По обяд утре ще вали в Западна и Централна България

Температурите ще се повижат във вторник
Обновена: 10 юни 2023 14:46 | 10 юни 2023 14:46, Елка Василева
1
По обяд утре ще вали в Западна и Централна България
Снимка: архив, БГНЕС

През нощта валежите в Западна България ще спрат и облачността ще се разкъса и ще намалее. В източната половина от страната ще бъде предимно ясно. Ще бъде почти тихо. Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде близко до средното за месеца.

Утре в сутрешните часове ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. На места, главно в планините и планинските райони, явленията ще са интензивни. Ще духа слаб до умерен вятър, главно от североизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 25°, сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 25°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще се развива купеста, над масивите от Западна и Централна България и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра - около 12°.

В понеделник на много места, главно в западната половина от страната, във вторник - в Централна България, ще има валежи с гръмотевични бури и градушки. По-голяма вероятност за значителни количества и интензивни явления има през първия ден в северозападните и в планинските райони, през втория - в Централна България.

Във вторник вятърът временно ще е от северозапад, температурите ще се понижат и максималните ще са от около 20° във високите полета на Западна България до 28° в югоизточните райони, където и вероятността за валежи е най-малка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.