Плевнелиев още мисли за вето по "данък слънце"

Президентът ще изчака "последната запетайка" от Закона за бюджета
Обновена: 5 дек 2013 16:31 | 5 дек 2013 14:15,
35
Плевнелиев още мисли за вето по "данък слънце"
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, Булфото

Президентът Росен Плевнелиев все още не е решил окончателно дали ще наложи вето върху текстовете на държавния бюджет за 2014 г., с които се налага такса от 20% върху приходите от зелена енергия на ВЕИ-тата.

Той уточни, че президентската институция тепърва ще анализира Бюджет 2014, както и влиянието му върху нацията. Чак тогава, на базата на анализите, ще се вземе решение.

Още по темата
"Не можем само въз основа на няколко възникнали проблема да стигнем до извод за вето. Ще изчакаме до последните запетайки и цифри от Закона за бюджета, за да вземем решение", категоричен бе той.

Плевнелиев посочи, че досега винаги е имал ясни аргументи при налагането на вето, така ще бъде и в този случай.

За проблемите на ОП "Околна среда"

По отношение на замразените от Еврокомисията пари за оперативната програма "Околна среда" Росен Плевнелиев бе категоричен, че "очевидно страната ни има проблем, който трябва да решим".

Той посочи, че проблемите с оперативната програма датират още от 2008 г. Оттогава насам поне две правителства са управлявали, вметна той.

"В тази оперативна програма много силен е почеркът на кметовете. Не мога да започна да гледам кмет по кмет, проект по проект, кой какво е правил, назад до 2008 г., дали някой е бил син или червен. Тогава поне две правителства са управлявали. Много е важно България да има деполитизиран, надпартиен подход по отношение на еврофондовете", допълни президентът.

По думите му Еврокомисията е коректен партньор на България, която ни подава професионални съвети и обективна информация, която трябва добре да се анализира, за да може проблемите да се решават.

Още икономика и политика четете в Investor.bg

Вижте какво още каза Плевнелиев във видеото на Bulgaria On Air.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
VB преди 10 години
*** гледат да гепат каквото могат - данъци и заеми до дупка!
29
1
 
3
 
! Отговори
adam преди 10 години
Абе ей Плевня такава! Ти си един подлизурко на Иво Прокопиев и Цветелина Бориславова! Вие сте едни нагли, алчни и безочливи хора!
28
2
 
4
 
! Отговори
avram_bakalina преди 10 години
президента да си помисли върху това да си подаде оставката. това е може би най-правилното решение.
27
2
 
9
 
! Отговори
laura преди 10 години
всичко, свързано с президента е един голям абсурд и срам. Плевнелиев не е способен да бъде лидер. как изобщо се е съгласил, да заеме този пост. Това е проява на лицемерие и продажност!
26
1
 
6
 
! Отговори
Izvestniq преди 10 години
Много внимателно да действа, преди да налага вето, защото ако си спомняте преди около година наложи такова на конституционен съдия, който трябваше да встъпи в длъжност, без да има нужните правомощия да го прави. Определено трябва да учи повече конституцията и да не повтаря грешките си. Ако се окаже отново, че няма право да налага това вето, то нищо хубаво не го чака според мен.
25
1
 
9
 
! Отговори
don baston преди 10 години
Каза си къде му е болната тема другаря Плевнелиев - таксата върху ВЕИ-тата, които ако трябва да го подсетя е задължение, което ни се налага от ЕС и цели да тушира безпрецедентната държавна помощ, която оказваме на този сектор. Плевнелиев обаче не го устройва, тъй като там са инвестициите на Цветелина и Прокопиев, нищо че тази зелена мафия източна НЕК и джобовете ни.
24
1
 
16
 
! Отговори
д.у. преди 10 години
Полуидиота Плевнелиев работи единствено за американските и турски интереси, и в ущърб на българския народ. Целта е ясна: да се подпомогне ислямизацията, пък последствията за народа не са важни, важно е да са доволни господарите, пък и келепир да падне.
23
1
 
