Сериозното затопляне идва от 31 март, дотогава времето ще е динамично

Петър Янков прогнозира нови валежи и захлаждания от неделя
23 мар 2023 10:40, Красимир Ангелов
12

Пролетта дойде с дъжд и понижение на температурите. На фона на това ни очаква топъл и хубав уикенд, но в началото на следващата седмица отново ще има понижение на температурите и валежи. Кога ще настъпи сериозното затопляне?

"Времето е много динамично, особено на Балканите. Непрекъснато се сменя. През 3 дни коренно се сменят процесите и не може да се очаква нещо по-добро, тъй като зимата беше много топла и времето е много динамично в този сезон", посочи синоптикът Петър Янков.

Той заяви пред Bulgaria ON AIR, че валежите днес спират и ще има повече слънце, мъглите ще се разсеят и в петък времето ще бъде хубаво, с много слънчеви часове и температури до 18-22 градуса.

За събота прогнозата е бързо да се заоблачава, следобед и през нощта ще премине студен атмосферен фронт. Валежите ще бъдат по-интензивни следобед в западните райони, а през нощта в южните, като се очакват и гръмотевици.

"В неделя времето ще бъде подходящо за високопланински туризъм и за прекарване на почивния ден сред природата. На 1500 температурите ще бъде около 6-8 градуса, над 2000 м – около 4-5 градуса, което със слабия северозападен вятър ще създава приятни емоции на всички, които ще бъдат в планината", уточни Янков.

Синоптикът добави, че се очакват валежи и захлаждания, така че любителите на белите спортове ще бъдат изненадани с новите снеговалежи по планините в рамките на 2-3 см, които ще поддържат подходящи писти за упражняване на зимните спортове.

"Температурите вторник и сряда в населените места ще се понижат и ще бъдат между 6 и 12 градуса", каза Янков и добави, че максималните температури ще бъдат между 15 и 19 градуса.

По думите му засега дългосрочните прогнози са за стабилно време със затопляне, което ще започне от 31 март.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
ммм преди 1 година
по-дълго ще е свежо и прохладно
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Април месец идва бе!
7
2
 
5
 
! Отговори
Рамбо Силек преди 1 година
Това означава, че на Велигден ще празнуваме второто място на ГЕРБ с ракия, зелена салата с яйца и козонак по потници и голи бицепси. ТАКА ЛИ?
6
0
 
4
 
! Отговори
тулуп преди 1 година
Времето ще стане толкова непредсказуемо, че скоро и за 2 дена напред няма да знаят какво ще е !
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжи, лъжи и пак лъжи ! Колкото щяло да има летни температури преди три дена...
4
0
 
6
 
! Отговори
ЛЪЖА!!!!!!!!!! преди 1 година
Хора, не се подвеждайте на тази лъжа! Илюминаторите искат да ви излъжат, че идва топло и като си изкарате разсадите - сланата да ги УБИИ и после да нямате какво да ядете и да трябва да купувате от безбожно скъпите им зеленчуци!!!!! НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ! ПАЗЕТЕ СИ РАЗСАДА ДО ПОСЛЕДНО! ЛЪЖАТ, НЕ САМО, АМИ СИГУРНО ДАЖЕ И СНЯГ ЩЕ ВАЛИ!!!!
3
4
 
8
 
! Отговори
Един с Една преди 1 година
Айде, че искма си карам велосипеда вече без да мръзна сутрин
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 12 Април поне 30 градуса !
1
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има ноаводнения и урагани.