"Данък слънце" - според тежестта за системата

Няма опасност за "Южен поток", сигурен е Куюмджиев
Обновена: 6 дек 2013 16:21 | 6 дек 2013 15:53,
10
"Данък слънце" - според тежестта за системата
Явор Куюмджиев. Снимка: архив, БулФото

Няма опасност за "Южен поток", категоричен беше депутатът от левицата и бивш зам.-министър на енергетиката Явор Куюмджиев.

Думите му дойдоха по повод предупреждението на ЕК, че страните, през които минава газопроводът, трябва да предоговорят условията си, в противен случай може да последва наказателна процедура. По думите на депутата, страната ни е далеч от наказателна процедура.

Още по темата

"Не мога да отговоря на въпроса, дали ще променим условията в междуправителственото споразумение за "Южен поток", защото трябва да разберем какви са притесненията на ЕК. В момента не ги знаем", каза Куюмджиев.

От комисията изразиха притеснения за това кой ще може да използва газопровода. "Кой ще пренася газ по тръбите, ще реши операторът", заяви Куюмджиев.

По негови думи страната ни е изпълнявала всички правила и изисквания на Европейската комисия. Ще продължим да го правим, зарече се депутатът.

Според Куюмджиев, притесненията на ЕК най-вероятно идват от факта, че няма достатъчно гаранции, че бъдещият оператор ще изпълнява Третия либерализационен пакет. Според него бъдещият оператор ще допуска използването на тръбата и от други доставчици на газ, а не само от "Газпром".

Куюмджиев коментира и промените в енергетиката. По думите на депутата се работи за диференцирана ставка за ВЕИ, с която ще бъдат обложени всички производители в системата, за да има справедливост.

Те обаче ще бъдат обложени с различни по размер такси като процент от приходите, съобразно тежестта, която представляват за системата.

"Ще има диференциация и за самите слънчеви централи според определени критерии, които още се обсъждат", обясни Куюмджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Куюмджиев, Коемджиев, Коюмджиев, Куемджиев, Куюмджийски са фамилни имена, произхождащи от турската дума "kuyumcu" или златар. ------ WIKIpedia
9
0
 
1
 
! Отговори
Хабиби преди 10 години
Скоро може да има и Данък "Въздух"
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЮЖЕН ПОТОК ще бъде построен против ИНТЕРЕСИТЕ на България!!!Ще спечелят руснаците и няколко бълг. олигарси от кастата на управляващите, а за Бълг. народ ще останат похабената природа, изплащането на заема и високата цена на газа !!!Куюмджиев говори ДИВОТИИ и не, че си вярва, така е инструктиран, а всички гледащи са в ролята на ***, баламосвани по най-елемнтарния начин !!!
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фотоволтаиците да благославят Куюмджиев, защото ако ги беше подхванал Сидеров, щяха сами да си закриват станциите. А не ги ли е срам бедния народ да плаща за дяволията им ?
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фотоволтаичната мафия се нагуши с народни пари по времето на ГЕРБ, а сега вият до небесата, че вече не могат да тлъстеят като шопари. То не бяха 36 часа слънчево греене дневно, то не бяха мошеничества. Дърпат тока от евтиния електромер и го продават през скъпия, а ние плащаме ли плащаме...
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди да спечелите от южен поток - ще има цунами.Последиците - Бог ги знае.
4
0
 
3
 
! Отговори
До очаквайте преди 10 години
Мислещ разбира се = грешка - човешка
3
0
 
7
 
! Отговори
очаквайте преди 10 години
скоро и данък дишане подпис - Милещ за хората
2
0
 
7
 
! Отговори
Perspective преди 10 години
Данък Куюмджиев.
1
8
 
16
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
То доскоро на шега си говорихме, че комуноистите ще ни сложат данък на въздуха и слънцета и ето - вече е факт.Вместо да намалят цената на тока за народа - сложиха данък на слънчевото греене за фотоволтаиците.

Спонсорирани публикации