Денят започва със слънце, температурите до 24 градуса

В четвъртък валежите ще бъдат често явление
27 окт 2020 07:50, Анисия Иванова
1
Денят започва със слънце, температурите до 24 градуса
Снимка: БГНЕС

Времето преди обед ще бъде слънчево, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. Следобед от запад ще се заоблачава. Вятърът ще бъде слаб от югоизток със скорости до 20 км/ч. Минималната температура на въздуха е от 7 до 12 градуса, по Черноморието - до 14.

Преди обяд на места в източните райони, в котловините и по поречието на Дунав ще има мъгла, която около обяд ще се разсее. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще бъдат от 18 до 24 градуса.

Преди обяд на отделни места по Черноморието ще има мъгла или ниска облачност, които до обяд ще се разсеят. След обяд ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 20-21°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 8°.

В четвъртък валежите ще бъдат често явление у нас, с по-значителни количества - около 30 литра на квадрат, в централните и източни райони. Ще захладнее.

От петък ще има сутрешни мъгли и слънце следобед. В събота от север ще проникне по-студен и влажен въздух с валежи по Черноморието и над южните райони.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: прогнозавремеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човеко е в будна кома, идеята е оная черната ци ганка да управлява.