Той беше красив, любящ и грижовен човек, наистина съжалявам", каза Негропонте в съда.

Расмусен и София Негропонте са учили в една и съща гимназия във Вашингтон. В нощта на убийството двамата пиели с още един човек, посочи прокурор Маккарти. Те на два пъти се скарали и Расмусен си тръгнал. Когато се върнал, за да си вземе телефона, Негропонте „го наръгала многократно, като смъртоносният й удар прекъснал юголарната му вена.

Защитата на Негропонте пледира, че подсъдимата е била толкова пияна, че не е била в състояние да действа с конкретна умисъл.

София Негропонте е едно от петте хондураски деца, сираци или изоставени, които Джон Негропонте и съпругата му осиновяват, след като той е назначен за посланик в централноамериканската държава през 80-те години, по данни на в. „Вашингтон пост“. Бившият президент Джордж Буш назначи Джон Негропонте за първия директор на националното разузнаване през 2005 г. По-късно Негропонте е зам.-държавен секретар. Бил е и посланик в Мексико, Филипините, ООН и Ирак./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дивашкият ген е проговорил...
5
0
 
11
 
! Отговори
дааа преди 1 година
Ох,защо дъщеря ти не беше тука,да видиш как се води дело 10 години и накрая как се дава условна присъда.Е, щеше да ти струва 2,3 милиона,ама дъщеря ти е все пак.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яко!
3
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със сигурност баща й е открит привърженик на Тръмп, а съдията джендърлиберал
2
9
 
6
 
! Отговори
Това е преди 1 година
Защото е с връзки. Иначе долнопробните кравари се гаврят с хората и дават присъди от 900 години. Ама като ги дават и да не погребват хората, а да ги оставят в килиите, че да тръгне некоя чума там. В България толкоз прости хора има, че ги подкрепят. Лично съм говорил с федерален съдия, който ми е казвал, че съдебната им система е жалка и изостанала. Спряла преди двеста години.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пияни и с ниско чело бразилци, сър!