16
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Енергетиката - дефицит на базови мощности и нещастни олигарси1. Инсталирани 13,8 GW - Ядрени 2,0 = 14,5%- ВЕИ 4,99 = 36%- ТЕЦ 6,8 = 49,5%2. ПотреблениеЯнуари 2013г 7,4 GW, но (внос 0,44)- През тих мъглив януари язовирите са празни, потдържаме топъл и студен резерв от по 1,0 GW и остават 6,8, което е с 0,6 по-малко от НЕОБХОДИМИТЕ 7,4 GW 3. Излишъци- Изискването по програма 2020г. е 16% ВЕИ, а разполагаме с 36% - преизпълнили сме и директивата 2099г.!4. Предстои остър дефицит- до 2020г. бракуваме 3 GW ТЕЦ и се качваме на черешата, а отдолу горск
22
2
 
18
 
! Отговори
EDIN преди 10 години
Не разбирам защо Ранобудните студенти и тем подобни скачат и протестират срещу олигархията и правителството, но не искат оставката на най-яростният защитник на олигарсите - Р.Плевнелоглу ?????
21
2
 
18
 
! Отговори
веси преди 10 години
Да защитаваш тезата на герберите и просто ***.Тези нещастници са против всички и всичко ,което не е тяхно.Не разбират ли ,че се крепят на сламки и когато паднат иот клона на НС ,ще......стане много весело
20
1
 
15
 
! Отговори
тодор преди 10 години
Селският идиат не може да мисли.доказал го е .Ще езпълни поръчката като магаре.нали като такова го избраха.Отдавна е мреме да се маха.ще падне с трясък и даста ще плаща за дивотиите сида го махнем ,този ***.
19
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО на Правителството!!Мачкай Цветелинките!Всички облажили се около Борисов с енергиините схеми да им се конфискува имуществото!Мачкай Цветелинките!
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1. Валентин Златев с годишни приходи от 17 18 млн. лв от ВЕИ. 2. Иво Прокопиев с приходи от 9.4 млн. лв годишно от ВЕИ. 3. Николай Вълканов 9.4 млн. лв годишно от ВЕИ. 4. Цветелина Бориславова, с годишни приходи от 9.1 млн. лева. 5. Тодор Начев, общински съветник на ГЕРБ от Сливен, с 7.6 млн. лв. на година от ВЕИ. 6. Владимир Аличков, пряко свързан със зам.-министър Евелина Василева в МОСВ, взема 6.7 млн. лева на година от ВЕИ. 7. Светослав Донев (свързан с Румяна Желева), получава годишно 4
17
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДОЛУ комунистическо-ченгесарско-проруското правителство на Олигарски...)
16
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се види добре кой чии интереси защитава? Сигурно Цветелина Бориславова, Иво Прокопиев, Валентин Златев и т.н са от "страната на народа срещу мафията"? Нещо не ми се връзва тази теза!
15
3
 
22
 
! Отговори
666 преди 10 години
АБЕ ТОЗИ НАЙ-ДОБРЕ Е ДА ПОМИСЛИ КАК ДА ОЗАПТИ ЖЕНА СИ...
14
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РАЗБИРА СЕ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАЛОЖИ ВЕТО! И ЗА ОКОЛНАТА СРЕДА Е ВРЕДЕН "ЮЖЕН ПОТОК",КАКТО И АЕЦ "БЕЛЕНЕ"...ВЕТО!
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз мисля че всеки с месечен доход под 2000 лв. трябва да бъде освободен от всякакви данъиц.
12
2
 
22
 
! Отговори
Въздух преди 10 години
Естествено че трябва да има данък, защото това е данък върху печалбата която някой прави от въздуха. Не стига че изкупните цени са огромно в пъти високи и изкупуването е гарантирано дългосрочно напред със закони! Напълно справедливо за държавата е да има данък въздух както има данък земя данък вода и т. н. щом от тях се вади печалба!!!
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво да мисли за всички е ясно,че ще наложи вето защото близките му приятели Иво Прокопиев и Цветелина Бориславова печелят милиони от скъпия ток от ВЕИ. Освен ако мотива на президента за вето не е,че не е хубаво хората и бизнеса да плащат по-евтин ток.

Спонсорирани публикации