Causeway Bay - най-скъпата търговска улица в света

За втора поредна година улицата в Хонконг изпреварва Пето Авеню по продажби
28 май 2014 17:09,
0
Causeway Bay - най-скъпата търговска улица в света
Снимка: Bulgaria On Air

Хонконг е лабиринт от магазини - те са един върху друг и са навсякъде. За хората, чийто любим спорт е шопингът, тук е рай.

Causeway Bay е мястото, където идвате да пазарувате в Хонконг, ако парите не са проблем: Burberry, Cartier, Rolex - всички са тук. На тази улица се намират и едни от най-луксозните марки в света.

Друга шопинг улица в Хонконг Russell Street се трансформира през последните 2-3 години. Преди имаше повече масово-ориентирани магазини като Levi's и McDonald's, сега е пълна с магазини за висша мода и бижутерии.

Russell Street вече надминава Пето Авеню в Ню Йорк като най-скъпа в света. Търговците на луксозни стоки плащат космически наеми, но могат да си го позволят предвид печалбите.

Продажбите в Хонгконг са доста големи. Търговската марка Louis Vuitton има 6 магазина в  града и оборотът й  стига до 600 милиона долара общо, и никой не се изненадва от цифрите.

Causeway Bay за втора поредна година оглави класацията на най-скъпите търговски улици на света през 2013, изпреварвайки Пето авеню, Ню Йорк.

Ако се приеме предложението за намаляване на китайските туристи, Хонконг може да изгуби до $3,2 млрд. от продажби, съобщава Goldman Sachs.

Предложението на ръководителя на администрацията на Хонконг Лян Чженин цели да се облекчи натоварването на публичната инфраструктура и растящото напрежение между местните жители и китайците от континента, обясни анализаторът на Credit Suisse Group AG Кристиян Тунтоно за Bloomberg.

Лян Чженин предлага намаляване на индивидуалните визи за китайци с 20%. Туристите от континентален Китай са 75% от посетителите на Хонконг, 54,3 млн /2013/, по данни на Комисията по туризъм. Общият брой туристи се е увеличил с 12% /2013/, за четвърта поредна година.

Ако се намали с една пета издаването на китайски визи, продажбите ще паднат с 3-5% /Goldman Sachs/.

Подробности вижте в репортажа на телевизия Bloomberg:


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: шопингBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации