Времето през юли: Дъждът спира от 4-и, започва сух период

Последните десет дни от месеца ще са динамични, с чести валежи
30 юни 2022 19:07, Петя Славова
5

Ще спре ли да вали през летния юли, коментира специалист. "В средносрочен план очакваме летни температури, ще има и валежи. В Североизточна България на 1 юли ще има облаци. Също така има условия по Северното Черноморие да превалява. Във вътрешността на страната ще бъде ясно и безоблачно. На Южното Черноморие ще бъде предимно слънчево", посочи синоптикът Петър Янков в "България сутрин".

Той поясни, че следобед на 1 юли в Западна България ще започнат интензивни валежи, придружени от гръмотевици. Синоптикът каза още, че през почивните дни температурите ще се повишават. По думите му събота следобед ще превалява в северозападните райони и планините, а температурите ще бъдат над 31 градуса.

"Неделя ще бъде по-подходящият ден за любителите на високопланинските маршрути. В нашите планини и по Черноморието валежи не се очакват. Също така и в южните части на Балканския полуостров, а температурите ще бъдат между 30 и 35 градуса", обясни Янков пред Bulgaria ON AIR.  

Той разясни, че последната десетдневка на юли винаги е по-динамична с чести валежи, както в южните ни съседи, така и в България. Синоптикът съобщи, че в момента температурата на морската вода по нашето Черноморие е 23-24 градуса, в крайните южни плажове до 25.

"От неделя започва един по-продължителен сух период с високи температури. У нас в крайните южни райони до 38-39 градуса, особено в средата на седмицата. Превалявания се очакват в края на седмицата в северните части от страната", отбеляза Янков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 1 година
Вече е 7-ми ,а всеки ден вали и гърми,май нищо не познават пак??Аз от телефона по добре си разбирам как ще е утре......
4
1
 
1
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Дъ.рта.та руска свин.чура да се омита заедно с останалите ***.
3
0
 
3
 
! Отговори
Времето: преди 1 година
- Тъкмо за море.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АУУ Ама заради КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ ли е ох олеле
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шаманите от НИМХ хвърлят боб с надеждата да нацелят какво ще бъде времето на следващия ден, ама тръгнали да ни обясняват за след един месец. Смееех