Слънчево и топло, температурите стигат 18 градуса

На места в ранните часове са възможни краткотрайни мъгли
26 фев 2021 07:50, Петя Славова
0

Сутринта започва с минимални температури от 0 до 4 градуса. Възможни са само в ранните часове краткотрайни мъгли на места. През деня обаче ще бъде слънчево.

Временно от югозапад ще се пренася по-топъл въздух и ще се затопля. Вятърът ще бъде слаб от запад със скорости до 20 км/ч, а по планините - свеж от северозапад. Дневните температури ще достигат 13-18 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По-хладният въздух над Източните Балкани бързо ще отстъпи пред преноса на топли и сухи въздушни маси от юг. По-съществени валежи ще има в периферията на обширния антициклон, настанил се над Централна и Източна Европа.

На територията на нашата страна ще настъпи захлаждане. Март месец неочаквано започва с не особено слънчево време. Но краят на февруари ще си остане с високи температури.

В събота от север ще проникне по-хладен и влажен въздух, а смесените валежи - от дъжд по Черноморието и сняг по Източна Стара планина, ще спират и през деня ще има слънце. В неделя ще бъде облачно, но без валежи. В понеделник и във вторник над източните райони ще превалява дъжд и сняг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари