САЩ ще изпратят на Украйна нова помощ за 425 млн. долара

Това ще бъде 50-ият пакет помощ, изтеглен от запасите на Пентагона
3 ное 2023 08:46, Елка Василева
70
САЩ ще изпратят на Украйна нова помощ за 425 млн. долара
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ се очаква да предоставят 425 милиона долара нова военна помощ на Украйна за борбата ѝ срещу Русия, включително около 300 милиона долара дългосрочно финансиране за закупуване на боеприпаси с лазерно насочване, предназначени да унищожават дронове, казаха американски служители, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Според длъжностни лица дългосрочните средства ще бъдат осигурени чрез Инициативата за подпомагане на сигурността на Украйна, която финансира договори за по-големи оръжейни системи, които трябва да бъдат изградени или модифицирани от отбранителни компании.

Освен това администрацията на президента Джо Байдън ще изпрати оръжия и оборудване на стойност около 125 милиона долара чрез президентския орган, който изтегля оръжия от наличните запаси в САЩ.

Според официални лица оръжията ще включват боеприпаси за високомобилни артилерийски ракетни системи ХАЙМАРС (HIMARS) и национални усъвършенствани ракетни системи земя-въздух НАСАМС (NASAMS), както и артилерийски снаряди, противотанкови ракети, оборудване за разрушаване и оборудване за използване при ниски температури.

Това ще бъде 50-ият пакет от помощ, изтеглен от запасите на Пентагона, и е сходен на пакета помощи отпреди около седмица, който беше на стойност 150 милиона долара.

По-малките общи суми на предоставяното са свързани с намаленото финансиране на Пентагона за войната в Украйна. Президентът Байдън поиска близо 106 милиарда долара допълнително финансиране, което включва пари за Украйна, войната на Израел срещу „Хамас“, усилията на САЩ да се противопоставят на Китай и допълнителна сигурност на границата с Мексико. Конгресът все още не е предприел действия по него предвид нарастващата съпротива на републиканците.

Помощта за Киев цели да предостави на украинските сили повече оборудване и боеприпаси за студено време, за да им помогне да продължат битката срещу руските сили през зимните месеци.
(БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Досега - $115 млрд, ефект - нула. С тези $425 млн. ама точно ще стигнат до Москва. Ще има нова виличка на Ривиерата май...
58
0
 
2
 
! Отговори
бат Дън преди 6 месеца
Изпращаме на Украйна нова помощ за 425 млн. долара, и аз съм сигурен че тия 305 мил долара ще помогнат много на Украйна в борбата им срещу окупаторите . Вярвам че веднага след като получат нашата помощ от 150 мил долара те ще съумеят да попълнят запасите си от боеприпаси за които тази помощ от 12 мил долара напълно ще стигне . Още утре ще изпратим тези така нужни 5 мил долара за Украйна ..... Ааааа, какво казвате? Украйна чакала помощ ? Коя е тая Укрианя? Не я познавам? Абе, аз що съм тук ?
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Масло в огъня
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това музика за моите уши! Рашистите много ще ги боли.
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Еваларка.
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Украйна ще продаде оръжието на хамас
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Надявам се евроатлантически краварино ти да изпадниш в тежкото положение на жертвата защото си ехиден нацист и фашист
52
5
 
4
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 6 месеца
Като руснаците толкова много искат война, нека си я получават. Само да не се правят на жертвата. Лекс талионис.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Държава Финландия при цялото ми уважение но съществува от около сто години. Те имаха много добри отношения със СССР през късния период на социализма и произвеждаха така модерните грейки за триста милионната съветска страна. Финландия доста дръпна и се оправи от тогава , факт.
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До долните. Парите са за далекобойни оръжия които украйна използва за да нанася удари не на фронтовата линия а във вътрешността на Русия. Кой е агресора бе промитите мозъци ?!? Поне веднъж бъдете честни сам сами ...
49
8
 
3
 
! Отговори
ТАКА ТРЕБЕ преди 6 месеца
Кремъл е агресор, а агресорите не се жалят.....бой по ланчето
48
7
 
2
 
! Отговори
ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА преди 6 месеца
До пълният разгром на пълчищата путинови....
47
6
 
2
 
! Отговори
33 ГОДИНИ преди 6 месеца
Под крилото на щатския орел и България е мирна и процъвтяваща
46
7
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 6 месеца
Специалната операция върви по план - 300 хиляди денацифицирани руснака. Шойгу да не се напъва да говори за преговори, рано е.
45
1
 
2
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 6 месеца
Теротирията на Финландия е анексирана от Русия едва 18 век и е била автономна през голяма част от историята.
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ивчо научи малко правопис , тогава давай мнение. Имаш доста грешки. Финландия е държава от сто години. Преди това е била част от Руската империя , където всички народи са имали равни права и равни задължения.
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
помощи на отчаянието- цял свят им се присмива
42
13
 
2
 
! Отговори
Иво преди 6 месеца
Финландия е била наподната от СССР, и там са вършени зверства над местното карелдко население. Не е трудно да ги убедиш да мразят Русия
41
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Първия тур на изборите показа нивото на българския народ и на етносите. Нищо добро не ни чака народа е оскотял и изпpocтял етносите командорят.
40
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Като печатат фалшиви пари чрез тях разпростират пипала над целия останал свят включително Европа. Наричат това американска мечта тоест американска демокрация и всичко което представлява нашата страна е олицетворение на тази фасада. Ние вървим по стъпките на украинците и може да си загубим държавността както суверинитета вече го загубихме.